ACS Poli înscrie după pauză, Popovici deschidere cu hat-trick: 5-0 cu divizionari C

Al doilea joc în doar 24 de ore pe căldura lunii iulie a adus și primul succes în pregătiri retrogradatei ACS Poli, care, după ce egala aseară în ultimul sfert de oră al amicalului cu OFK Beograd, s-a detașat în repriza a II-a a partidei de verificare disputate astăzi de la ora 18 în compania unei ocupante a locului 5 în Seria 2 a Ligii 3, în dauna căreia Alexandru Popovici a fost în vervă cu primele 3 goluri ale întâlnirii, semnate între minutele 56 și 67.

Popovici deschide scorul la 11 minute după pauză, din penalty, reușind apoi un hat-trick în ACS Poli - Viitorul Domnești 5-0

Popovici deschide scorul la 11 minute după pauză, din penalty, reușind apoi un hat-trick în ACS Poli – Viitorul Domnești 5-0

 

Dar secund-divizionarii nu se opresc aici spre finalul celei de-a treia săptămâni pline de pregătiri pe plan local, ci au în calendar și un al treilea test de rodaj, sâmbătă de la ora 11, tot acasă, cu vizitatori maghiari din Szeged.

Până atunci, tânăra garnitură mai nou pe mâinile lui Ionuț Popa, Sorin Bălu și Octavian Benga și-a trecut în palmares un prim triumf fie și într-un amical, un marcator la căderea de cortină în play-out-ul Ligii 1 obținând penalty-ul din care avea să se deschidă scorul puțin după pauză iar un component al garniturilor din ultimele sezoane pe ”Dan Păltinișanu” transformându-l.

S-a întâmplat în minutul 56, când Sebastian Mailat a fost faultat în careu de Mihai Tudor iar Popovici a șutat în vinclul porții de la Peluza Sud de pe punctul cu var: 1-0. Aproape o oră rezistase așadar fără gol primit a cincea clasată în Seria 2 din Liga 3, CS Viitorul Domnești, grupare ilfoveană care, câștigând pe 28 mai cu 5-0 la CSM Oltenița, sfârșea cu linia de clasament 24 11 5 8 49-40 și 38 de puncte.

Același Popovici, care a avut frecușurile sale cu ACS Poli în cursul precedentului sezon competițional, după care a tatonat eventuale noi albii, antrenându-se temporar și cu ASU Politehnica, a dublat avantajul gazdelor în minutul 64 cu un șut de la 12 metri pe jos, fructificând o centrare de la Sorescu, de pe dreapta: 2-0. Minutul 67 avea să consemneze hat-trick-ul lui Popovici, marcator singur cu portarul.

Puțin mai apoi, după mijlocul părții a doua, Popa i-a trimis în teren din minutul 70 și pe ultimii câțiva jucători care nu fuseseră încă utilizați în această seară dintre rezerve, iar finalul meciului a mai adus alte două reușite timișorene, pentru 5-0 (0-0), mai întâi în minutul 81, prin mijlocașul Andrei Artean, revenit și el la ACS, după o incursiune pe stânga, finalizată de la 13 metri lateral cu un șut spre vinclu, iar apoi în minutul 90 prin juniorul Bîrnoi.

Ca bis la amicalul internațional de ieri, jocul de la ora 18 a strâns însă și mai puțină lume decât miercuri, cu puțin peste 20 de privitori la tribuna I.

Care în prima parte au avut ceva mai puțin de văzut, minutul 20 aducând incursiunea vizitatorului Găină, care a centrat în fața porții, de unde Olaru a reluat de la 10 metri spre gol, portarul fiind ieșit, dar Bocșan a scos din fața buturilor goale.

Au urmat 4-5 cornere timișorene rămase fără rezultat iar în minutul 41 un șut de la 12 metri lateral dreapta expediat de Vraciu puțin pe lângă poartă, după care, în minutul 43, Popovici, scăpat singur cu portarul, a trimite în acesta, mingea fiind deturnată în corner.

La reluare, printre alte câteva noutăți ivite de la pauză, și fundașul Bocșan s-a înfățișat cu un bandaj la cap, după ce ieri avea arcada cusută în urma unei eccidentări contra sârbilor.

Menținând 7 jucători introduși și ieri din minutul 1, dar nu și pe Smaranda, Șeroni, Vraciu și Elek, înlocuiți în primul 11 de joi cu Curileac, Sorescu, Popovici și Drăghici, antrenorul Ionuț Popa a început azi cu 28.Vasile Curileac – 24. Deian Sorescu, 15. Cristian Bocșan, 23. Gabriel Cînu, 3. George Neagu – 16. Andrei Artean, 25. Alin Ignea – 81. Alexandru Popovici, 88. Marius Croitoru – cpt., 94. Daniel Vădrariu – 13. Octavian Drăghici, iar din minutul 30 a apelat la Smaranda între buturi și Vraciu.

Rezerve la start au fost astăzi Mădălin Smaranda cu  numărul 1 și Cătălin Straton fără număr tot pentru postul dintre buturi, respectiv cu 12. Sebastian Mailat, 77. Radu Motreanu, 4. Harald Fridrich, 33. Vlad Opriș, 19. Robert Elek, 26. Cosmin Bîrnoi, 5. Adrian Poparadu, 27. Cătălin Vraciu și 17. Sebastian Velcotă, rulați pe parcurs.

Viitorul Domnești, cu antrenorul Virgil Andronache pe banca tehnică, a început cu 1. Octavian Vîlceanu – 3. Ionuț Fărîmă, 4. Alexandru Riță, 5. Cosmin Mihai, 6. Mihai Olaru, 7. Gabriel Dumitrescu, 10. Paul Pațurcă, 15. Mihai Dobrescu, 17. Ionuț Băniță, 20. Cătălin Găină, 21. Bogdan Barbu.

Rezerve la start: 12. Mario Văduva – 16. Mihai Tudor, 2. Ionuț Buliga, 9. Alex Văduva, 11. Daniel Cîrjan, 18. Cătălin Cîrjan, 19. Vlad Bărbulescu, 14. Robert Croitoru, 8. Luca Andronache.

Arbitri: Claudiu Gaitin – Roxana Cișmaș-Malac și Angelo Michel Schuldesz.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: