Portarii Miklos și Costoaie mențin scorul alb: ASC Dumbrăviţa – Fortuna Becicherecu Mic 0-0. FOTO + declarații

Nou-promovata în alb-roșu a rămas neînvinsă și după cel de-al treilea hop în seria vestică a eșalonului trei, adăugând o remiză pe stadionul ”Ștefan Dobay” rezultatului de egalitate acasă cu ACS Poli dar și victoriei de săptămâna trecută de pe teren propriu, 2-0 cu Progresul Pecica. Elevii lui Luță au debutat așadar fără a pierde în deplasările din Liga 3, pe când alb-verzii de la Pădurea Verde nu s-au impus nici pentru a doua oară acasă, rămânând încă fără victorie după ce pierdeau aici cu 1-2 cu devenii iar apoi remizau în județul Arad: ASC Dumbrăviţa – ACS Fortuna Becicherecu Mic 0-0. 

Remiză albă vineri după-amiază într-un alt duel timișean programat în primele etape ale noului campionat, de fapt în primul weekend de ”C” din septembrie, Fortuna fiind la cel de-al doilea rezultat de egalitate cu o parteneră de întrecere din cel mai vestic județ al țării, cu mențiunea că nou-promovații n-au avut încă de jucat în afara Timișului. ”Verzii” lui Sorin Bălu rămân pe de altă parte într-o pasă nefastă pe debutul ediției 2019-2020, fără victorie după 270 de minute şi cu numai două puncte din 9 posibile, iar în plus eliminați din Cupa României, nou promovata în acest eşalon rămânând în schimb neînvinsă după trei etape, cu cinci puncte. O așteaptă primirea celor din Ghiroda și Giarmata Vii iar apoi o primă ieșire în afara Timișului, la Dăești, pe când alb-verzii se vor deplasa din nou în județul Arad, săptămâna viitoare la Pecica, după ce remizau 1-1 la Chișineu Criș, iar apoi vor primi vizita lui ACS Poli.

Până una alta, prima repriză a jocului de vineri a adus numai două ocazii, una de fiecare parte, prima având-o Cluci în minutul 33, când a şutat din întoarcere de la 15 metri, dintr-o poziție perpendiculară pe poarta, în stânga, pe jos, iar Miklos a respins în corner, iar cealaltă, Drăghici, în minutul 42, când a scăpat singur pe flancul drept, şutând de la 12 metri în plasa laterală. S-a intrat greu în jocul din etapa a III-a dar nici repriza a II-a nu avea să aducă vreun gol…

După pauză, gazdele au avut trei mari ocazii de gol, prin Enciu, în minutele 47, 50 și 53, singur-singurel cu portarul Costoaie într-una dintre oportunitățile ivite, fără însă a-l învinge nici de la 7 metri…

În schimb şi vizitatorii au ratat tot dintr-o poziție singur cu portarul, Bîrză reluând din 8 metri iar Miklos respingând miraculos, ca mai apoi Hodiş să poată aduce toate cele trei puncte pentru ”roşii” lui Vasile Luţă, doar că Miklos a apărat şutul din marginea careului mic.

La urma urmei, rezultatul a fost echitabil. De menţionat și corectitudinea arbitrajului prestat de brigada arădeană.

*

ASC Dumbrăviţa: Robert Miklos – Dănuţ Bilia (min. 60, Bogdan Străuţ), Laurenţiu Telescu – cpt., Mircea Stupu, Gabriel Siminic (min. 68, Adrian Ștefan) – Răzvan Morariu, Dorin Codrea, Raul Briciu (min. 57, Mădălin Stancu), Dragoş Coroiu – Octavian Drăghici, Marco Enciu (min. 60, Andrei Făgărăşanu).

Antrenori: Sorin Bălu (principal) şi Daniel Martinaş (secund).

Pe bancă: Mădălin Smaranda, David Bogdan, Roger Kecskes.

Cartonaşe galbene: Morariu, Codrea.

Fortuna: Cătălin Costoaie – Claudiu Roşie, Marius Toma, Eduard Soare, Andrei Hodiş –  Zoran Radu (min. 60, Bogdan Centea), Costel Zurbagiu – cpt., Ovidiu Oancia (min. 65, Sorin Oneţ), Andrei Stănilă (min. 65, Bogdan Ferţu), Răzvan Cluci – Dacian Bîrză (min. 74, Ifeanyi Anagor).

Antrenor: Vasile Luţă.

Pe bancă: Alin Culda, Stelian Bănică.

Cartonaşe galbene: Zurbagiu, Ferţu, Toma.

Au arbitrat: Florin Tudor Jurcă – Sebastian Pantea şi Cristian Coşuţ (toţi trei din Arad). Observator de arbitri Cornel Pantea (Oradea), iar delegat de joc Adrian Copăceanu (Reşiţa).

*

La cald…

Sorin Bălu (antrenor ACS Dumbrăviţa): ”A fost un meci cu o primă repriză mai modestă, şi de partea noastră, şi de partea oaspeţilor. Repriza a doua am început-o mai bine după ce am modificat sistemul de joc, am avut trei mari ocazii de gol în primele zece minute; când nu o bagi în poartă, jocul te mai şi pedepseşte. Dar nu-i nimic… Am mai spus, avem nevoie de o victorie ca să ne eliberăm de presiunea asta, căci este foarte mare presiunea pe echipa noastră. Dar, mă rog, cu siguranţă vom ieşi din situaţia asta… Noi la fiecare meci ne dorim victoria! Din păcate, nu am reuşit să învingem. După părerea mea, cred că am fi meritat să câştigăm astăzi. Mai ales după acele trei ocazii mari pe care le-am avut… După cum am mai spus-o, la fotbal dacă nu o bagi în poartă, nu ai cum să câştigi”.

Vasile Luţă (antrenor Fortuna): ”Într-adevăr, după trei etape am rămas neînvinşi. Asta se datorează în primul rând jucătorilor, iar dacă erau puţin mai atenţi, puteam pleca cu toate cele trei puncte. Este adevărat că şi cei de la Dumbrăviţa au avut la începutul reprizei trei mari ocazii de gol. După câte am observat, după părerea mea, este cea mai bună echipă a campionatului. Dar astăzi ne-am vândut scump pielea şi sunt mulţumit că am scos un punct. Despre meci, a fost un meci bun, cu ocazii de ambele părţi, chiar dacă pe alocuri am fost dominaţi. Dar până la urmă contează scorul final”.

Rezultatele serii în Seria a IV-a din Liga 3 și programul viitor, pe coloana clasamentelor. Un eșalon mai sus, în Liga 2, inaugurarea etapei a VI-a a adus o remiză în CS Mioveni – Metaloglobus: 2-2. 

Fotografii realizate de Iosif Canea.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: