Post Progresul, ”credeam c-am depăşit era lui Ceauşescu dar mi se pare că democraţia în România n-a ajuns departe. Îmi pare rău că se mai întâmplă aşa ceva în acest secol XXI”. GALERIE FOTO. Final alb de sezon pentru vecinele din vest, Pobeda – Unirea 0-0

Alte două formații au încheiat deja ediția 2017-2018 a Diviziei D Timiș la fotbal, disputând vineri seară la Dudeştii Vechi al doilea meci al etapei a 34-a și ultima din sezonul în curs în liga a patra, o remiză albă în duelul vecinelor geografice dar și ierarhice din vestul județului, Pobeda – Unirea Sânnicolau Mare 0-0, prin care oponentele umăr la umăr au egalat-o la puncte pe ocupanta locului 3, nou-promovata ASO Deta, gazdă astăzi de la 11 a lugojenilor în una dintre cele 7 partide programate de la aceeași oră la căderea cortinei peste campania demarată acum aproape 9 luni, pe 11 septembrie 2017, tocmai pe arena ”Hristo Stoichkov”, printr-un 4-1 pentru ”bulgari” cu ”satelitul” divizionarei C de pe Timiș.

Pobeda s-a impus cu regularitate și fără greș pe teren propriu în returul ligii a patra timișene, de exemplu de la mijlocul sezonului de primăvară și cu 9-1 contra Progresului Gătaia, cu 5-1 cu făgețenii iar cel mai recent cu 4-2 contra celor din Seceani și de la ASO Deta, dar ”bulgarii” au risipit primele puncte acasă în 2018 tocmai la spartul târgului, în cea de-a doua întâlnire din runda finală a campionatului, partidă disputată vineri de la ora 18 cu vecina de clasament de pe Aranca, în faţa a peste 200 de spectatori.

Jocul s-a încheiat nedecis și fără goluri și după cele 4 minute adiționale, concluzia cifrică de ansamblu fiind că avantajul ierarhic rămâne de partea vizitatorilor de la Unirea, care în tur au învins pe teren propriu cu 3-1.

Ambele echipe s-au arătat a fi obosite la acest ultim meci al campaniei, de la care unii aşteptau poate mai mult prin prisma locurilor pe care Pobeda și Unirea le ocupau în clasament, în imediata apropiere a podiumului, pe 4-5, dar şi programarea a trei runde în săptămâna finală a sezonului, pentru ”bulgari” două dintre acestea fiind succesiv în deplasare, dovedindu-se a fi mult prea mult pentru jucătorii care evoluează la acest nivel.

Astfel, în prima repriză, singura ocazie a primelor 45 de minute am consemnat-o în minutul 14, când, la un corner executat înalt în careu de Galea, mingea a fost catapultată de Bataneaţ de la colţul careului de 6 metri, din lateral stânga, în stâlpul porţii apărate de Marius Sitaru. Unu la zero la bare…

În mitanul secund, la timonă au trecut gazdele, care au avut cea mai clară ocazie în minutul 78, prin Gheorghe Rusu, singur în careu, de unde, de la 10 metri, a şutat slab iar portarul Sitaru a prins mingea.

Și-atât… Oboseala sezonului şi-a pus amprenta pe jucătorii testați vineri la cald, la peste 32 de grade Celsius. S-a remarcat mai mult brigada de arbitri care s-a achitat cu brio de sarcinile avute, remarcată fiind şi cei doi antrenori, Daniel Vasilcin şi Nicolae Căprărescu. Iată-le spusele, cu fotografii, iar programul de la 11 al rundei finale, pe coloana clasamentelor…

Pobeda: Gheorghe Stoianov – Marius Demian, Alin Berceanu, Rafael Mirciov, Ioan Boboiciov, Eugen Ciocan (min. 76. Gheorge Rusu), Daniel Vasilcin (min. 86, Rocky Tranculov), Sebastian Budur, Toma Budur, Ioan Kalapiş, Sebastian Lobonea (min. 70, Raul Boboiciov).

Antrenor-jucător Daniel Vasilcin.

Pe bancă: Emil Sîrbu, Dinu Golea, Petru Roncov, Emanuel Michi.

Unirea: Marius Sitaru – Călin Uzun, Daniel Galea, Tiberiu Şimon, Dragan Bataneaţ, Dorin Blaga, Cătălin Crişan (min. 46, Andrei Manoliu), Vasile Florescu, Victor Opriş (min. 75, Denis Jivici), Bogdan Costea (min. 90, Bogdan Pânzaru), Bogdan Wilheim (min. 46, Vasilică Bizău).

Antrenor Nicolae Căprărescu.

Pe bancă: Dragoş Corban, Răzvan Dima, Tomas Cozsma.

Arbitri: Daniel Neagoe – Alin Botaş şi Denis Mihăescu. Observator de arbitri Nicolae Grigorescu, delegat de joc Ionel Poclid.

La cald…

Daniel Vasilcin (antrenor-jucător Pobeda): ”Din păcate am reuşit numai un rezultat de egalitate, mult mi-aş fi dorit să încheiem cu o victorie acest campionat în faţa rivalilor noştri. Nu s-a putut mai mult astăzi, parcă am fost foarte obosiţi, am jucat trei meciuri în 5 zile, eu zic că nu trebuie să-i cert pe cei de la AJF, dar trebuia gândită mai dinainte schema. Cum să spun eu, programarea acestor etape, ultimele trei în nici 6 zile, este foarte greu pentru noi, nu suntem în prima şi a doua ligă, noi jucăm în liga a patra. Chiar am jucat trei meciuri în cinci zile, este cald afară, peste 35 de grade, şi jucători noştri nu pot duce aşa de mult, noi mai şi lucrăm, fugim de la lucru. Într-adevăr este foarte greu, echipa a fost foarte obosită, după nici 48 de ore noi am jucat al doilea meci, ce să mai spun!?! Cei de la Sânnicolau au avut o zi liberă faţă de noi, s-au ridicat la nivelul nostru şi au avut un suflu mai mult decât noi, au avut câteva contraatacuri mai tăioase şi ne-au dat bătaie de cap. Aşa-i când faci şi antrenamente zilnice, cum fac ei. Se pare că este o oboseală cronică la toţi jucătorii de divizia D. În final, dacă eram băieţi mai deştepţi, puteam câştiga dar din păcate asta este fotbalul. Vreau să felicit pe această cale arbitrajul lui Neagoe, astăzi fără greşeală, iar dacă l-am fi avut în tur la ei noi sigur am fi câştigat cu 4-5 zero. Nu mai are rost să spun ce s-a întâmplat atunci. Doresc să felicit echipa Sânnicolau pentru că şi-a apărat şansa şi a plecat cu un punct de la noi”.

Nicolae Căprărescu (antrenor CS Unirea): ”Din punctul ăsta de vedere, pot să spun că sunt bucuros că am reuşit un rezultat de egalitate la rivala noastră, dar din punctul meu de vedere jocul a lăsat de dorit nu numai din partea noastră, ci şi din partea gazdelor. Jocul nu s-a ridicat la nivelul locului pe care îl ocupăm. Dar sunt mulţumit în sensul că nu am pierdut ultimul joc, în lupta pentru ierarhizarea în clasament, am rămas până în cele din urmă pe locul patru. Dar sigur eu pun pe seama faptului că nu am avut prospeţime în meciul asta, acestea ultime etape au fost prea aproape programate, este adevărat că trebuia să se termine mai repede campionatul, dar jucătorii suferă mai ales faptul că noi avem mulţi tineri. La începutul campionatului nu se simţea oboseala, dar pe finalul acesta cred că nici o echipă nu putea să joace la adevărata valoare. Dar în final mă bucur de rezultatul obţinut. Faţă de arbitrajul de astăzi, la Ciacova a fost ceva, nu mai are rost să amintesc… Sau hai să vă spun, prima repriză a fost cât de cât corect, dar după pauză parcă a fost un alt arbitru, acum chiar a fost o diferenţă enormă faţă de cel cu Ciacova. Acolo au fost loviri cu pumnul, ameninţări, chiar bruscări, de neimaginat ce au făcut cu acest arbitru! Și să nu iei măsuri radicale împotriva vinovaţilor, păi atunci… Eu credeam că am depăşit era lui Ceauşescu dar mi se pare că democraţia în România nu a ajuns departe. Îmi pare rău că se mai întâmplă aşa ceva în acest secol douăzeci şi unu”. Dar poate cel mai bine ar fi să citiți în consemnări anterioare declarația post-evenimente din partea gazdelor din Ciacova, ducându-te cu gândul la perioada cretacicului târziu, ce tu mileniul III…

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − = 0

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: