Poticneli

Ovidiu Păcurariu semnează în rubrica editorial ”Între rațiune și pasiune” din pagina 1 în Sporttim o consemnare legată de disputarea parțială a primei runde de jocuri din faza pe grupe valorice în Liga 1 după o foarte lungă pauză competițională forțată în plin campionat, sezon fotbalistic ca și compromis și chiar distrus sub teroarea declanșată la nivel mondial de cultul satanic ce posedă omenirea și caută cu orice preț ruperea totală a fibrei sociale, dezumanizarea și depopularea masivă – nouă ordine mondială totalitară a unor bolșevici îndrăciți.

Mult așteptata reluare a competiției fotbalistice de la noi nu a început sub cele mai bune auspicii. Chiar din prima etapă nu s-au disputat două partide, ”U” Craiova – FC Botoșani și Dinamo – Chindia Târgoviște, deoarece două persoane au fost depistate cu noul virus. De aici se poate trage concluzia că, în general, toată lumea a căutat să ocolească regulile impuse de protocolul care trebuia respectat necondiționat.

Astfel sezonul a început cu partida Voluntari – Clinceni, câștigată de gazde cu un scor concludent, dar trebuie subliniat faptul că echipa din Clinceni a fost dezavantajată de arbitraj. Nici nu a început bine întrecerea, că au și apărut arbitraje care ridică mari semne de întrebare.

Așa cum am mai menționat, Sepsi Sfântu Gheorghe și Viitorul vor arbitra play-out-ul. În timp ce Sepsi și Hermannstadt au terminat la egalitate o partidă mai degrabă amicală, Viitorul a învins-o pe Poli Iași, îngreunând și mai mult situația ieșenilor. Punctul obținut însă de sibieni nu l-a salvat de la demitere pe Vasile Miriuță. În locul acestuia va fi adus un ilustru anonim spaniol, Ruben Albes, de către Ana Maria Prodan. Cherchez la femme!

O altă partidă anostă dintre două echipe care nu au nici un obiectiv, deoarece indiferent de locul ocupat în play-off nu vor avea acces în competițiile europene, Astra Giurgiu și Gaz Metan Mediaș, au terminat meciul la egalitate, dar nu din toate punctele de vedere. Cred că s-a mai stabilit un record, deoarece noul antrenor al medieșenilor, Dușan Uhrin, a ajuns abia în ziua jocului.

Partida vedetă, CFR Cluj – FCSB, a dat câștig de cauză echipei ardelene, care nu prea a arătat multe, dar a fost mai pragmatică. Prin această victorie CFR Cluj și-a mărit considerabil șansele să câștige un nou titlu național. FCSB a desfășurat un joc plăcut ochiului, dar fără prea multe veleități ofensive. Tot în aceeași zi celebrul Helmuth Duckadam a avut un moment de mare demnitate și a demisionat din postul de președinte de imagine al FCSB. Chiar dacă a ocupat un post pur decorativ, nu este admisibil ca cei de la FCSB să aibă o asemenea atitudine, iar de-acum stindardul va fi purtat de Mihai Stoica și Vasile Argăseală (sic!).

În liga secundă toată lumea așteaptă decizia Tribunalului Sportiv de la Lausanne în legătură cu litigiul dintre UTA și FRF. Nu prea înțeleg trecerea lui Cherecheș de la ASU Politehnica la Concordia Chiajna. De ce nu l-a adus impresarul său Bogdan Apostu la UTA, acolo unde el este implicat major în viața echipei arădene?

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + 7 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: