Precum Icar

FIFA și-a păstrat președintele, chiar dacă scandalurile legate de fapte de corupție se țin lanț. Joseph Blatter (un nume predestinat) și-a înlăturat prin diferite tertipuri contracandidații și a rămas unic candidat în faza finală. Și uite așa forul fotbalistic mondial își pierde credibilitatea.

Chiar dacă se bate monedă pe faptul că am avut un campionat disputat și plin de neprevăzut, lucrurile nu stau chiar așa. Deși a avut în mână campionatul, A.S.A. Târgu Mureș s-a dovedit incapabilă de a deveni campioana României. Echipa mureșană, formată din jucători gata oricând să treacă cu arme și bagaje la inamic și cu un antrenor care și-a arătat și el limitele, s-a speriat că s-a apropiat prea mult de soare. Și astfel a trăit mitul lui Icar.

10306225_227487687462342_3311823151356922444_n

 

Steaua a cucerit titlul de campioană fiindcă a știut să gestioneze momentele delicate. Chiar dacă ieșenii s-au bătut eroic, nu au putut opri Steaua din drumul ei spre titlu. Astfel, condusă de antrenorul Costel Gâlcă (foto), a reușit să câștige cam tot ce s-a putut câștiga: campionatul, Cupa României și Cupa Ligii. Acest tânăr serios, mă refer la Gâlcă, a adus la echipă echilibru și mult bun simț, ceea ce nu i-a convenit patronului Gigi Becali, căruia îi plac șmecherii și derbedeii. Astfel, Gâlcă se vede nevoit să părăsească echipa Steaua într-un moment de succes total.

Există un precedent, când echipa Bayern München a renunțat la antrenorul Jupp Heynckes cu care a câștigat Liga Campionilor, campionatul și Cupa Germaniei. L-a adus pe spaniolul Pep Guardiola cu care nu a mai avut aceleași rezultate.

În zona retrogradării, Ion Horoba, președintele echipei Gaz Metan Mediaș, îi acuză pe colegii de blat din campionatul trecut, adică pe brașoveni, că au fost stimulați financiar de cei de la Chiajna. Probabil așa a fost, dar nu Horoba este persoana potrivită pentru a da lecții de moralitate. Acest personaj școlit de Jean Pădureanu a amăgit și și-a bătut joc de propriii jucători în acest campionat, s-a trezit târziu și aruncă acuze în stânga și-n dreapta.

ACS Poli a încheiat în sfârșit campionatul și este oficial promovată. Urmează o binemeritată vacanță, după care trece la pregătirea viitorului campionat. O primă numire a și apărut, Daniel Stanciu luându-i locul lui Ion Timofte. Mă întreb dacă în toată Timișoara fotbalistică – mă refer în primul rând la foștii jucători ai lui Poli – nu s-a găsit nimeni care ar fi putut ocupa postul de manager general. Nimeni nu este profet în ținutul lui.

Nici UTA Bătrâna Doamnă nu s-a lăsat mai prejos. Cum ultima impresie contează, arădenii au învins cu un scor concludent o echipă hunedoreană resemnată. Dan Silaghi a reușit trei goluri spectaculoase, aducându-și aminte că este un atacant de valoare. Bucuria promovării a fost mare, iar spectacolul din tribune a fost total. Și arădenii au intrat în vacanță. O merită.

Au mai rămas de disputat meciurile de baraj pentru promovarea în divizia C. Nu aștept un duel între județele Arad și Timiș, deoarece doresc ca atât Poli, cât și Pecica să promoveze.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × = treizeci

 


Alte articole legate de acest subiect: