Preliminariile, aproape bifate. Deja 4 calificate în turneul final din Campionatul Național Universitar de la Timișoara

Timișoara găzduiește peste două săptămâni turneul final al ediției din această primăvară în Campionatul Național Universitar al României la fotbal, pentru partidele din 17-19 mai obținând deja biletele câteva participante în faza preliminară a competiției studențești din 2019. Iată detaliile, conform fotbal-universitar.upt.ro…   

Primul meci al ediției a fost derby-ul capitalei. În 15 aprilie, pe stadionul Concordia din Chiajna, cel pe care evoluează echipa locală în Liga I, ”Ecologică” (antrenor, Adrian Pricop, cel care a fost prezent la ultimele ediții ca tehnician al celor de la Politehnica București) a dispus categoric de UNEFS, 6-1, având și câțiva jucători de la Academica Clinceni, liderul ligii secunde!

Returul, peste exact o săptămână, pe stadionul bucureștean Rocar, terenul propriu al ”sportivilor”. Siguri, probabil, de calificare, cei de la UEB s-au prezentat cu doar 11 jucători, fără nicio rezervă și fără jucătorii de la Clinceni. Gazdele deschid scorul încă din minutul 3, dar peste două minute e 1-1. În minutul 19, UNEFS preia din nou conducerea. În minutul 22, un jucător ”ecologist” este eliminat.

Apoi, gazdele se dezlănțuie și marchează gol după gol. În total cinci, în minutele 23, 26, 33, 35 și 36! Era 7-1, scor de calificare pentru UNEFS. Trei goluri i-au aparținut lui Giani Paraschiv. În minutul 40, la 7-1, patru jucători ai echipei conduse au părăsit terenul, acuzând accidentări. Cum UEB nu avea rezerve, iar pe teren mai rămăseseră șase jucători, arbitrul a fluierat sfârșitul meciului.

Conform regulamentului competiției, coroborat (Art. 41) cu “Regulamentul de organizare a activităţii fotbalistice din România” (ROAF), elaborat de FRF, dacă scorul din momentul întreruperii ar fi consemnat o diferență de cel mult trei goluri, meciul s-ar fi omologat cu 3-0, la ”masa verde”. Cum însă diferența a fost mai mare, partida a fost omologată cu scorul din momentul întreruperii, 7-1. Astfel că UNEFS se califică, incredibil, la turneul final!

În derby-ul Iașiului (manșă unică), la 18 aprilie, pe terenul sintetic Emil Alexandrescu din fosta capitală a Moldovei, cei de la ”Cuza” au obținut calificarea în fața rivalilor de la ”Tehnică”, într-o reeditare a duelului de anul trecut. UAIC a ratat un penalty, apoi a deschis scorul. Au fost acordate alte două lovituri de la 11 m, ambele pentru UTI. Ambele ratate!! ”Cuza” s-a desprins la 2-0, finalul fiind 2-1.

Tot în 22 aprilie, la Vințu de Jos, s-a disputat prima manșă în derby-ul Ardealului. Gazdele, UAB Alba-Iulia, au învins la limită, 1-0, pe UPET Petroşani, prin golul lui Andrei Negrea, din min. 90+3! Fiecare echipă a avut câte un eliminat.

Cei din Valea Jiului au beneficiat de prezența în teren a lui Gabriel Matei (29 de ani, căpitanul echipei) și Carlo Erdei (23 de ani). Matei tocmai își reziliase, în această primăvară, contractul cu prim-divizionara Concordia Chiajna. El este ex-internațional de tineret, și a fost la FCSB, dar și ”stranier” în Polonia și Azerbaidjan! Erdei evoluează acum în eșalonul secund maghiar, la Balmazujvaros, după ce a fost junior la Wolverhampton! Returul urmează a fi programat.

Întâlnirea timișoreană din preliminarii va avea loc miercuri, 8 mai, în manșă unică, pe stadionul CFR din localitate, ”Vestul” primind replica ”particularilor” de la ”Slavici”.

UO Oradea s-a calificat fără joc, UTCN Cluj-Napoca retrăgându-se din cauza crizei de efectiv.

Reamintim că universitatea organizatoare a turneului final (UPT Timișoara) este calificată direct la turneul final.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Sport Universitar și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: