Premiere în acest sezon: CSM Lugoj nu înscrie afară și pierde în deplasare. ”Școlarul” Staicu o doboară de pe podium în minutul 90, în rocadă: 1-0 pentru Reșița lui Oprița

”Bronzul” sezonului de toamnă CSM Lugoj a pierdut astăzi la potou pe arena reșițeană ”Mircea Chivu” iar astfel a înregistrat prima înfrângere în deplasare în acest campionat, 1-0 (0-0) pentru CSM Școlar, fiind totodată prima ieșire a timișenilor din ediția 2017-2018 în C4 în care n-au marcat pe alte terenuri. Implicit, încasând unicul gol în minutul 90, de la Marius Staicu, intrat în repriza a II-a, elevii lui Petruescu au căzut în premieră de pe podium în 2018, ba chiar pentru prima dată după etapa a 10-a, la fine de octombrie, cărășenii revenind în rocadă în trio-ul fruntaș.

Daniel Oprița: 10 puncte din 12 în retur cu CSM Școlar Reșița

CSM Lugoj s-a prezentat în Valea Domanului sub scutul invincibilității în C4 în acest campionat, cu bilanțul 4 4 0 22-15 și 16 puncte adjudecate în precedentele 8 deplasări, cel mai adesea înscriind de 3 ori într-un meci afară, în trei ieșiri, iar de câte două ori atât câte două goluri dar chiar și patru, doar o dată limitându-se la unul singur, într-o remiză 1-1.

Deși astăzi n-a mai izbutit în premieră să marcheze afară, formația lugojeană părea totuși a rămâne neînvinsă în deplasări, însă a venit minutul 90, în care gazda CSM Școlar Reșița a tranșat favorabil duelul bănățean al vecinelor de clasament, o dispută între pozițiile 4 și 3, abordată de cărășenii antrenați de Daniel Oprița cu un punct mai puțin decât vizitatorii lor, 34 față de 35. ”Școlarii” însă au săltat astfel direct pe doi, dat fiind și eșecul acasă al craiovenilor în confruntarea ”sateliților”, cu AFC Hermannstadt II…

A fost fără doar și poate un duel reînnoit al bănățenelor implicate în paralel de peste un an și jumătate în cursa pentru podiumul seriei, fiind de reamintit că reșițenii și CSM Lugoj încheiau campionatul trecut pe locurile 2-3, despărțiți de 3 puncte, după ce în returul ediției precedente se consemna tot un succes cărășean acasă la zero, 3-0 pe 25 martie 2017, în cea de-a patra etapă din retur. Interesant, și după acel triumf reșițenii erau tot pe locul 2, staționar, la două puncte de prima clasată, CS Național Sebiș, respectiv la 5 înaintea lugojenilor de pe șase.

Iar în actuala campanie CSM Lugoj și reșițenii dețineau aceleași poziții dinaintea rundei de astăzi de la ora 17 și la încheierea turului, cu 29 respectiv 27 de puncte, dovadă a prezenței de regularitate a celor două grupări între principalele protagoniste ale seriei vestice.

Serie C4 căzută pradă reprogramărilor pe tronsonul acestei prime treimi din retur, una cu întreruperi competiționale și etape amânate, dar mai nou și cu runde înghesuite în ultimele două săptămâni într-un ritm atipic pentru Liga 3, marți – vineri – marți – vineri, cu mențiunea că oponentele de astăzi de pe arena ”Mircea Chivu” au mai avut parte în acest forcing și de câte un respiro, CSM Lugoj chiar în ultimul weekend, în care a stat, iar CSM Școlar Reșița în intermediara de marțea trecută.

Cam în acest context a demarat astăzi de la ora 17 duelul de podium din etapa a 19-a, a cincea din retur, o revanșă după un 1-0 semnat în tur de lugojeni pe 15 septembrie 2017. Iar cei din Banatul montan s-au reabilitat cu aceeași unitate de măsură: CSM Şcolar Reşita – CSM Lugoj 1-0 (0-0).

Totul s-a decis în minutul 90, după un atac reșițean pe flancul drept, balonul fiind aruncat în careu, de unde Miculescu a respins înalt, lipsa de reacție a vizitatorilor fiind exploatată imediat mai apoi de Marius Staicu, cu o lovitură de cap de la 6 metri: 1-0. Un meci divizionar C decis de un atacant timișorean ex-prim-divizionar care până în iarnă a rulat în Liga 2, perindat de dată recentă pe la CS Mioveni și ASU Politehnica, fără a uita și amănuntul că Daniel Oprița, actual tehnician al cărășenilor, a activat până la un punct în sezonul de toamnă al campaniei în curs pe banca unei nou-promovate în Liga 1, Juventus București.

Dacă reșițenii au rămas astfel fără gol primit acasă în 2018, 11-0 cu CS Nuova Mama Mia și 1-0 astăzi, intercalând deplasările fără înfrângere, 1-1 la Centrul Național de Pregătire pe 16 martie și 4-1 la Cermei în weekend, în schimb lugojenii au suferit al doilea eșec consecutiv, ceva atipic în registrul lor, după victoria cu 4-3 la CS U Craiova SA 2 și cea cu 3-0 acasă cu ACS Ghiroda, dar și înfrângerea cu 1-3 acasă cu Șoimii Lipova, la mijlocul săptămânii trecute, după 0-2 dar și penalty-uri refuzate timișenilor.

Mai mult, CSM Școlar n-a mai scos balonul din propria plasă pe ”Mircea Chivu” de chiar 5 luni, din 4 noiembrie, de la un 4-1 cu CS Millenium Giarmata, triumfând apoi de 3 ori la zero, 2-0 cu doljenele la finele turului dar și 11-0 recent cu codașa din Jimbolia. Cât despre unica înfrângere acasă, 1-2 cu CNS Cetate Deva pe 21 octombrie, a rămas chiar undeva în urmă, rătăcită între alte succese la zero în Valea Domanului dar și un 1-1 cu cei din Sebiș.

Meciul în sine s-a jucat pe un gazon chiar impecabil, tăvălugit înaintea partidei, deși puțin moale, și pe un timp superb, care a adunat destul de multă lume în tribunele din Valea Domanului. Cadru prielnic unei întâlniri la început de primăvară care a fost pe măsură de sprințară, într-un bun ritm, cu nerv, dar și suficientă tensiune.

Implicit, nu foarte multe au fost situațiile de poartă dar marea majoritate a acestora s-au transformat în destul de clare ocazii de gol, nefructificate. Și datorită intuiției și reflexelor portarului Păduraru, care a izbutit câteva foarte bune respingeri din fața buturilor vizitatorilor, dar și mulțumită căpitanului gazdelor, Zimmermann.

Fără câțiva componenți, Popan, Alexandru Dan și Mărmăneanu – cu toții accidentați, dar și Olariu, suspendat, trei fiind schimbările în primul 11 după eșecul acasă cu cei din Lipova, Păduraru intrând în poartă, Nicolescu ca fundaș central și Ciubotariu la mijloc, CSM Lugoj a avut șansele sale de a marca în Valea Domanului, cu Bozian în prim-plan.

De exemplu la o așezare a lui Nicolescu, sau printr-un șut de la 10 metri blocat cu piciorul de un oponent reșițean, fază în care Zimmermann era pe picior greșit, la fel cum era și apărat de îngeri la o lovitură liberă executată de același Bozian, dar care i-a ocolit buturile. Periclitate și de lovitura de cap a lui Miculescu, în urma unui corner, Zimmermann apărând spre final și printr-un reflex cu brațul drept ridicat, deși era în plonjon pe stânga în fața lui Dobra, cel care îi lua locul sârbului Radak, accidentat în minutul 83.

Ultimul cuvânt l-a avut însă CSM Școlar, care, între cele două indisponibilități și fără Vădrariu, a crezut până la capăt în șansa sa de a valorifica avantajul terenului propriu, perseverență pentru care poate fi creditată cu adjudecarea pe merit a tuturor punctelor.

În tonul general pozitiv al întregii confruntări s-a înscris și prestația centralului arădean Mircea Ardelean, care s-a achitat cu bine de sarcini în calitatea sa de arbitru monitorizat pentru promovarea în grupul împărțitorilor dreptății din Liga 1, cavalerul fluierului de pe malurile Mureșului distribuind mai multe cartonașe galbene vizitatorilor, cu o contribuție însă pe alocuri bizară a asistentului clujean de pe marginea din dreptul băncilor de rezervă, Antal Csaba, contrariindu-i în câteva rânduri pe oaspeții lugojeni.

Una peste alta, un derby bănățean al seriei care și-a meritat calificativul de duel pentru podium.

Ca notificare statistică de ordin general, gazdele din C4 nu s-au prea descurcat pe tronsonul acestei prime treimi din retur. Astfel, pe rând, bilanțul etapelor din 2018 în C4 a fost 1-4-2, din nou 1-4-2, 2-0-5, 3-0-4 și 3-1-3 astăzi, iar pe goluri 17-11, 10-10, 12-20, 6-10 și 9-11 în această zi de marți, în total 10-9-16, 54-62.

CSM Lugoj va mai juca săptămâna aceasta tot în deplasare, și tot în Banat, la Jimbolia, cu codașa CS Nuova Mama Mia, pe când CSM Școlar Reșița va primi în Valea Domanului și ”satelitul” Sibiului.

*

Cosmin Petruescu, antrenor principal al oaspeților învinși, a spus la final că ”jocul a fost extrem de tactic, între două echipe care în primul rând și-au dorit să nu piardă. A fost un joc cu ritm, de angajament, iar în ciuda faptului că s-a înscris doar o dată, cred că a plăcut publicului spectator, prezent în număr destul de mare. Îmi felicit jucătorii pentru atitudinea manifestată pe tot parcursul meciului, iar chiar dacă înfrângerea este dureroasă în primul rând din cauza faptului că s-a produs în minutul 90, consider că jocul se putea termina cu orice rezultat, mai echitabil cred eu fiind unul de egalitate, chiar dacă gazdele au avut mai mult inițiativa. Dar am avut și noi câteva bune șanse de a înscrie, însă cred eu că inspirația în fața porții a făcut diferența”.

+

CSM Școlar Reșița: Zimmermann – cpt. / Szijj, Puțanu, Bacter, Copaci – Costin, Bărbulescu, Vaștag (57, Staicu), Negoescu – Breșneni – Ene (90+1, Hrudei).

Rezerve: Petruț – Podină, Liuba, Musteța, Jula.

CSM Lugoj: Păduraru – Filip, Nicolescu, Miculescu – cpt., Fridrich – Ciubotariu, Radak (83, Dobra), Vlădia – Bozian, Velici (75, Precupanu), Pădurariu (70, Szekely).

Rezerve: David Filip – Roșie, Secoșan, Grega.

*

Rezultatele și marcatorii zilei în etapa a 19-a din C4, a 5-a din returul pe 2018:

CSM Şcolar Reşita – CSM Lugoj 1-0 (0-0): Marius Staicu (90).

ACS Ghiroda – Gloria Lunca Teuz Cermei  2-0 (1-0): Alexandru Baranyi (13), Darius Neamțu (90+1)

Millenium Giarmata – Internaţional Băleşti 3-0 (1-0): Claudiu Ghighilicea (42, 90+4), George Beloescu (89)

Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – ACSO Filiaşi 0-6 (0-4): Nicholas Chivu (3), Alexandru Catrici (5 – autogol), Ionuţ Dinu (30, 41), Cosmin Calu (65 – pen.), Fabian Cruşoveanu (73)

CS U Craiova 2 – AFC Hermannstadt II 1-2 (1-1): Raul Baicu (27) / Petrişor Petrescu (16), Robert Bratu (56)

Şoimii Lipova – Naţional Sebiş 0-1 (0-1): Dragoş Săulescu (11 – pen.)

ACS Şirineasa – CNS Cetate Deva 2-2 (0-1):  Daniel Cocină (77), Cătălin Ţîră (88) / Robert Cristian (25), Petruţ Chirlejan (83)

Centrul Naţional de Pregătire Timişoara a stat.

Rezultatele zilei în C4, clasamentul la zi și programul viitor, etapa a 21-a, de vineri de la ora 17, pe coloana datelor tehnice.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: