Presupuneri

Trebuie să recunoaştem, chiar dacă uneori nu ne convine, că fotbalul german deţine supremaţia mondială. A dovedit-o cu prisosinţă la două competiţii de mare anvergură, Cupa Confederaţiilor şi Campionatul European U 21, câştigându-le pe amândouă.

De aceea voi ţine seama mai mult decât oricând de aprecierea unui om şcolit 35 de ani în fotbalul german, mă refer la Marcel Răducanu, decât să ascult inepţiile unor pseudo specialişti gen Ilie Dumitrescu, Florin Bratu, Ion Crăciunescu. Aceştia nu contenesc să-l atace pe antrenorul echipei naţionale, Cristoph Daum. Nu ne place să privim realitatea în faţă şi de aceea apelăm la ce este mai uşor, să bălăcărim pe toată lumea.

Peste două săptămâni va începe un nou campionat al ligii întâi în acelaşi sistem păgubos de desfăşurare. ACS Poli pregăteşte cu atenţie acest eveniment în catonamentul de la Poiana Braşov. Cum era şi firesc, au părut nume noi, dar au şi plecat jucători pe care clubul s-a bizuit până nu de mult. Acum, când lucrurile sunt lămurite, au apărut specialişti care-şi dau cu părerea la fiecare pas. Noroc că Ionuţ Popa rămâne imun la toate micile răutăţi voite să-i minimalizeze meritele.

Perioada fastă a echipei UTA, 1968 – 1973, s-a datorat în mare parte faptului că a renunţat la vasalitatea faţă de echipele departamentale Steaua şi Dinamo. După peste 40 de ani, UTA revine şi reia colaborarea cu cele două grupări. Altfel nu se explică faptul că după stelistul Laurenţiu Roşu apare un antrenor cu trecut dinamovist, Adrian Mihalcea.

Desigur, fiecărui antrenor trebuie să i se acorde încredere, ceea ce mă grăbesc să o şi fac. Dar totuşi, de ce nu li s-a acordat o şansă şi unor antrenori arădeni pe care-i regăsim în noul val? După mişcările care s-au făcut în lotul echipei, renunţându-se la titulari de drept, se pare că se vrea o perioadă de reconstrucţie.

ASU Politehnica, având un nou antrenor, îşi pregăteşte viitorul campionat fără achiziţii de mare rezonanţă. La fel procedează şi Ripensia, care doreşte ca impactul cu liga a doua să fie cât mai lipsit de şocuri.

La mult încercata echipă Naţional Sebiş a apărut un nou antrenor în persoana lui Dan Oprescu, dar a fost menţinut, cel puţin ca preşedinte, Călin Cojocaru. Tot mai de neînţeles este preşedintele onorific al clubului, primarul localităţii, Gheorghe Feieş.

Un moment de aducere aminte în memoria lui Costică Găman, fost jucător al echipelor CFR Arad, Vagonul Arad şi UTA, plecat mult prea devreme dintre noi.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × = opt

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: