Primă… declaraţie de sub Cetate! Stanciu (CS Ghiroda), ameninţător la adresa Sporttim şi gata de a lovi şi smulge aparatul: „Ce p**** mătii ne faci poze!?”

Marius Stanciu, unul dintre jucătorii lui ACS Ghiroda în barajul de promovare în Liga 3, în loc să aibă grijă de copilul pe care îl ţinea de mână, a optat la puţine clipe după încheierea disputei de la Deva, dintre CS Ghiroda şi Industria Galda de Jos, decisă cu 5-6 la lovituri de departajare, în favoarea ardelenilor, să-l lase pe micuţ fără însoţitor şi să se apropie ameninţător de mine, până la nici un pas, moment în care a lansat nici mai mult nici mai puţin decât cuvintele „Ce p**** mătii ne faci poze!?”  

 

Atitudinea lui Stanciu a fost ameninţătoare iar cuvintele cu care s-a adresat l-au demascat în totalitate, drept un tânăr lipsit de bună cuviinţă, necivilizat şi fără educaţie. Nu făceam altceva decât să-mi exercit dreptul de a surprinde imagini de la încheierea jocului de baraj al divizionarelor D, fără a cauza cuiva nici cea mai mică problemă, ci doar văzându-mi de activitatea jurnalistică de a mă documenta pentru un fotoreportaj de la partida de „baraj”.

Stanciu a fost ameninţător nu doar prin modul cum s-a apropiat de subsemnatul şi prin felul cum mi s-a adresat, ci şi prin limbajul corporal, care l-a trădat că a fost la un pas de a mă lovi. Marius Stanciu, înlocuit de antrenorul Alin Miloş la pauza jocului de baraj de la Deva, a intenţionat să-mi smulgă aparatul de fotografiat din mână, ferindu-mă însă de gestu-i incontrolabil şi agresiv.

Este de neînţeles ca un sportiv legitimat la un club local, din zona de acoperire a Sporttim, să aibă o asemenea atitudine incalificabilă, fără nici cea mai mică provocare, la adresa unui jurnalist care îşi vedea de activitatea sa. Stanciu nu are nici o circumstanţă atenuantă în faptul că echipa la care evoluează tocmai pierduse la lovituri de departajare iar încărcătura nervoasă avea o tentă negativă.

Sporttim avea dreptul să efectueze un fotoreportaj la faţa locului iar Stanciu n-avea nici cel mai mic drept să mi se adreseze în acest fel şi să-mi îngreuneze activitatea jurnalistică, printr-o atitudine agresivă şi ameninţătoare.

Gesturile sale s-au derulat în văzul lumii, până şi componenţi ai grupării adverse, CS Industria, stupefiaţi de cele întâmplate, întrebându-mă de ce am fost astfel tratat. Martorii oculari au fost mulţi iar Marius Stanciu şi-a pătat pe vecie cartea de vizită de aşa-zis sportiv. Fair-play!? Nici măcar cei 7 ani de acasă. Sportiv!? Un simplu purtător de ghete de fotbal, plus legitimaţie.

Într-adevăr, fotbalul românesc, ca parte a sportului românesc şi prin extensie a societăţii româneşti, a decăzut la un nivel viciat, agresiv, lipsit de bună cuviinţă, de omenie şi de înţelegere, iar atitudinea lui Stanciu dovedeşte cu prisosinţă mizeria în care se scaldă sportul rege de la noi, care nu merită nici pe departe atenţia pe care o primeşte din partea mess-media. Exemplul perfect al mârlăniei de pe terenurile noastre.

Paradoxul face ca tocmai Sporttim să fi mediatizat deseori, cu lux de amănunte, evoluţiile grupării CS Ghiroda în ascensiunea sa din Campionatul Judeţean Timiş până la barajul de la Deva, doar pentru ca un titular al formaţiei campioane din D Timiş să se manifeste de asemenea manieră. Atitudinea sa dovedeşte pe undeva că respectivul aşa-zis jucător de fotbal nu merita nicidecum şansa de a-i fi mediatizată obscura activitate sportivă, desfăşurată altfel în anonimat şi mediocritate.

Ca primă reacţie, numele jucătorului Stanciu nu va mai fi publicat în consemnări viitoare din Sporttim, iar cotidianul timişorean aşteaptă din acest moment o reacţie oficială din partea ACS Ghiroda şi AJF Timiş. Totodată, subsemnatul solicită un mesaj public din partea lui Stanciu, prin care numărul 8 la clubul de liga a IV-a din Divizia D Timiş să îşi ceară scuze pentru atitudinea manifestată.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

7 răspunsuri la Primă… declaraţie de sub Cetate! Stanciu (CS Ghiroda), ameninţător la adresa Sporttim şi gata de a lovi şi smulge aparatul: „Ce p**** mătii ne faci poze!?”

 1. ady spune:

  Sigur ca era suparat,el este obisnuit sa castige ,el stie ca cei din conducerea clubului platesc adversarii sa nu se intrebuinteze in meciurile cu ei si acuma la sfarsit nu a inteles ce s-a intamplat de a pierdut.

 2. vali spune:

  Cred ca nici lui nu iar conveni cin este la servici sau in timpul meciului cind isi face meseria sa fie injurat ,un nesimtit

 3. viki spune:

  el nu lucreza,se intretine din primele si salarul de la fc ghiroda :))))

 4. Lungu Alba Iulia spune:

  Este o ruşine pentru acest jucător ce comportament a avut faţă de acel ziarist , chiar am văzut cu toţi colegi mei, noroc că sa ferit că altfel avea un pumn în gură , ce să vă mai spun că la trimis de unde sa născut şi precis acel domn poate să-i fie părinte, îl felicit că nu a reacţionat să-l pocnească dacă era la noi acuma era precis lagat, încă o dată este o ruşine din partea acestui aşa zis fot…….. sportiv.

 5. JACK spune:

  Un gunoi obisnuit sa castige meciurile prin noncombatul adversarilor.

 6. Lungu spune:

  Sandu chiar am redeschs pagina să mă laud la fratele meu care a venit din Austria pentru performanţa noastră în fa ţa echipei timişene. Eu cred că tu eşti un agramat dacă vrei îţi dau lecţi la gramatică, eu lucrez in învăţământ fraierule. Încă o dată îmi pare rău ce am văzut cu acel jucător cu număru 8 care a făcut banatul de râs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: