Prima înfrângere acasă: Ripensia Timişoara – Metaloglobus Bucureşti 0-2 (0-1)

Apăsător matineu autumnal pentru galben-roșii bănățeni din Liga 2, victoriile acasă cu nou-promovații din Bacău și SCM Gloria Buzău devenind palidă amintire la ora revenirii cu picioarele pe pământ, primă înfrângere pe teren propriu în actuala ediție, în fața unei invincibile de pe podium, care a pus piciorul în prag încă din primul minut. Iar pe cel de-al doilea pe final, ”dublă” a fraților Herea. Cei din capitală, pe val, elevii lui Petruescu, mai greu de consolat: AFC Ripensia Timişoara – Metaloglobus Bucureşti 0-2 (0-1).

Două goluri, primul la începutul meciului iar celălalt cu două minute înainte de final, au torpilat speranțele vagi ale Ripensiei de a-și conserva procentajul maxim pe teren propriu și după etapa a VIII-a în Liga 2. Fără vreun punct acumulat în deplasare, timișorenii s-au bazat mai mult și mai mult până acum pe reprezentațiile de pe teren propriu, astăzi având parte însă de o nucă tare, de netrecut, a se citi 4 goluri primite în opt meciuri. Bănățenii se scufundă nițel după acest duş rece, rece precum timpul de afară, o vreme de toamnă târzie și un gazon care spune multe despre Timișoara sportivă la ora intrării în anul 2021. Dar vina este numai și numai a presei, care scrie ”de rău”, în loc să-și exercite atribuțiile reale, să-și facă treaba de a construi și întreține stadioane.

Nici bine n-a început meciul de pe ”Electrica” și Metaloglobus a marcat deja în secunda 57, la primul atac purtat pe flancul stâng de Sava , care l-a găsit cu o diagonală pe dreapta pe Ovidiu Herea, liber și intrat în careu, de unde a şutat pe jos la colţul lung… 0-1.

Ripensia începea meciul de la 0-1 iar zece minute mai tarziu putea fi chiar 0-2, şutul lui Sota de la 17 metri fiind respins miraculos de portarul Dobre. În minutul 20 oaspeţii au cerşit o lovitură de la 11 metri  (vezi foto), la o intrare corectă la minge a lui Lalic asupra lui Ovidiu Herea, în careu, bine procedând arbitrul prin a lăsa jocul să continue, iertându-l totodată pe bucureştean de un cartonaş galben.

După numai patru minute, cea mai controversată fază a meciului, la un corner executat de Tudorache, mingea fiind recentrată de Popovici și ajungând la Neagu, care a jucat mingea din întoarcere și a fost lovit cu piciorul în cap de portarul Gavrilaş, fără ca arbitrul să schițeze vreun gest. I s-au acordat îngrijiri medicale, jucătorului ripensist reintrând în teren. 

Putea fi și 1-1 în minutul 32, când Tudorache a executat bine o lovitură liberă de la 22 de metri, mingea fiind respinsă de juniorul Ciubotaru, spre poartă, nu departe de autogol, doar că portarul, atent, a respins în corner. Iar până la pauză mai consemnam şutul lui Sota de la 25 de metri, respins de Dobre în minutul 44. Chiar dacă se prelungea prima parte cu două minute, nu se mai întâmpla nimic…

La reluarea jocului, gazdele au fost aproape de gol în minutul 49, Tudorache şutând de la 25 metri, respigere Gavrilaș de lângă bară, în corner. În cinci minute Nenad Lalic a primit două avertismente şi a fost eliminat, primul galben încasându-l în minutul 60, iar apoi pentru un fault la 17 metri asupra lui Claudiu Herea.  Tot el executa, dar mult peste transversală…

Se efectuau multe înlocuiri în ambele tabere iar cu două minute înainte de final “micuţul” Claudiu Herea trecea ca printre jaloane şi marca din careu… 0-2.

Invincibilii din capitală puneau punct speranțelor Ripensiei de a câștiga măcar jocurile programate acasă.

*

Ripensia Timişoara: Ștefan  Dobre – Valerii Macrițchii, Burdeț, Lalic, Andrei Macrițchii – Stoi (min. 87, Sîrbu), Tudor  Călin, Neagu (min. 77, Urvanţev) – Vasluian (min. 87, Maric), Popovici (cpt.; min. 77, Ene, care prelua şi banderola), Tudorache (min. 66, Golda).

 Antrenor principal Cosmin Petruescu; secund: Iulian Munteanu.

Pe bancă: Mociu, Păduraru , Sturzu, Țieranu.

Metaloglobus Bucureşti: Gavrilaș – Coman (min. 90, Chiriac), Ciubotaru, Cazan, Sava – Mino Sota, Lungu – Ciocâlteu (min. 77, Covalciuc), Claudiu Herea, Kassabji (min. 63, Florescu) – Ovidiu Herea (cpt.)

Antrenor principal Gabriel Manu, secund Radu Creţulescu.

Pe bancă: Nedelcovici, Vraciu, Matache, Gafaru, Șandru, Găvârliță. 

Au arbitrat: Szabolcs Kovacs (Carei)- Ovidiu Timar (Oradea) și Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu). Arbitru de rezervă  Rareș George Vidican (Satu Mare). Observator de arbitri: Fevronia Ion (Craiova) , delegat de joc Viorel Lolea (Reşiţa).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: