Prin zăpadă

Nu trebuie să fii mare specialist în probleme de meteorologie ca să nu ști că țara noastră are o climă temperat continentală și că această perioadă a anului este bogată în precipitații și cu temperaturi scăzute. Federația Română de Fotbal s-a grăbit să programeze începerea returului fără să țină seama de aceste realități. Motivele invocate nu prea stau în picioare, chiar dacă se face referire la cele trei meciuri din turneul final al campionatului european.

În toamna trecută, chiar dacă a fost o vreme uscată cu temperaturi relativ blânde, starea majorității terenurilor de joc nu arată prea încurajator. Dacă terenurile se vor acoperi de zăpadă, vă puteți imagina în ce condiții se vor desfășura partidele din prima ligă.

Sezonul a avut ca uvertură o partidă restantă din turul campionatului, Viitorul – FC Hermannstadt. Nici nu a început bine competiția, că au și apărut greșelile de arbitraj. Radu Petrescu i-a nedreptățit pe sibieni, neacordând o lovitură de la 11 metri la un henț în careu comis de Ciobanu.

Din cauza impunerilor restrictive, echipele din liga întâi s-au pregătit în țară, după posibilități, doar FCSB a sfidat toate regulile și s-a pregătit în Turcia. Normal ar fi ca la revenirea în țară echipa să stea în carantină, dar Gigi Becali va avea grijă, cu siguranță, să nu se întâmple așa ceva.

Între timp, Denis Hăruț se plimbă pe ruta Botoșani – București, fără să știe unde va evolua în viitor. În această perioadă scurtă de pregătire au avut loc câteva numiri de antrenori: Bogdan Andone la FC Voluntari, Octavian Benga la Universitatea Craiova. Dan Petrescu era dat ca sigur antrenor al echipei naționale a Arabiei Saudite, când, de fapt, a ajuns în Turcia la echipa aflată pe ultimul loc în clasament Kayserispor. Cam mare diferența. În schimb, Marius Șumudică a plecat de la Gaziantep pentru motive neclare.

UTA a făcut câteva achiziții notabile în această perioadă și așteaptă încrezătoare partida de pe teren propriu cu Viitorul. De urmărit evoluția situației la clubul Dinamo, deoarece a devenit una aproape explozivă. Spaniolii își bat joc în continuare de toată lumea, în timp ce jucătorii nu sunt prea siguri de viitorul lor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: