„Prinosul de recunoștință”… cu bătaie spre alegerile viitoare continuă! Rușinică, rușinică, băieți!

Ca să nu-și iasă din mână, Observel mai fixează o dată „Lupa pe ei”… Pentru a 32-a oară! Spuneam în episodul trecut că „oamenii lui Burleanu” sunt „recompensațianticipat, rând pe rând, astfel încât atunci când va veni vremea alegerilor să știe cine le-a dat „un os de ros”! Și din nou am avut dreptate… Vizionar, ce mai tura-vura!

Și ca să vedeți că nu vorbesc în vânt, ia priviți dvs. pe site-ul oficial al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Aveți aici link-urile:

https://www.frf-cca.ro/calendar/2020/9/12,

https://www.frf-cca.ro/delegari/13/09/2020/20/09/2020/1/12/0

https://www.frf-cca.ro/delegari/11/09/2020/20/09/2020/1/14/0

După cum lesne se poate constata, a venit rândul altor „aserviți ai sistemului” să fie cadorisiți cu jocuri, la Liga a 2-a fiind delegați cu precădere președinții, iar la Liga a 3-a vicepreședinții și secretarii generali ai AJF-urilor prietene!

Mai exact, la Liga a 2-a:

 1. Radu Bitea – președinte AJF Bihor,
 2. Stere Guteanu – secretar general AJF Constanța,
 3. George Constantinescu – președinte AJF Olt,
 4. Florentin Barbu – președinte AJF Giurgiu,
 5. Lucian Cîrjă – președinte AJF Constanța,
 6. Vasile Rad – secretar general AJF Arad,
 7. Marian Lumînare – președinte AMF București.

Iar la Liga a 3-a:

 1. Simona Renta – secretar general AJF Galați,
 2. Ionuț Cușcă – secretar general AJF Teleorman,
 3. Hompoth Dezso – secretar general AJF Harghita,
 4. Mihai Țîră – secretar general AJF Alba,
 5. Vasile Rad – secretar general AJF Arad ( probabil pentru merite deosebite! ),
 6. Florian Mierea – secretar general AJF Timiș,
 7. Ioan Orosfoian – vicepreședinte AJF Mureș,
 8. Ioan Maja – vicepreședinte AJF Cluj,
 9. Toma Ivan – vicepreședinte AJF Bistrița Năsăud.

Hompoth Dezso, Mihai Țîră, Vasile Rad, Florian Mierea și Ioan Orosfoian au bifat meciuri și în etapa de Cupa României. Că de, „ban la ban și păduche la ț…n”!

Ce remarcăm noi aici, după primele etape ale noului sezon?

Că unul dintre abonații sezonului trecut la meciurile federale, vicepreședintele AJF Timiș, Ionel Poclid, nu a primit încă nici un meci! Probabil nu este suficient de obedient și face parte din ceea ce numeam în episodul trecut „plebea ajefistă”!

În schimb îl regăsim delegat pe Dorin Micșa, un alt „candidat” care are de dat anumite răspunsuri… Dar până când nu trece justiția la un alt nivel, conform literei regulamentului, nu și în spiritul acestuia, prietenia cu președintele Romeo Malac și fostul selecționer Cosmin Contra îi mai servește interesele fostului „cărător de serviete federale” și actual „îngrijitor de domeniu”!

Pe „ultima sută de metri”, își primește porția din „prinosul de recunoștință” și Florian Mierea, secretarul general al AJF Timiș, nu de alta dar el se apropie de bariera celor 70 de ani, moment în care volens-nolens, conform regulamentelor, va trebui… să se retragă! Asta dacă mai au vreo importanță regulamentele în fotbalul mioritic, nu de alta, dar am văzut și continuăm să vedem zi de zi că ele sunt și rămân doar „ziceri pe hârtie”, iar prevederile lor sunt doar pentru fraieri! Jmecherii… le driblează și le „adaptează”!

Și apropo de președintele Romeo Malac! Am publicat în episodul trecut o fotografie care demonstra că, la jocul din prima etapă dintre ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Fotbal Club Rapid, disputat pe 30 august, deși ar fi trebuit să fie primul care să respecte protocolul federal de disputare a meciurilor de fotbal, delegatul de joc Romeo Malac, în cel mai pur stil personal a optat și de astă dată să nu respecte regulile. Că așa-i obișnuit să procedeze în toate aspectele vieții sale personale! http://sporttim.ro/fotbal/prinos-de-recunostinta-cu-bataie-spre-alegerile-viitoare-delegatii-federali-de-joc-promovati-pe-ochi-frumosi

Surpriză!!! Delegat și în etapa a doua, la meciul de Liga a 2-a dintre Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița – FC Petrolul Ploieşti, joc disputat pe 6 septembrie, Romeo Malac  s-a dovedit un cititor asiduu al „Lupei”!! Asta pentru că articolul menționat a apărut în 5 septembrie, iar cineva l-a „sfătuit” să nu repete încălcarea semnalată de Observel, nu de alta dar nu se știe cine, cum și de unde îi mai face o fotografie incriminatoare, care ajunge din nou în presă! Și rezultatul a fost că, la meciul din 06 septembrie, delegatul de joc Romeo Malac a urmărit meciul de la Reșița cu masca pe figură! Deci se poate! Dar doar „Cu lupa pe ei…”?

„Minciunelul” Malac și „echipa cât o țară”, prinși din nou cu „mâța-n sac”!

Nu știu cum se face dar „materialul clientului” pare a fi inepuizabil atunci când vine vorba de AJF Timiș! Venim din nou cu „programul de promisiuni” prezidențiale cu care i-a aburit pe votanți neînfricatul câștigător Romeo Malac, chiar dacă, așa cum precizam și cu altă ocazie, respectivul „document” chinuie limba română într-un hal ce incomodează știitorii de carte! Pentru ceilalți n-are însă nici o importanță!

Și am să vă atrag atenția asupra aliniatului al doilea din respectiva scriere. Ce zice acolo? Cică „eliminarea taxelor pentru legitimare, transfer, înscriere în campionat și viza anuală AJF pentru copii și juniori” !!! A se vedea facsimilul:

Și acum vă invit să analizați ce scrie pe site-ul oficial al AJF Timiș, după doi ani de „guvernare” malaciană. „Echipa cât o țară”, în disperare de cauză din motive de… bani, iacătă că s-a „îmbolnăvit” din nou de alzheimer.

Vă atrag atenția asupra ultimei coloane a documentului ce se regăsește, cum spuneam, pe site-ul oficial al „găștii”: https://www.frf-ajf.ro/timis/pagini/taxe-2020-680.html . Acolo sunt trecute taxele pentru copii și juniori. Ca să vedeți „transformarea” cameleonului!

Oare cum se „pupă” taxele cu programul prezidențial? Sau astea nu fac parte din categoria taxe la care făcea referire, în februarie 2018, Romeo Malac?

Rușinică, rușinică… „președinte minciunel”! După ce că ai copiat din programul unui contracandidat, acum se dovedește că, de fapt, nu te-ai gândit la acest punct și din „capacitate managerială” ai șters rapid cu el pe jos fără nici o jenă, că promisiunile sunt doar pentru proști! Nerespectarea regulilor pare a fi în ADN-ul personajului, indiferent de situație. Pentru el totul e … un dribling! Deși ca fotbalist îl cam încurca mingea! Da’ la „combinații” nu-l încurcă nimic! La alde astea e… manager!

Ultima „găselniță” a „găștii” vine tot de pe site-ul buclucaș! Și se referă la cea mai „proaspătă” știre, datând din 4 septembrie, prin care „mulțimea afiliată” e anunțată „cu sec” cum că nu se știe dacă și când vor începe competițiile organizate de AJF Timiș, care așteaptă „verde” de la București. Dovedindu-și „competența”, administratorii site-ului, alți neînfricați, fie vicepreședintele „spoială” Raul Ghiciulescu, fie „colegul de breaslă” Ionel Poclid, chinuie la rându-le limba română!

Nu știu de ce, dar am impresia că, a face greșeli gramaticale și de exprimare, e o condiție obligatorie de acces în „echipa cât o țară”! Spre exemplu, Lunii se scrie cu doi de „i”, nu cu unul singur, așa cum apare pe site. Cât despre virgule, ele par că „se pun din avion” în textele ajefiste. Nicidecum după regulile limbii materne. Așa se-ntâmplă când treci prin școala primară ca „gâsca prin apă”! Ajungi președinte sau vicepreședinte!

https://www.frf-ajf.ro/timis/stiri/comunicate-ajf-1/icircn-atenia-membrilor-afiliai-19234.html

În încheiere mai am o… „viziune”: Pariez că vor apărea corecturi pe text! Au mai fost precedente! Urmărim.

A nu se uita în lunile ce vin:

“Articolul 321 – Falsul intelectual: (1) Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcționar public aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu știință de a insera unele date sau împrejurări, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.”

”Articolul 323 – Uzul de fals: Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.“

Articolul 326 – Falsul în declarații: Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Nene Iancule, tot așa e??Nici o schimbare!!!!

Rămâne cum am stabilit… „Cu lupa pe ei”! Și o „activăm” de fiecare dată când calcă pe „bec”!

Concluzia finală: respectarea statutului și a regulamentelor nu este opțională! E obligatorie!

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = treizeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: