Pro și Contra

În această perioadă, echipa României a susținut două partide, una de importanță majoră cu echipa Islandei pentru barajul de accedere la Campionatul European și una cu echipa Norvegiei în Liga Națiunilor. În ambele partide am fost învinși de niște echipe modeste, care și-au arătat totuși superioritatea față de echipa României. Deși s-a știut de un an adversarul, respectiv naționala Islandei, meciul nu a fost pregătit așa cum trebuie.

Nu sunt adeptul luării de hotărâri radicale în urma unor insuccese, dar câteva observații se impun. Elementele de decizie din structurile FRF îl susțin necondiționat pe Mirel Rădoi, în timp ce Cosmin Contra nu a beneficiat de același tratament. Cum se explică faptul că acum doi ani Rădoi nu avea liceul absolvit, deci nici licența Pro, și acum este selecționer al echipei naționale?

S-a tot vorbit de spiritul ofensiv al echipei, dar care nu s-a observat, cel puțin în partida cu Islanda, deși pe parcursul jocului au evoluat șapte jucători de atac: Deac, Alibec, Mitriță, Iancu, Pușcaș, Hagi și Keserü. Cu excepția loviturii de pedeapsă, echipa noastră nu a avut nici un șut pe spațiul porții.

Ar fi bine să lăsăm la o parte competițiile cu mai puțină relevanță. Chiar și în aceste condiții, este inadmisibil ca o echipă ca Norvegia să învingă la un scor categoric echipa României. Partida a fost programată la trei zile după jocul cu Islanda și era de așteptat ca și alți jucători să primească șansa de a evolua. De exemplu, portarul Tătărușanu a fost menținut cu obstinație, deși de doi ani nu a evoluat la nici o echipă la care a fost înregimentat.

Nici Adrian Mutu cu echipa U 21 nu a reușit mai nimic în partida cu Ucraina, de care am fost învinși, astfel îndepărtându-ne de liderul grupei, Danemarca. Deoarece Mirel Rădoi este un antrenor tânăr, la început de drum, era firesc să fie ajutat de directorul tehnic al echipei naționale, dar, fiind vorba de Mihai Stoichiță, nu se putea aștepta la un ajutor real.

Echipele din liga întâi s-au pregătit în această perioadă disputând și jocuri amicale. Clubul Dinamo l-a numit într-o poziție de conducere, respectiv director de marketing, pe Radu Birlică. Acesta și-a făcut un titlu de glorie din faptul că l-a dat afară de la ACS Poli pe antrenorul Ionuț Popa, care a reușit o performanță greu de crezut, salvarea echipei de la retrogradare după ce pornise în campionat cu o penalizare de 14 puncte. Nu știu cine sunt investitorii spanioli de la Dinamo, dar dau dovadă de neseriozitate în luarea deciziilor.

CSM Reșița a reușit un rezultat de egalitate la București cu Metaloglobus, continuând seria rezultatelor contradictorii. Ripensia a fost învinsă la Slobozia, unde a evoluat și un fost ripensist, Toma, la care s-a renunțat prea ușor, ca de altfel și la alți jucători. Din nefericire, ASU Politehnica nu a putut evolua în această etapă.

În liga a treia, în partida în care s-au confruntat ocupantele primelor două locuri, Șoimii Lipova și CSC Dumbrăvița, câștig de cauză au avut oaspeții, respectiv echipa din Lipova. Tot în deplasare, ACS Poli a reușit o victorie în fața echipei Progresul Pecica, reușită care în mare parte i se datorează portarului Popeț.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Liga 1 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− sase = 1

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: