Progresul Pecica – CSC Dumbrăvița 0-1 (0-1). Bălu: ”Puteam închide jocul până la pauză”

Alb-verzii au pus punct sâmbătă după-amiază unei serii de 3 apariții fără victorie pe două fronturi prin a semna cel de-al doilea succes în deplasare din noua ediție a Seriei a VIII-a în Liga 3, nu la fel de concludent precum la Caransebeș, 0-5 la nou-promovații din Ezeriș, dar suficient pentru cel de-al patrulea triumf în 6 runde, trei fără a primi gol: Progresul Pecica – CSC Dumbrăvița 0-1 (0-1).

Un singur gol a decis duelul din prima jumătate a ierarhiei seriei vestice între formații cu câte 3 victorii, despărțite de un singur punct, timișenii mai bine clasați având câștig de cauză.

Unele reci dar și alta caldă pentru elevii pregătiţi de Sorin Bălu, reabilitați după eșecul acasă în fața Șoimilor Lipova, victoria din etapa a VI-a readucându-i pe dumbrăviţeni pe locul secund. Progresul a suferit în schimb cel de-al treilea eșec consecutiv fără gol marcat, ultimele două tocmai acasă în compania unor grupări timișene.

Iar oaspeții de lângă Pădurea Verde au avut începutul bun de meci, obținând și o lovitură de la 11 metri, în minutul 19, la o incursiune a lui Udrea pe flancul drept, de unde a centrat în careu, un fundaş jucând mingea cu mâna iar arbitrul indicând punctul cu var. Dar Drăghici a şutat pe lângă poartă şi a irosit deschiderea scorului. 

După numai patru minute acesta s-a revanșat însă cu o pasă ideală pentru Făgărăşanu, care a intrat în careu, şutând de la 12 metri pe jos în dreapta portarului Barbu: 0-1. Care goalkeeper a avut câteva bune intervenţii până la pauză la şuturile lui Drăghici şi Făgărăşanu din afara careului de 16 metri.

La reluarea jocului, oaspeţii puteau face 0-2 prin acelaşi Făgărăşanu, care a prins un şut de la 20 de metri şi Barbu a respins de sub transversală, în corner.

Treptat, ”verzii” lui Bălu au invitat gazdele să domine teritorial, fără însă ca poarta apărată de Miklos să fie cu adevărat periclitată.

Trei puncte înaintea unor apariții acasă, cu ACS Poli și CSC Ghiroda și Giarmata Vii, după care, la încheierea turului, ieșirea la Chișineu Criș.

Sorin Bălu, antrenorul echipei CSC Dumbraviţa a declarat: ”Un început bun pentru noi, am controlat jocul în totalitate, chiar puteam să închidem jocul până la pauză. Am început bine repriza a doua, cu o mare ocazie din partea lui Făgărăşanu. Felicit băieţii pentru victorie şi mergem mai departe pe drumul nostru!”

*

ASC Progresul Pecica: Barbu – Țugulescu, Manea, Wild, Aldan – Rădulescu, Popa (min. 60, Iuga) – Moraru, Bozian, Tamaș – Capătă.

Pe bancă: Dagău – Puie, Mateucă, Deliman, Boștină, Răchită, Iosub.

CSC Dumbrăvița: Miklos – Morariu (min. 80, Piţuc), Telescu, David, Podină – Zurbagiu (min. 90, Soare), Udrea, Rus, Făgărășanu – Mura (min. 46, Coroiu), Drăghici.

Antrenor principal Sorin Bălu.

Pe bancă: Smaranda – Ferţu, Chitescu.

Au arbitrat: Andrei Lucian Țiții (Sibiu) – Ioan Daniel Humita (Caraş Severin) şi Krisztian Toth (Satu Mare). Observator de arbitri Sorin Ciotlăuș (Deva), delegat de joc Călin Marius Orbonaș (Ilia).

Rezultatele etapei a VI-a și programul viitor în C8, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: