Promovații violeți se bat singuri: prim eșec după 36 de etape și 450 zile. Eftimie (FC Argeș): ”Să coboare un pic cu picioarele pe pământ, că nu mai sunt la Liga 3”. Căpitanul Cotigă: ”O lipsă de comunicare la autogol”

Piteștenii de la FC Argeș păreau a ține frâiele primei lor deplasări de la promovarea în Liga 2, după ce deschideau scorul pe ”Știința” prin dreptul lui Andrei Nilă încă din minutul 13, însă cu 5 minute înaintea pauzei și la zece în urma reluării ultimei partide din etapa a doua au apăsat vârtos butonul roșu ”de panică”, înscriindu-și un autogol din gama ”nu procedați ca ei!” iar apoi fâstâcindu-se în zona fundașilor centrali, în fața careului, de unde Bădăuță a țâșnit spre victorie: 2-1 (1-1) ASU Politehnica în jocul televizat de la ora 16.

Udați de ploaia torențială ce a căzut de la mijlocul reprizei a II-a, reprezentanți ai vizitatorilor învinși după ce au condus pe tabela de marcaj au admis că respectivele două erori au costat-o pe FC Argeș măcar un punct. Piteștenii neînvinși sub numele de SCM în sezonul trecut al Seriei a III-a în Liga 3 au înregistrat astfel astăzi întâiul eșec într-o partidă de campionat de la cel cu 1-0 la AS FC Aninoasa, în urmă cu două campanii, pe 29 aprilie 2016, în runda a 22-a din ediția 2015/6. De-atunci au trecut nu mai puțin de 450 de zile dar și 4 etape din finish-ul respectivei stagiuni și alte 30 în sezonul precedent. Iar ultima oară când au scos balonul din plasă într-o deplasare de campionat a fost tot pe… 29 aprilie, dar anul acesta, în 2017, în triumful cu 2-4 de la Concordia II Chiajna.

Căpitanul George Cotigă: autogol

 

Minutul 40 al jocului găzduit de ASU Politehnica în etapa a II-a a adus autogolul fundașului central George Cotigă, cu capul, la o banală minge aruncată spre Bădăuță de Predescu, în diagonală de pe dreapta spre marginea careului, unde cinciarul a intenționat să trimită balonul cu capul în grija propriului portar. Însă Octavian Popescu ieșise deja la rândul său să recepționeze centrarea, așa încât balonul s-a scurs prin stânga sa în plasă, cu tot plonjonul tardiv.

Iordan Eftimie, antrenor principal al promovaților din Trivale, a remarcat că ”trebuie să ridicăm fruntea sus, suntem o formație în formare, în mare majoritate cu componenți care au reușit promovarea din Liga 3, plus alți 3-4 pe care i-am transferat. Dar la Liga 2 este un alt nivel și de aceea jucătorii trebuie să coboare cu pic cu picioarele pe pământ, căci nu mai suntem în L3. Și-au dorit foarte mult, au vrut, au făcut risipă de energie, dar la un asemenea nivel greșeli de genul acesta trebuie să fie cât mai puține. Asta e, n-am ce să le reproșez, și-au dorit foarte mult, dar… Îi felicit pe jucătorii gazdă!”

Iordan Eftimie

 

Și victoria ”violeților” gazdă, conturată deja din minutul 55, răsturnare de scor la 2-1 prin Alex Bădăuță, a survenit tot în urma unei mari naivități a defensivei argeșene. Același Predescu a trimis de pe stânga o minge spre D-ul careului mare și tot în căutarea lui Bădăuță, iar apărătorii centrali din Trivale s-au invitat reciproc, nouarul preluând mingea rapid dintre ei la 20 de metri și intrând până spre 10 metri central, de unde, liber, l-a pasat cu dreptul pe Popescu, în stânga acestuia.

Căpitanul George Cotigă a admis la rândul său că ”le-am făcut două goluri cadou și asta a fost istoria jocului, deși ne-am dorit foarte mult să ne întoarcem cu un punct, dar din păcate acele greșeli ne-au costat. La autogol a fost o lipsă de comunicare, sau una mai târzie, eu am trimis acasă iar el ieșise deja și a fost prins pe drum, însă nu sunt singurul și nici ultimul…”

Ca obiectiv al nou-promovatei din Liga 3, ”locurile 1-7. Conducerea și-a dat seama că este un sezon de tranziție”, conform spuselor antrenorului Iordan Eftimie.

Revenim și cu alte declarații respectiv calupuri foto.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = optsprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: