Protest al jucătorilor împotriva propriei conduceri și rămânere la vestiare: neprezentare Mama Mia. 3-0 Ripensia

Duelul timișean al etapei a X-a în C4, Ripensia Timișoara – CS Nuova Mama Mia, programat de la ora 14 în Ciarda Roșie, nu s-a mai disputat, dat fiind neprezentarea echipei oaspete, care n-a mai ieșit de la vestiare pentru încălzirea dinaintea jocului și alinierea la start, rămânând ”la cabine” în semn de protest față de conducerea propriului club vizavi de neachitarea unor drepturi pecuniare.

shutterstock_9797134

Se anunța a fi un meci interesant, dat fiind recenta formă bună a celor două competitoare, Ripensia cu câte 4 victorii și tot atâtea remize după eșecul din prima etapă, iar Mama Mia după două victorii și o remiză în cadrul Seriei a IV-a, răstimp în care a smuls și primele puncte afară în Liga 3 2016-2017, 1-0 la Ighiu.

Însă partida nu s-a mai disputat iar Ripensia a revenit în cel mai facil mod pe podiumul din Seria a IV-a. Diferența mai bună de golaveraj i-a asigurat astăzi devansarea pe podium a ex-liderului Industria Galda de Jos, pe când CSM Lugoj, tot cu 19 puncte, a alunecat pe locul 4, trioul formațiilor la egalitate de puncte fiind devansat cu 5 puncte de liderul CS Național Sebiș, cu mențiunea că roș-galbenii din Ciarda Roșie rămân cu cele mai puține goluri primite în primele 10 runde din C4.

Oaspeții de la Mama Mia au descins în această după-amiază la arena din Ciarda Roșie, unde au luat drumul vestiarelor, conform uzanțelor înaintea oricărui meci, dar n-au mai și ieșit pentru clasica încălzire, și nici atât pentru a-și apăra șansele, în semn de protest, inițiat și purtat de jucători față de conducerea propriului club. Jucătorii Ripensiei, pregătiți de joc, au efectuat încălzirea premergătoare partidei, în așteptarea adversarilor, care însă n-au mai ieșit de la vestiare nici măcar la încheierea… sfertului academic, după 15 minute, la ora 14,15, când centralul a lansat fluierul… final: 3-0 prin neprezentare.

Timișenii mai protestau recent, înaintea meciului de Cupa României de pe CFR cu UTA Bătrâna Doamnă, și la adresa stării generale a fotbalului românesc, cu țintă directă manierele de arbitraj din sportul rege autohton, atunci inițiator al demersului fiind antrenorul principal Cosmin Stan, însă întârzierea jocului de la vremea respectivă a fost urmată totuși de alinierea la start, și chiar câștigarea cu 2-1 a partidei, de această dată roșu-albii rămânând la vestiare.

Ca mare și esențială deosebire de la un caz la altul, de această dată inițierea și derularea protestului a aparținut exclusiv jucătorilor de la CS Nuova Mama Mia, care au hotărât de comun acord să nu intre astăzi pe teren ca formă de protest pentru neîncasarea unor drepturi bănești. Fotbaliștii de la Mama Mia au sperat totuși până în ultima clipă că situația se va ameliora, conform așteptărilor lor, și vor primi din restanțe înaintea deplasării la Ripensia, motiv pentru care au lansat apeluri telefonice către conducătorii grupării chiar și înainte de meci, din vestiar. Fără soluționare, ceea ce i-a împins la renunțarea la a se echipa de joc.

Dacă jucătorii au avut oful lor în direcția diriguitorilor, în schimb și antrenorii de la Mama Mia au întâmpinat problemele lor la ora deplasării în Ciarda Roșie.

Astfel, după ce au efectuat conform obișnuinței ședința de joc cu fotbaliștii în vestiar, înaintea meciului, principalul Cosmin Stan și secundul Mihăiță Hromei s-au prezentat în cabina arbitrilor, cu ecusoanele de identificare la purtător, pentru a certifica aspectul că sunt prezenți într-adevăr la teren, și pregătiți de joc, deși nu fuseseră înscriși pe foaia oficială de delegatul grupării, Elti Neagoe. Stan și Hromei au fost fotografiați atât separat, cu ecusoanele de identificare, cât și alături de arbitri, pentru evidențierea prezenței lor la teren, ca o confruntare a situației în care numele lor n-au fost înscrise pe raport, toate acestea întâmplându-se în timp ce, în vestiar, jucătorii mai sperau la sosirea… conducătorilor și a banilor mult așteptați.

Ceea ce nu s-a întâmplat, de unde și neprezentarea, dar și în cazul în care jucătorii de la Mama Mia și-ar fi primit cumva totuși banii și ar fi pătruns pe teren pentru începerea jocului, Stan și Hromei s-ar fi aflat în ingrata situație de a nu figura astăzi la cârma echipei, conform opțiunii propriului lor club, prin neînscrierea numelor antrenorilor pe foaie.

Este posibil ca faptul cu pricina să fi survenit pe seama alegerii lui Stan și Hromei de a întocmi săptămâna aceasta, marți, un memoriu adresat AFAN pentru aspectele financiare ce-i privesc pe antrenori tot prin neîncasarea din partea conducerii a unor drepturi financiare, formă de protest aleasă în acest caz de tehnicieni.

Deși jucătorii au ales calea lor de protest, sâmbătă la meci, iar antrenorii lor o cu totul alta, dar ambele părți din același motiv, cel al nemulțumirilor financiare, fără ca tehnicienii să aibă nici cea mai mică implicare în refuzul de astăzi al fotbaliștilor, principalul Cosmin Stan a subliniat după meciul nedisputat că ”înțelegem foarte bine protestul jucătorilor noștri”, într-o solidaritate tacită și mutuală antrenori-sportivi. Sacrificiul a fost comun, al ambelor componente ale colectivului tehnic.

Pentru conformitate, Ripensia se pregătea să abordeze jocul în 11-le Gakos – Luca, Hecsko, Apro, Toma – Semeniuc, Mânecan, Zaluschi, Nanu – Briciu, Golda, așadar tot fără Popa și Mediop, rezerve fiind Rădulescu, Francescu, Ungureanu, Ștreangă, Stoi, Olărescu și Vasiliu, pe când Mama Mia îi anunța pe Culda, Stancu, Matiș, Albert, Dragu, Rebenciuc, Zurbagiu, Dumiter, Radu, Toma și Sturz, iar ca rezerve Ciui, Ciobanu, Pricop, Croitoru și Filip.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: