Puşcaşu ocheşte pentru Ripensia Timişoara o finală judeţeană a Cupei României cu CS Ghiroda: de la 0-2 la 3-2 cu Belinţ

Pe o vreme ploioasă şi abia în primul ei sezon de la relansare, FC Ripensia 1928 Timişoara a întors în doar circa 10 minute puţin înainte şi după pauză soarta calificării în finala judeţeană Timiş a Cupei României, dispunînd de o a doua divizionară D în parcursul spre ultimul act, 3-2 (2-2) de la 0-2 cu AC Bega Belinţ, gruparea din Campionatul Municipal, care a jucat şi precedentele 3 tururi tot în 2013, urmînd a da piept în finală cu nou-promovata în „D” CS Ghiroda.

Un corner rămas fără rezultat în FC Ripensia - AC Belinţ 3-2, de la 0-2, în semifinalele fazei judeţene Timiş a Cupei României 2013-2014, din 2 aprilie, pe arena Electrica din Timişoara

După cele trei victorii în fazele anterioare, toate în acest an, 3-2 cu Auto, 9-0 cu AS Murani și 5-0 cu FC Jebel, a urmat şi cel mai greu meci al ripensiştilor, în această după-amiază, pe Electrica, de la ora 17,30, cu nou-promovata AC Bega Belinț, din liga a IV-a, ocupantă a unui modest loc 10, pe care au întrecut-o cu 3-2, după ce au fost condusi cu 0-2.

Merită să felicităm cele patru semifinaliste implicate astăzi, care nu au dezamăgit ci onorat această competiție, întrecându-se la mare luptă. Iar finala se va disputa pe 24 aprilie, între Ripensia Timișoara și CS Ghiroda, care s-a impus la penalty-uri, 7-5 la Sânnicolau Mare, după 3-3 în timpul regulamentar şi fără reprize de prelungiri.

Vom reveni cu o cronică de la faţa locului şi de la jocul Unirii cu CS Ghiroda, în care Baranyi a deschis scorul pentru oaspeţi, Dragodan a egalat pentru 1-1 la pauză, Rejep din penalty şi Ghinescu au desprins amfitrionii la 3-1, iar Rus şi acelaşi Baranyi au împins disputa pe punctul cu var. Unde Giuchici, Străuţ, Baranyi şi Pătraşcu au transformat pentru calificaţi, Popa ratînd cea de-a treia execuţie, iar Stoianov şi Jivan au marcat pentru Unirea, Sîrbu şi Rejep ratînd, ultimul, lovitura decisivă. 

Dar să revenim la jocul de pe Electrica, care s-a ridicat peste nivelul eşaloanelor din care fac parte cele două combatante. Oaspeții, fără 3 titulari (Mihăescu, fraţii Florin și Alexandru Băran), au opus o dîrză rezistență echipei “inferioare”, FC Ripensia, care a fost la un pas de K.O., dar încrederea în forțele proprii și jocul bun prestat a făcut-o să treacă de handicapul celor două goluri primite si în final să câștige meritat.

După două ratări imense ale gazdelor, autor Pușcașu, în minutele 7 și 16, contrar cursul jocului, oaspeții, la primul atac la poarta timișoreană, au reușit deschiderea scorului, prin vitezistul Ripan, care a ajuns în careu și l-a executat cu sânge rece, la colțul lung, pe portarul Filip, în urma unei pase excelente primite de la Grozoni.

Din nou ratare în contul gazdelor, în minutul 35, cînd același Pușcașu a trimis mingea în bară de la 16 metri, iar balonul a revenit la Radu, care a greșit de puțin ținta.

Și cum ocaziile se răzbună, scorul a devenit 0-2 în minutul 41, prin golul reușit de fostul jucător al Ripensiei, Cezar Costea. Totuși, până la pauză, echipa pregătită de Ovidiu Olariu nu s-a împăcat cu acest rezultat și, în trei minute, a reușit să restabilească egalitatea prin Popa, în minutul 42, și Mureșan, în minutul 45, care a transformat un 11 metri, acordat pentru un fault contestat vehement de jucătorii și banca tehnică a belințenilor.

După pauză, cînd cei de la Ripensia au pus stăpânire pe joc, în minutul 53, la un schimb de pase între Popa și Pușcașu, ultimul a înscris la colțul lung, din careu, lăsându-l fără replică pe portarul Pascotescu. Până la final terenul a devenit tot mai greu, echipele depășindu-și capacitățile fizice, înfruntând și ploaia pe tot parcursul jocului. În final, cei de la Ripensia și-au văzut visul îndeplinit, calificându-se în finală.

*

FC Ripensia: Alexandru Filip – Flavius Petrișor, Nicolae Costândana, Călin Uzun, Andrei Cărpinișan, Cosmin Boangheș (min. 65, Emanuel Michi), Horea Mureșan, Cristian Radu (min. 78, Daniel Ungur), Andrei Mogoș (min. 46, Ion Păscăleanu), Popa Andrei, Dan Pușcașu (min. 82, Adrian Boghian).

Manager: Radu Suciu. Antrenor: Olariu Ovidiu. Antrenori secunzi: Marius Nichitean și Cătălin Rumega.

AC Bega Belinț: Flavius Pascotescu – Valentin Coțolan, Remus Bărburescu, Florin Pădureanu, Lucian Foale, Emanuel Teletin, Bogdan Bărbulescu, Tudor Onae, Florin Grozoni, Cezar Costea (min. 68, Denis Gruneanțu), Cosmin Ripan.

Antrenor principal: Danciu Dafin. Antrenori secunzi: Adin Buză și Nelu Podean.

Arbitri: Raul Drăgoi – Andrada Aloman și Alin Botaș. Observatori: Cornel Avram și Mierea Florian.

*

La cald…

Ovidiu Olariu (antrenor principal FC Ripensia 1928): „Felicit băieții pentru efortul care l-au depus, pe un teren foarte greu, mai ales în repriza secundă. Și totodată faptul că băieții au reușit să întoarcă rezultatul în favoarea noastră. Încă o dată spun că doresc să câștig finala pe județ. Îi felicit pe adversari, care au lăsat o bună impresie, şi nu în ultimul rând echipa mea, care s-a dăruit exemplar, luptând pentru victorie”.

Dafin Danciu (antrenor principal AC Belinţ): „Nu am cuvinte… Dacă eram cu tot lotul valid plecam de pe Electrica neînvinși”.

Adin Buză (antrenor secund AC Belinţ): „Am abordat această competiție cu mare seriozitate. Nu credeam că de la 2-0 mai putem pierde. Rămân la părerea că penalty-ul din minutul 45 acordat de arbitru a fost complet gratuit. Dacă dădeam 5 goluri sigur gazdele marcau 6”.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Municipiu, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Puşcaşu ocheşte pentru Ripensia Timişoara o finală judeţeană a Cupei României cu CS Ghiroda: de la 0-2 la 3-2 cu Belinţ

  1. Roșu spune:

    forța RIPENSIA, felicitări fotbaliștii de la Belinț aveți ehipă bună, bravo si celor 2 antrenori care au trăit cu sufletul la gură cand au condus cu 2-0, am fost mai buni decât voi, forța Ripenisa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 1

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: