”Puțină calitate pentru acest nivel. Un nivel foarte scăzut” ACS Poli oferă cadou pe caniculă două goluri și e egalată acasă de la 2-0 în ultima pătrime a jocului: 2-2 (1-0) cu Dacia Unirea Brăila. Declarații Ganea, Barbu

Această tot mai mare aberație pe nume Liga 2, sub forma unui experiment ce deviază fotbalul de la noțiunea de sport, a mai propus și duminică de la ora 13 un alt supliciu, constând în 90 de minute de joc pe caniculă în fața a zeci de mii de locuri goale ale unui stadion pe care gazdele timișorene secund divizionare se simt momentan precum peștele pe uscat. Iar o fostă grupare de Liga 1 a risipit acasă un avantaj de două goluri în fața unor vizitatori abia reuniți înaintea începerii campionatului, după ce se salvau cu chiu cu vai de la căderea în Liga 3. Remiză și prim punct pentru ambele formații: ACS Poli Timișoara – ACS Dacia Unirea Brăila 2-2 (1-0).

Un nou joc a ligii a II-a s-a disputat astăzi pe ”Dan Păltinișanu” de la o oră total nepotrivită, 13, da, ora 13!, între două echipe care au avut de suferit în prima etapă de debut. Căldura a fost chiar insuportabilă pentru protagoniști la nivelul solului dar la final unii au avut totuși motive de satisfacție, și anume brăilenii, care au plecat în lungul drum spre acasă cu un punct, după ce gazdele au avut 2-0.

Se părea că bănățenii de la ACS vor câştiga primele trei puncte în Liga 2, dar nu a fost să fie. Gazdele au deschis scorul în minutul 35, prin Drăghici, care a transformat o lovitură de la 11 metri, mingea lovind bara jos, în dreapta portarului, şi ricoşând în plasă. Lovitura a fost acordată pentru un henţ indiscutabil comis în careul de 16 metri de fundaşul Hîmpea.

După pauză avea să fie 2-0, în minutul 60, când Bîrnoi a luat o acțiune pe cont propriu și a finalizat în gol, cu un șut din 18 metri la semiînălţime în stânga lui Avram: 2-0.

Gata? Încă nu… Căci greşelile fundaşilor gazdă au dat curaj adversarilor iar în minutul 66 vârful de culoare Bebey a profitat după ce a primit cadou o minge deviată de un apărător, a intrat în careu şi a trimis cu latul pe sub portarul Curileac. Și nu au trecut nici două minute iar Curileac, în dorința de a degaja o minge din careu, la care a strigat tare ”las-o!”, a luftat mingea ca-n curtea școlii, o greşeală copilărească. Viţan, foarte atent, a speculat şi a înscris în poarta goală: 2-2.

Aşa s-a scris istoria acestui meci de o calitate scăzută pentru nivelul Ligii 2, dar căldura a torpilat randamentul jucătorilor, aviz FRF. Chiar nu se pricepe sau fotbalul românesc e dominat de afoni prin locurile esențiale?

Weekend-ul viitor, chiar două meciuri pe ”Dan Păltinișanu”, primul fiind programat tot la o oră nepotrivită, 15:30 în cea de-a treia sâmbătă din august, cu atât mai revoltător cu cât e un duel direct timișorean, Ripensia – ACS Poli. O mare bătaie de joc la adresa tuturor, inclusiv a presei omorâte în timp și peste ani cu zilele de această boală terminală a omenirii, micul ecran.

*

ACS Poli Timișoara: Curileac (cpt.) – Motreanu, Bocșan, Podină, Dumbravă – Haruț – Popovici, Bîrnoi (min. 88, Pădurariu), Dorin Codrea (min. 62, Justice Opoku), Velcotă – Drăghici.

Antrenor: Ionel Ganea.

Pe bancă: Mario Contra, Străuţ, Stere, Golda, Daniel Filip.

Dacia Unirea Brăila: Raul Avram (cpt.) – Niță, Hamza, Merville, Hîmpea (min. 72, Stănescu) – Maxin, Pleşa (min. 79 Ichim) – Calu (min. 58, Coteţ), Lu Yuefeng, Vițan – Bertrand.

Antrenor: Gheorghe Barbu.

Pe bancă: portarul de 16 ani Andrei Ghitun.

Au arbitrat: Vladimir Andrei Nagy (Aiud) – Asrian Mărginean (Aiud) şi Casian Băla (Arad). Arbitru de rezervă: Denis Haidiner (Hunedoara). Observator de arbitri Cornel Corocan (Reşiţa) iar delegat  de joc Paraschiv Dumitru (Drobeta Turnu Severin).

*

La cald…

Ionel Ganea (antrenor ACS Poli): ”După părerea mea am pregătit săptămâna aceasta jocul foarte bine. Din păcate nu am reușit să câștigăm, am avut jocul în mare parte controlat de noi, din păcate am făcut două greșeli, una după alta foarte rapide, acest lucru ne-a costat astăzi victoria. Jucătorii au avut altă atitudine după meciul de la Constanța, dar nu am reușit astăzi să câștigăm. Trebuie să-l apărăm pe Curileac pentru că tot timpul a avut evoluții mai bune. Se poate întâmpla să prindă o zi mai proastă. Primul gol se putea evita, a fost o greșeală colectivă. Al doilea a fost al portarului, ce să mai spun!? Jucăm și în niște condiții foarte grele. O caniculă mare, asta afectează și jucătorii. Melinte s-a accidentat la antrenament şi nu a putut fi folosit”.

Gheorghe Barbu (antrenor Brăila): ”Pot să spun că am avut noroc, chiar şansă. Aşa cum am pierdut acasă cu Ripensia, când am avut penalty, acum am primit un cadou pentru că a greşit destul de grav portarul. Sunt mulţumit, sunt copii mulţi, care nu au jucat decât la juniori sau Liga a III-a. În afară de Niţă, singurul rămas din vechiul lot şi încă unu sau doi care au jucat în B, restul sunt la primele lor meciuri la acest nivel. Se vede că nu avem nici curaj, nici pregătire fizică, dar paradoxal nu s-a văzut că sunt mai bine pregătiţi. Repet, am avut multă şansă la ambele goluri şi puţină calitate la acest nivel. Aşa ne întoarcem acasă cu un punct şi vedem ce se mai poate întâmpla. Am avut trei rezerve şi o rezervă de portar de 16 ani. Mai trebuie să aducem jucători, să mai facem multe lucruri ca şi club. Suntem la început dar mi se pare un nivel foarte scăzut, asta e şi şansa noastră. În afară de câteva echipe care trag la promovare, restul se chinuie. Să trăim până la sfârşit, ăsta e obiectivul nostru. Poli merita mai mult, are calitate, au ratat mult din situaţii favorabile, dar aşa e fotbalul”.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: