Quo vadis? UTA – ASA Târgu Mureş 1-2 (0-1)

Altădată o confruntare între UTA şi Târgu Mureş presupunea un duel între Domide-Brosovszky şi Bölöni-Hajnal şi dădea partide de mare intensitate cu rezultate imprevizibile. Şi toate acestea se desfăşurau în liga întâi în zona de sus a clasamentului.

Azi, întâlnirea dintre cele două echipe a constituit un banal meci de liga a doua. Nici de această dată UTA nu a reuşit să se impună, fiind învinsă pe propriul teren de o echipă aflată în plin proces de insolvenţă. Când spun propriul teren, am o mare reţinere, deoarece terenul din Şiria nu poate reprezenta o asemenea denumire. Cei care dispun la această oră de destinele clubului UTA au puţine idei, dar fixe. Ei nu pot accepta ideea că echipa nu se regăseşte pe acest teren, înfrângerile la rând stând mărturie. În meciul de la Timişoara cu Ripensia, pe un teren cu dimensiuni maxime, exprimarea în joc a fost cu totul alta. Dacă ar renunţa la această obtuzitate, poate rezultatele echipei ar fi altele. Decizia trebuie luată repede, până mai este timp. Nu este suficient să te manifeşti cu vehemenţă în timpul jocului ca să rezolvi problemele.

Trebuie să subliniez că cei de la Târgu Mureş s-au dispus încă de la început într-o aşezare 4 – 3 – 3 cu intenţii vădit ofensive. Chiar dacă UTA a avut la iniţiativa start şi a ratat primele ocazii de gol, jocul s-a echilibrat şi oaspeţii au devenit mult mai ofensivi, reuşind un gol până la pauză.

În actul secund arădenii au atacat susţinut, dar nu au reuşit mare lucru, mai mult oaspeţii au mai lovit decisiv o dată, ratând cu seninătate şi alte ocazii de gol. În criză de timp şi idei, antrenorul Cristian Todea a introdus în teren un jucător canadian de culoare care nu a constituit decât o pată cromatică, nereuşind mare lucru în contextul jocului. Aproape că a trecut neobservată execuţia de excepţie a lui Cârstocea din lovitură liberă în ultimul minut de joc.

Explicaţii de genul că mai sunt multe jocuri de disputat nu mai stau în picioare. Toţi cei implicaţi în viaţa echipei trebuie să-şi reconsidere poziţia şi să se evalueze corect până mai este timp.

Marius Popescu, fostul jucător al UTA-ei, actualmente antrenor la Târgu Mureş, nu a savurat pe deplin victoria, deoarece şi-a învins fosta echipă unde a petrecut doi ani frumoşi din cariera sa.

*

Cristian Todea: „Am început bine partida, dar am resimţit din plin golul primit înainte de pauză. Meritam mai mult de la acest meci.”

Marius Popescu: „Mă bucură această victorie, chiar dacă vin la Arad cu emoţie deoarece am evoluat şi eu la UTA. Ne confruntăm cu probleme deosebite, suntem în insolvenţă şi singurul lucru care mi-a rămas este sinceritatea în relaţia cu jucătorii.”

Au marcat: 0-1 Candrea (min. 38) care a reluat din careu o  lovitură liberă executată de Petruş; 0-2 Băjan (min. 73) cu un şut din apropiere după o acţiune solitară şi eficace a lui Panait; 1-2 Cârstocea (min. 90) din lovitură liberă de la 25 m sus la colţ în dreapta lui Moga.

Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017; stadion Otto Greffner Şiria; teren bun; spectatori: 300

UTA: Svedkauskas – Adili, Manea, Scutaru, Burlă – Prună (min. 57 Stahl), Păcurar (min. 70 Boakai), Tănase (min. 75 Jorza), Cârstocea, Hlistei – Curtuiuş (cpt.)

Antrenor: Cristian Todea.

Pe bancă: Mureşan, Iuga, Asani, Polgar.

ASA Târgu Mureş: Moga – Băjan, Candrea (cpt.), Kilyen, Mendy – Petriş, Iacob, Panait (min. 90 Cârlejan) – Stoica (min. 85 Iliescu), Licu (min. 89 Tornyai), Petrea.

Antrenor: Marius Popescu.

Pe bancă: Negruşa, Onul.

Cartonaşe galbene: Adili, Scutaru, Hlistei, Kilyen, Mendy, Petriş

Arbitri: Denis Haidiner (Hunedoara) – Bogdan Dragoş, Mihai Cantemir (Făgăraş). Rezervă: Aurel Vărzan (Timişoara). Observatori: Florin Mierea, Zaharia Ciev (Timişoara).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: