Răchită, 1-0 ACS Poli: ”Asta am câștigat noi foarte mult în cele două luni…”

ACS Poli a urcat pe locul 18 cu a doua victorie consecutivă acasă și după 4 jocuri la rând fără înfrângere: 1-0 (0-0) cu FC Metaloglobus, prin golul lui Bădăuță din penalty, în minutul 50. Implicit, o serie pozitivă record pentru timișoreni în ediția 2018/9. A fost și pentru a patra oară în ultimele 7 apariții pe acest teren ca bănățenii să nu primească gol. Elevii lui Răchită i-au administrat lui FC Metaloglobus primul eșec în sezonul de primăvară…

Valeriu Răchită a spus că ”este o victorie care ne obligă, pentru că sunt convins că suporterii cred în salvare, noi am crezut de la început. Un meci nu foarte spectaculos, dar ne-am pregătit tactica în așa fel încât să câștigăm. Spectacolul îl lăsăm pe 2 iunie, într-un joc demonstrativ, atunci vom face spectacol, un 10-9 cu goluri din foarfecă și cu exteriorul. Noi, Poli, cu suporterii noștri… Poli, cu președinte, antrenor, și voi juca atacant, căci am jucat toată viața fundaș, acum atacant…”

Despre spusele omologului său Laszlo Balint în legătură cu unele decizii luate de central, ”n-am ce să comentez, e părerea sa, dar așa aș putea și eu comenta foarte multe faze interpretate în favoarea lor, fault… Și eu sunt negru când pierd, dar dacă analizăm pe joc, în afară de una-două situații, pe învălmășeli la faze fixe, nu prea ne-au surprins. Așa încât cred că ei greșesc dacă pun rezultatul pe seama arbitrajului”.

În privința nervilor de la final, revărsați de jucătorii oaspeților: ”Era foarte nervos că au pierdut, că au îndrăznit să-l bată la fotbal. L-am trimis repede pe președinte să aplaneze, dar n-a fost un conflict, se mai produc meleuri la sfârșit de meci…”

Ce a făcut diferența? ”Atitudinea, respectarea sarcinilor de joc, determinarea, condiția fizică, multe… Vom avea însă timp în seara asta și mâine să analizăm, căci deja ne gândim la deplasarea de duminică. Iar mâine merg în Ciarda Roșie la Ripensia – Chindia, îi fac o vizită lui Viorel Moldovan, că l-am văzut doar printre picături.”

Urmează jocul de duminică de la ora 12, în Dâmbovița… ”Am vrut cu avionul, dar vom efectua deplasarea cu autocarul, și vă dați seama că este dificil, căci mergem la Chindia, și nu este o altă echipă mai puternică în Liga 2. Codrea a luat galben și va lipsi, a revenit după două în care a stat, însă avem soluții, jucători care pot suplini, și mă gândesc la jucătorii care sunt mai proaspeți fizic, căci a fost mare încărcătură și sâmbătă la Târgu Jiu iar duminică jucăm din nou, 3 în opt zile, așadar cu Chindia vor intra cei mai proaspeți, căci este un altfel de meci…”

”La Liga 2 contează determinarea și respectarea sarcinilor de joc. Dacă cele două sunt la nivel maxim, atunci poți câștiga cu oricine! Apoi, cele care trag pentru promovare sunt echipe mai susținute. Până acum am jucat cu locurile 1 și 2, dar toate meciurile sunt capitale, cu Metaloglobus am luat 3 puncte, dar și cu Chindia se joacă tot pentru 3 puncte, nu e pe șase puncte. Și vom merge să jucăm în adevăratul sens al cuvântului, se credea că vom merge la Snagov să ne plimbăm pe lac, să privim nuferi. Toți cei 23 formează un grup unit, cei de pe bancă, cei din tribună, toți doresc cu adevărat binele echipei, să câștige! Și sunt convins că cei care intră sunt susținuți mental de tot colectivul, iar aici am câștigat noi foarte mult în aceste două luni…”, a încheiat Valeriu Răchită.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 3

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: