Radu Motreanu, de la ACS Poli Timișoara, gol pentru România U17 în preliminariile Campionatului European: 6-1 cu Danemarca

Radu Motreanu, juniorul fundaș dreapta al secund-divizionarei ACS Poli Timișoara, a înscris primul din seria de alte 3 goluri reușite și după pauză de selecționata sub 17 ani a României, triumfătoare la scor în această după-amiază, într-un joc oficial, în dauna Danemarcei.

Doiarul timișorean Motreanu, pe rândul de sus cu România U17, al doilea din dreapta. Fridrich, pe același rând, al treilea din stânga (sursa foto: www.frf.ro)

 

Motreanu a majorat scorul la 4-1 în minutul 54, nu la mult timp după ce oponenții reduceau din diferență, românii învingând în cele din urmă cu 6-1 (3-0).

Nouarul Florinel Teodor Coman a reușit un hat-trick în prima parte a partidei de calificare din faza I preliminară a Campionatului European de juniori sub 17 ani, din Andorra, tânărul născut în 10 aprilie 1998 la Brăila și lansat de gruparea locală CS Luceafărul, de unde în toamna lui 2012 ajungea la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, marcând în minutele 2, 10 și 33 ale jocului cu danezii, servit fiind de Mihalcea, Hagi respectiv Ciobanu.

Florin Radu Răducioiu a început și sâmbătă cu 2 juniori de la ACS Poli Timișoara în defensiva României U17, și anume fundașul dreapta Radu Motreanu și fundașul central Harald Fridrich: Poiană – Motreanu, Ghiță, Fridrich, Kilyen – Costache, Tănase – Mihalcea (52, Gîsă), Hagi – cpt. (69, Cârnaț), Ciobanu – Coman (41, Oaidă). Pe bancă au rămas portarul Dur-Bozoancă și Căpușă, Casap și Velcotă, ultimii 2, crescuți tot în complexul ”Dan Păltinișanu”.

Lonfeldt a redus din handicap pentru scandinavi, în minutul 44, dar rezerva Gîsă, în minutul 59, și fundașul Ghiță, în minutul 67, au completat la reluare reușita timișoreanului.

Învinși joi cu 2-1 de cehi, la debutul în Grupa 12, serie patrulater de la Andorra la Vella, juniorii ”tricolori” au luat însă o opțiune decisivă pentru calificarea în faza următoare, cea a Turneului de Elită, precedând faza finală de 16 echipe, dat fiind că primele două clasate precum și câteva ocupante ale locurilor 3 au drept de acces în turul următor.

Danemarca învingea joi gazda Andorra cu 3-1, la pauză 1-0, după ce conducea la un moment dat cu 3-0. România are acum 3 puncte, golaveraj 7-3, devansându-i pe danezi, care au pasivul 4-7.

România U17 va încheia patrulaterul din Andorra în compania selecționatei gazdă, marți după-amiază.

La această oră se dispută celălalt joc al Grupei 12, Republica Cehă – Andorra.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu − = 0

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: