Radu Suciu prefigurează Ripensia – ASU Politehnica: ”Două echipe care cu siguranță pot face parte cu succes cel puțin din Liga 3, dacă nu, cu oarecare întăriri, din Liga 2”

Ripensia Timișoara a prefațat astăzi de la ora 13 derby-ul Diviziei D Timiș, de sâmbătă de la ora 16, cu ASU Politehnica, din cadrul etapei a XIX-a, a doua a returului, amfitrioni în cadrul conferinței de presă de la sediul clubului fiind Radu Ienovan, președinte al roș-galbenilor, Erol Baeram, vicepreședinte, Radu Suciu – manager sportiv și Adrian Popa, căpitan al ocupantei locului secund în eșalonul IV timișean.

managerul Radu Suciu

Managerul sportiv al Ripensiei, Radu Suciu

Inaugurată de conducătorul Radu Ienovan prin a remarca difuzarea în transmisiune directă a întâlnirii cu mass-media, demers adresat fanilor nou-promovatei de la mare depărtare, ”Să-i salute pe cei de acasă!”, conferința de presă a relevat în prima parte noutățile de ordin general punctate de diriguitorul clubului privat de pe malurile Begăi: ”Sunt aproape 3 ani de la începerea procesului de reconstrucție al Ripensiei, desfășurat pe 3 planuri, infrastructură, sportiv și asociativ. În ce privește planul asociativ, a fost procesul electoral desfășurat în perioada noiembrie- decembrie, când s-a hotărât noul Consiliu Director, în care ne-am dorit să creăm o structură de conducere și în care membrii sunt voluntari. Consiliul Director este alcătuit din 16 persoane, dintre care unele din vechiul consiliu, dar și membri noi”. Președinte este Radu Ienovan iar vicepreședinți Erol Baeram şi Ioan Nină, secretar fiind Laurențiu Onea, iar printre membri spre exemplu şi profesorul Nicolae Țăran sau Ernst Holzheimer, reprezentant al comunității germane din Banat, numărându-se printre invitații de onoare la derby-ul din weekend.

”În plan sportiv am avut și avem în continuare obiectivul promovării în Liga 3 și câștigarea Cupei României în faza județeană Timiș, și suntem în grafic cu ambele obiective… Am efectuat totodată pași importanți pe partea de comunicare, unul dintre aceștia constituind transmiterea în direct a unei conferințe de presă, cea de astăzi, la care se adaugă revista Ripensia Sport Magazin, începând din luna decembrie și în mediul online, precum și o resituare a Ripensiei Sport Magazin ca exemplar tipărit la nivel trimestrial, fiind destul de dificil să gestionăm o apariție lunară. Un alt eveniment, este o noutate, începând de mâine Ripensia va avea imn pe care toți îl vor putea auzi, promovat pe siteul nostru”, a mai explicat Radu Ienovan, autorii imnului fiind timișorenii de la Sonatic.

Tot în plan mediatic, ”la evenimentul de sâmbătă va filma o echipă a TVR, un film documentar realizat de unul dintre autorii cărții despre Nicolae Simatoc, domnul Octavian Țipu, producător al filmului documentar, ce include interviuri cu refondatorii Ripensiei și probabil imagini luate inclusiv de la meciul de sâmbătă cu ASU Politehnica. Suntem în plin proces de reconstrucție, mă bucur că au sporit resursele de la an la an și suntem mândri cu tot ceea ce am realizat, aspecte care, cred eu, sunt necesare la un club autentic, așa cum ne dorim noi să fie Ripensia!”

Cât despre duelul sportiv de sâmbătă, Radu ienovan a mai spus că ”atuurile echipei noastre, sau atuul principal este plăcerea și bucuria de a juca un fotbal bun!”

Vicepreședintele clubului, Erol Baeram, referindu-se în special la aspecte de ordin organizatoric, a punctat că biletele la meciul de sâmbătă de pe stadionul ”Dan Păltinișanu” vor fi disponibile începând de miercuri, după ora prânzului: ”Vom pune la dispoziția clubului vizitator 200 de bilete, solicitate de ASU Politehnica, iar celelalte vor fi disponibile de la sediul clubului iar în ziua jocului de la casele de bilete de la stadionul Dan Păltinișanu. Țin să mulțumesc celor care ne-au înlesnit organizarea jocului pe principalul stadion al Timișoarei, pe care am ținut să aibă loc partida deoarece ar fi fost impropriu unui eveniment de acest calibru să se desfășoare pe terenul I. Deoarece se schimbă locația, inclusiv costurile cresc, prețul biletului fiind de 10 lei, intrare generală, pe stadion în ziua meciului fiind deschise Peluza Sud și tribuna 1 și 0, dar nu se poate circula între cele două.”

Erol Baeram a mai scos în evidență ”o noutate absolută în România, nu știu dacă s-a mai transmis un joc din Divizia D în sistem livestreaming pe internet, transmisia începând de la ora 15,30, inclusiv cu interviuri, și încă nu știm toate minutele premergătoare jocului cum vor fi acoperite, culminând apoi cu transmisia în sine a partidei, după care vor urma interviuri cu cei implicați în joc. Pentru acest livestreaming cooperează o echipă operativă a firmei Business Plus și HDV Studio, coordonator al transmisiei fiind Windrich Robert, cu experiență în domeniu. Transmisia se va efectua cu 4 camere, trei de la nivel superior, una la nivelul solului, iar Octavian Stăncioiu și Emeric Dembroschi vor acoperi aspectele tehnico-tactice în comentariul jocului și încă o persoană va activa pe partea de interviuri”.

Managerul sportiv Radu Suciu a preluat ștafeta declarațiilor prin a explica: ”Spuneam acum 3 ani, când am pornit pe drumul reconstrucției clubului Ripensia, că este foarte probabil ca polul de interes sau de importanță al fotbalului local să se îndrepte spre fotbalul județean și regional, ceea ce am reiterat și pe parcursul nostru până astăzi, în mod constant, și lucrurile par a confirma această tendință, dovadă interesul în jurul acestui meci și a actualului sezon. Este foarte probabil ca în anii următori să mai existe și alte asemenea derby-uri locale, în condițiile în care este de așteptat ca și alte cluburi din Timișoara să pornească pe urmele Ripensiei și a lui ASU Politehnica și să își dezvolte activitatea fotbalistică, și sperăm să fie așa! Legat strict de partea sportivă, partida de sâmbătă nu e decisivă indiferent de rezultat, iar campionatul se joacă până în ultima etapă. Desigur, dacă Ripensia pierde, scad consistent șansele dar nu în totalitate. Cred că duelul este deschis și în continuare, deoarece există un nucleu destul de important de cluburi care și-au consolidat loturile, și-au reconsiderat strategia de a se antrena, există și un alt grup de echipe care se străduiesc să dezvolte baza sportivă și să aibă o bază materială mai consistentă, acesta este fenomenul pe care se evoluează, și în condițiile în care au reușit să atragă jucători din eșaloane superioare, pe fondul problemelor economice din primele ligi. Sunt cluburi care pot așadar crea o surpriză prin supramobilizare în jocurile cu candidatele la câștigarea campionatului”.

Radu Suciu a mai spus că ”este într-un fel regretabil că din două echipe care cu siguranță pot face parte cu succes cel puțin din Liga 3, dacă nu, cu oarecare întăriri, din Liga 2, una nu se va duce mai departe la terminarea campionatului, dar nu se știe. La modul cum se desființează cluburile din primele ligi, s-ar putea să se întâlnească din nou la un nou eșalon!”

Adrian Popa, căpitan al Ripensiei, a subliniat că ”învingătoarea de sâmbătă își va lua un mic avans dar nu va fi unul decisiv. Personal, și în numele întregului colectiv, susțin că este foarte benefic că jucăm meciul pe terenul Dan Păltinișanu, unde de-a lungul anilor am trăit doar momente frumoase, mai întâi în vara lui 2013, în care Ripensia a câștigat finala Cupei României – faza județeană. A fost o senzație extraordinară și ne-am simțit minunat să fim susținuți de atâția suporteri! Neverosimilă a fost participarea în fază națională a Cupei României pe ”Dan Păltinișanu”, a fost un moment unic pentru noi toți, să înfruntăm o echipă de Liga 1, prin care ne-a deschis o portiță să scoatem puțin capul pe plan național și chiar internațional, să fim văzuți și să ne facem auziți. Acestea ne-au definit ca echipă, pentru care jucăm din pasiune, cu plăcere, și am obișnuit publicul cu un joc combinativ, frumos, plăcut ochiului. Sâmbătă, aceste aspecte ar trebui să fie prioritare, mai ales că sâmbătă s-a creat o emulație în jurul meciului și cred că va veni multă lume. Jocul va fi difuzat live prin intermediul siteului nostru și suntem siguri că suntem pregătiți atât în plan fizic și mental, cât și tactic, tehnic. Suntem o echipă omogenă, am acumulat ceva experiență, am adus jucători de valoare, avem așadar toate premizele necesare pentru a cîștiga acest meci, să readucem această plăcere, pasiune și bucurie și toate să le transpunem în meciul de sâmbătă… Suntem pregătiți, dornici de victorie dar mai ales de câștigarea acestui campionat, deținem o echipă foarte omogenă și experimentată, și acest lucru va face diferența”.

Popa a mai relevat: ”Consider că avem avantajul terenului, acesta va fi al patrulea joc oficial al Ripensiei pe terenul Dan Păltinișanu, și am avut rezultate pe acest teren. Consider că cunoaștem mult mai bine decât ei aceste teren, noi suntem mult mai mulți care am mai evoluat aici, ei, doar doi. Galeria lor probabil va fi numeroasă dar acest aspect doar ajută la un spectacol cât mai frumos”.

Spre final, ca parte a răspunsurilor la întrebările din partea presei, Radu Ienovan a subliniat că, în privința organizării partidei pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, Ripensia ”nu s-a gândit la strategii, ci doar că în felul acesta putem facilita cât mai multor persoane un spectacol sportiv de calitate, în care ambele protagoniste să se ridice la înălțimea așteptărilor din partea publicului și la final să mulțumească spectatorii prezenți la meci. Facem astfel accesibil acest meci nu numai timișorenilor, celor care pot sosi la stadion, dar ne dorim să fim aproape de toți cei care au o anumită afecțiune față de Ripensia și Timișoara în general, care nu pot participa la acest meci”. Completat fiind de Erol Baeram: ”Am întocmit o anumită statistică, iar la precedentul meci pe Electrica am avut 1.500 de plătitori și credem noi un maxim de 2.000 de spectatori, căci se știe că pe lângă plătitori au acces gratuit oamenii peste de 60 ani, copiii și liceeni până la 18 ani, și inclusiv la acesta se păstrează aceste reguli. Vor fi cel puțin 2.000 de spectatori, nu ne hazardăm însă facem toate eforturile să vină cât mai mulți spectatori. Și ora am ales-o deoarece credem că vor veni nu numai timișoreni, ci și din județul Timiș, chiar și din cele limitrofe, cei care vor să vadă un spectacol sportiv, și sper să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor. Nu am ales varianta disputării meciului în nocturnă, care nu era exclusă din start de cei care dețin stadionul, dar ne-am gândit că cei din județ să aibă timp să se întoarcă la o oră rezonabilă acasă, fiind și capriciile vremii, care pot să influențeze. Sperăm ca vremea nefavorabilă să nu fie un impediment major, ca să participe cât mai multă lume”.

Cei de la Ripensia au mai răspuns la întrebări prin a explica prin președintele Ienovan: ”Noi am ales să ne situăm de partea frumoasă a fenomentului sportiv, și nu știu dacă sunt anumite lucruri intenționate din partea clubului ASU Politehnica, nu vrem să intrăm intr-o polemică și competiția trebuie să fie acolo, în teren. Nu trebuie să ne confruntăm într-un alt registru. Acordăm tot respectul pe care acest club îl merită și așteptăm și din partea lor să ne întoarcă acest respect. Cei care sunt neutri pot să judece ce face bine, ce face rău fiecare dintre părți. Nu avem o frustrare sau o supărare, căci poate chiar dacă sunt lucruri care nu ne convin, nu le-am dat curs, n-am intrat în conflicte, pentru că nu acesta e scopul pentru care am relansat Ripensia, ci avem de apărat o notorietate pozitivă a brandului Ripensia. Iar antrenarea unui conflict nu ne poate aduce un plus la apărarea notorietății acestui brand”.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × = 63

 


Alte articole legate de acest subiect: