Radu Suciu (Ripensia): ”Principala problemă este să refacem unitatea echipei, moralul”

Deși pentru al doilea joc consecutiv în inferioritate numerică încă dinaintea pauzei, Ripensia a izbutit totuși astăzi să stopeze cea mai neagră serie a grupării de la relansarea în fotbalul românesc în vara lui 2012, de 5 înfrângeri, și tocmai în disputa televizată din Ciarda Roșie cu secund clasata Dunărea Călărași, care n-a reușit mai mult decât să egaleze în minutul 84 reușita lui Mediop după primul sfert de oră: 1-1 (1-0).

 

Depășită de 5 ori la rând în ultimele apariții, inclusiv acasă de CS Mioveni și CS Balotești, și cu Radu Suciu la debutul ca tehnician în eșalonul secund în calitate de interimar după despărțirea luni a roșu-galbenilor de Remus Steop, nou-promovata în Liga 2 a pus totodată capăt seriei de 10 victorii a Dunării Călărași.

Fostul portar al Politehnicii, Radu Suciu, i-a cam stricat așadar planurile aniversare antrenorului dunărenilor, Dan Alexa, la împlinirea a 38 de ani, interimarul timișorenilor semnalând că punctul obținut reprezintă un prim important ”pas spre redresare, având în vedere moralul care nu poate fi altfel decât destul de afectat după seria de înfrângeri. Iar astăzi am întâlnit un adversar redutabil. Retragerea s-a datorat faptului că jucam în 10 componenți încă din repriza I și n-aveam altă variantă, mai ales că am întâlnit o formație destul de solidă fizic, cu jucători foarte periculoși, și ați văzut execuția de la gol. N-aveam așadar alternative, mai ales că am jucat și cu destule improvizații”.

 

”Să vedem cum stăm cu cei indisponibili, căci Mânecan este încă în recuperare, el se antrenează dar efectuează și un tratament de recuperare, așadar este o situație puțin anormală, dar asta e. Semeniuc era accidentat, Mânecan incert înaintea jocului, însă încet, încet ne revenim, iar atunci încercăm să adoptăm și sistemul adecvat”, a mai spus Suciu.

”Eu m-am simțit foarte bine la echipa a II-a și la Centrul de copii și juniori al clubului, în care începem să construim ceva, acolo punem bazele unei pepiniere proprii, care este foarte importantă pentru o grupare precum a noastră, modestă, iar de acolo să promovăm tinerii spre prima echipă. Caut să încerc să-i încurajez pe cei de la echipa a doua și juniori…”

Întrebat despre moralul colectivului, Suciu a mai spus: ”Încă nu este ceea ce ne dorim, este foarte clar, dar atunci când apar înfrângerile, apar și situații care până atunci rămâneau sub preș, nu răbufneau, însă așa este peste tot, nu numai la Ripensia. După succesele foarte frumoase, iată că a urmat și o perioadă mai nefastă, dar probabil astfel de lucruri se întâmplă peste tot, nu numai la noi, și sunt situații cu conotații obiective, nu subiective. Asta este lege, foarte puține echipe scapă de asemenea situații iar noi ne-am regăsit în ea.

Principala problemă este să refacem unitatea echipei, moralul, și atunci putem reveni. Repet, după 5 înfrângeri moralul nu avea cum să nu fie afectat, căci s-au înregistrat pierderi nu numai pe plan sportiv, ci și pe plan material. Se va face poate o analiză, dar pe fondul anumitor relații care nu funcționează bine într-un colectiv problemele apar la înfrângeri, lucrurile se văd. Trăim într-o societate săracă, pauperă…”

UTA și ASU Politehnica sunt următoarele vizitatoare ale Ripensiei în tur, dar roșu-galbenii au mai întâi în față o deplasare la Satu Mare. Rezultatele zilei în Liga 2 și clasamentul actualizat, cu programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: