Rădulescu și Matiș mențin Ripensia sub spectrul lui 1-1, ”careu” înaintea sosirii lui ASU Politehnica. Pandurii tot fără succes în 8 apariții acasă la Motru. 3-1 la bare

Nou-promovata Ripensia a scotocit astăzi fără succes în bazinul Gorjului după primul triumf în 9 etape din Liga 2 dar pe de altă parte nici nu s-a dezlipit de remiza de 1-1, a patra succesivă în mandatul interimar al lui Radu Suciu, tânărul Claudiu Matiș lăsând ex-prim-divizionara Pandurii fără victorie la Motru dar și în general în ultimele 10 etape prin a o egala în primele minute ale reprizei a II-a la retitularizarea sa după 7 runde: 1-1 (1-0).

Prin reușita sa din partida de la ora 11, Matiș a reamintit cumva și de ultima victorie a timișorenilor, la care contribuia prin a înscrie golul de 3-0 din minutul 56 al meciului acasă cu Metaloglobus, din etapa a 8-a, el mai marcând printre altele în prealabil și în deplasare, în minutul 4 al remizei la Brăila. Încă un punct și în Oltenia, unde Iulius Rădulescu și-a făcut datoria în cadrul porții bănățenilor și a putut fi învins doar de Dănăricu în minutul 29, fiind pe de altă parte și ajutat de bare în minutele 18, 45 și 84, la fel cum a fost și Pandurii cu busola rătăcită prin subsolul clasamentului la tentativa lui Mediop din prelungiri, ceea ce ar fi făcut sâmbăta Lignitului ca tăciunele.

Nici nu erau bine stinse miercuri seară reflectoarele instalației de nocturnă de pe ”Dan Păltinișanu” și gândurile nou-promovaților Ripensiei băteau deja întins spre deplasarea de astăzi de la ora 11 la Motru, în acest sezon oraș gazdă de circumstanță a retrogradatei din elită CS Pandurii Lignitul.

Într-adevăr, abia spre ora 21 au încheiat miercuri timișorenii solicitantul duel cu UTA, în care au semnat al treilea 1-1 consecutiv, iar în această dimineață de sâmbătă s-au și văzut deja reconectați la rigorile unor suprafețe de joc în deplasare din Liga 2, de astă dată în bazinul minier gorjean, scotocind după niscaiva puncte la cea de-a treia confruntare succesivă cu o formație de care bănățenii erau urmați nu cu mult în clasament.

Ripensia are în Liga 2 bilanțul în deplasare 8 1 3 4 7-12 6 puncte

Și ce mai diferență, de la gazon la gazon. Căci acum vreo 4 ani și ceva, pe 29 octombrie 2013, pe-atunci formația de liga a V-a Ripensia o primea pe Pandurii în optimile Cupei României nicăieri altundeva decât pe ”Dan Păltinișanu”, iar ocupanta locului 4 în Liga 1 nu se sfia să se califice printr-un 0-3. Astăzi în schimb, fosta prim-divizionară a primit-o pe nou-promovată în bătătura Motrului, ca un paradox al fotbalului românesc mereu în tranziție și în acest al doilea deceniu din mileniul III.

De-ar fi fost însă aceasta singura bătaie de cap a oltenilor, căci altele chiar mai mari bântuie fără încetare trupa alb-albastră, una devastatoare ținând de aspectele financiare iar altele, derivate, de exemplu de ritmul ca și amețitor al schimbării antrenorilor ori de incapacitatea câștigării măcar unui meci la Motru.

Într-adevăr, după startul cu Teja a fost înlocuit și Iencsi cu Marcel Ploaie, demis sâmbăta trecută după eșecul cu 0-1 din Gorj cu Foresta Suceava, învestit fiind un fost jucător al Pandurilor dar și tehnician al sacrificatei echipe secunde ex-divizionară C, Adrian Laurențiu Bogoi, fără însă a fi și finalizată documentația de rigoare pentru ca noul antrenor să poată lua loc astăzi pe bancă, rol rămas pentru a doua oară în această săptămână în sarcina secundului Dorian Gugu.

Cam în acest registru se puneau față în față două trupe înfometate de puncte, Pandurii fără victorie din 9 septembrie, de la un 0-2 la Balotești în etapa a 7-a, după care alterna o remiză cu două înfrângeri și alte 4 remize cu încă două eșecuri, iar Ripensia fără gustul succesului din 16 septembrie, de la acel 4-1 în Ciarda Roșie cu nou-promovata bucureșteană de drept privat.

Ceva mai dramatic în cazul formației de pe Jiu, Motru nu s-ar putea numi cu adevărat acasă nici atât prin prisma bilanțului de 3 remize și 4 înfrângeri în tentativele fără succes din acest campionat, în ordine 3-3 pe teren propriu cu Chindia, 1-2 cu Academica Clinceni, 1-3 cu AFC Hermannstadt, care prelua atunci șefia, 1-1 cu CS Afumați, 0-1 cu Olimpia, 1-1 cu ASU Politehnica și sus amintitul 0-1 cu Foresta. Unu la unu acasă pare a fi devenit rezultatul de conveniență al ex-prim-divizionarei prin cotloanele Ligii 2.

Cât despre Ripensia, ca un făcut, a fost pentru al doilea weekend la rând pe drumurile patriei ca timișorenii să abordeze deplasarea de pe locul 11 iar gazdele lor tot de pe 16, precum Olimpia sâmbăta trecută, doar că la vremea respectivă handicapul de puncte al sătmărenilor era de numai două, pe când astăzi cel de-al patrulea antrenor al Pandurilor în 17 etape a căutat fără folos atenuarea unui deficit direct de 4 puncte.

Tentativă căreia Radu Suciu i-a replicat prin a efectua 3 schimbări în 11-le de start față de cel aliniat miercuri la Timișoara, Ungureanu pierzându-și în premieră postul de titular și lăsându-l doar pe Călin Toma în această onorantă ipostază, pe când nici Vlădia și Dumiter n-au mai figurat din primul minut, înlocuitori fiind Marius Toma, titularizat în premieră, Bobină, pentru prima oară de la eșecul acasă cu cei din Balotești, acum 5 etape, respectiv Matiș, după chiar 7 runde de la o altă înfrângere în Ciarda Roșie, cu CS Mioveni.

Semne bune meciul a avut deja în minutul 10, când Mediop și-a croit drum până și după portarul căpitan Stanca, salvat însă de Vasilescu, care a respins de pe linie tentativa din unghi a senegalezului. În replică, Dănăricu și-a reglat tirul în minutul 18 prin a expedia o lovitură liberă de la 25 de metri tocmai în transversală, prim semn în urma căruia a și deschis scorul în minutul 29 cu un șut plasat din preajma careului: 1-0.

Însă Pandurii a mai condus acasă la pauză, fără beneficii finale, iar și Ripensia se putea îmbărbăta la gândul că la Oradea răsturna complet scorul, ce-i drept în ape mai line, după ce Luceafărul deschidea scorul în repriza a II-a.

Restul primei părți a fost însă a lui Iulius Rădulescu, respingând reluarea lui Ciprian Rus cu capul din unghi în minutul 33, blocându-i și un șut din flanc în minutul 39, dar și deviind pe transversală lovitura de cap a lui Brînzan.

Rădulescu nu și-a ieșit deloc din mână la vestiare și a respins și cu piciorul în fața lui Pîrvulescu, imediat după pauză, iar Matiș a profitat de situație în minutul 52, egalând de la 8 metri și dând aripi timișorenilor, care ar fi putut răsturna situația prin Mediop, în minutul 64, când n-a prins cadrul porții din marginea careului mic.

Gorjenii au mutat la mijlocul părții secunde prin a-l înlocui pe Dănăricu iar Rădulescu a avut în consecință din nou de furcă, deturnând în corner reluarea lui Ciprian Rus din minutul 74, dar fiind și salvat de bară la lovitura liberă executată pe jos în minutul 84 de Bujor, primă rezervă introdusă de olteni.

Finișul a fost care pe care, de două ori cu Mediop la un pas de 1-2, luându-l la țintă pe Stanca dar și bara, în cel de-al doilea minut de prelungiri, din careu, însă și cu Rădulescu blocându-l oportun pe Vasilescu în momentul șutului. Roșu-galbenii nu s-au dezlipit însă de 1-1, cu unica diferență de astă dată că au fost cei care au egalat: Pandurii – Ripensia 1-1.

Pe undeva, oarecum, și o măsură a decăderii gorjenilor anul trecut încă pe drumuri europene dar actualmente fără succes acasă, însă și a ascensiunii nou-promovatei, acum în așteptarea duelului direct cu concitadina ASU Politehnica…

*

Pandurii: Stanca – cpt. / Celea, Turda, Lung, Vasilescu, Şut, Dodoi (77, Durkovic), Dănăricu (68, Bujor), Rus, Pîrvulescu (83, Raiciu), Brînzan.

Rezerve: Jianu – Vodă, Măicăneanu, Tudoran.

Ripensia: Rădulescu / Popa – cpt., M. Toma, Apro, C. Toma, Stoi, Tudor, Zaluschi (88, Vlădia), Bobină (72, Dumiter), Matiş (79, Semeniuc), Mediop.

Rezerve: Munteanu – Ungureanu, Horcea, Golda.

Arbitru: Rareş George Vidican (Satu Mare); asistenţi: Iulian Szekely (Cluj-Napoca) şi Cosmin Vătămanu (Bucureşti).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 6 = douazeci patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: