Raționamente

FCSB a mai primit o corecţie în Europa League, de această dată de la Viktoria Plzeň. Presupun că şi puţinii oameni care nu credeau că Gigi Becali face echipa şi-au dat seama de contrariu. Refuz să cred că Nicolae Dică este un antrenor aşa de slab încât să nu-şi fi dat seama că evoluţia lui Alibec în acel meci a fost submediocră. Acesta a fost menţinut în teren la cererea lui Becali, doar-doar se va găsi să-l cumpere cineva.

O altă problemă majoră care zguduie fotbalul românesc este neapărata prezenţă a echipei Dinamo în competiţia play-off. Probabil va fi sacrificată Astra Giurgiu, ce-i drept, fără mari veleităţi în competiţia Europa League.

Celebrul trio de arbitri Haţegan – Şovre – Gheorghe a mai gafat o dată la partida Botoşani – Craiova, când, dacă vreţi, a viciat rezultatul, validând un gol pornit dintr-o flagrantă poziţie de ofsaid la jucătorul botoşănean Plămadă. Dar nici prichindeii din echipa Craiovei nu mă conving deloc. Dacă Bărbuţ nu-şi poate găsi loc în această echipă, îşi merită soarta. Cum aceeaşi soartă şi-o merită şi Mailat la CFR Cluj. La ACS Poli cei doi îşi puteau găsi loc, dar cum urci, aerul este mai rarefiat.

ACS Poli a reuşit un nesperat rezultat de egalitate în deplasare în faţa echipei Viitorul, aşa-zisa echipă a lui Hagi. Rezultatul este cu atât mai remarcabil cu cât echipa timişoreană a fost privită cam de sus de nişte puşti infatuaţi. Şi dacă suntem la acest capitol, trebuie să menţionez că junii Viitorului au fost lăsaţi de vreo trei ori în ofsaid de asistentul cu nume predestinat, Orbuleţ.

În liga a doua, ASU Politehnica a învins-o pe ASA Târgu Mureş şi a urcat în clasament pe o poziţie de puţini aşteptată. Meritul revine echipei şi antrenorului Bogdan Andone, pe care iniţial l-am privit cu reţinere. Ripensia, după o escapadă de peste două mii de kilometri, a fost învinsă de echipa Ştiinţa Miroslava, de care nu a prea auzit nimeni până acum.

Cu cele mai mari probleme se confruntă UTA, care nu reuşeşte să-şi revină, chiar dacă a câştigat două jocuri în deplasare, la Suceava şi la Brăila. Ieri a fost învinsă din nou pe teren propriu de FC Argeş, echipă aflată în inferioritate numerică 85 de minute. Cel mai slab arbitru a fost cel de rezervă, Vasile Rodina din Ocna Mureş, care nu a reuşit să gestioneze sarcinile avute. La fiecare acţiune ofensivă a oaspeţilor, toţi cei aflaţi pe banca de rezerve se ridicau în picioare şi rămâneau aşa, fără să ţină cont de prevederile regulamentului. Mai mult, la eliminarea lui Adili a uitat să-l trimită pe acesta la vestiar, ceea ce a provocat la sfârşitul partidei o stare tensionată, urmată de îmbrânceli.

Mai rar aşa sfârşit de săptămână prolific pentru echipele arădene din liga a treia, toate trei câştigătoare. Rezultatul cel mai bun l-a obţinut Gloria Cermei, care a învins-o pe CNS Cetate chiar la Deva. CSM Lugoj a reuşit un rezultat de egalitate la Petroşani în faţa liderului, chiar dacă au apărut perturbaţii în procesul săptămânal de pregătire.

Dorel Mutică, fostul jucător al echipelor Steaua, Rapid şi UTA, actualmente profesor de educaţie fizică, a fost până nu de mult antrenorul echipei Pecica, din liga a patra a judeţului Arad. Spun până nu de mult, deoarece, după ce a fost externat în urma unei urgente intervenţii chirurgicale, a fost anunţat de conducerea clubului că renunţă la serviciile lui. Putem sta liniştiţi, Gigi Becali face prozeliţi peste tot, mai ales între cei de nivelul lui.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 3

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: