Regresie. Eșecuri la rând, revenire pe ultimul loc: ACS Poli – Academica Clinceni 1-3

Sosirea grupării de podium Academica Clinceni, egală acasă săptămâna trecută Ripensiei, a constituit cel mai dificil examen al alb-violeților lui Valeriu Răchită în sezonul de primăvară, căzut de gazde, care au involuat ca rezultate în 2019, de la 1-0, la 1-1, 1-2 iar sâmbătă 1-3, echivalând cu revenirea pe ultimul loc al Ligii 2 după 25 de etape, dat fiind și victoria acasă a Daciei Unirea Brăila în duelul cu antepenultima clasată din Balotești, viitoare vizitatoare a celor de pe Electrica: ACS Poli – Academica Clinceni 1-3 (0-1).

Foarte puţini spectatori au venit ”la Pădurea Verde”, circa 100, poate și pentru că timpul a fost nefavorabil, ploaie măruntă, dusă de vânt. Și chiar nu au avut ce vedea, în schimb oaspeţii s-au bucurat de victoria obţinută la Timişoara, ce îi menţine în continuare în cursa promovării.

Înainte de fluierul de început al jocului, componenții lui ACS Poli au desfășurat în faţa puţinilor spectatori un banner pe care scria ”PUIU PREDA ȘI ADI STOICOV, NU TE VOM UITA NICIODATĂ”. S-au împlinit deja doi ani de la plecarea în ceruri a celor doi poliști.

Între titulari, 2 jucători noi față de deplasarea pierdută la Arad, revenind Calugher și Codrea, care aveau a fi înlocuiți de la pauză respectiv după mijlocul părții a doua, pe când Uyi și Manolache n-au mai intrat în schema primului 11.

Primul şut spre poartă a aparţinut poliştilor, în minutul 3, prin Codrea, de la 16 metri, deviat de Achim şi prins de portarul Ureche. Apoi, un minut mai târziu, Buzan a şutat de la 18 metri, peste transversală.

Oaspeţii au deschis scorul în minutul 12, când Barbu a şutat puternic din lovitură liberă de la 18 metri perpendicular pe poartă, Dinu Moldovan a respins în faţă iar Andrei Răuţă, cu capul, din şase metri, a punctat în dreapta… 0-1. Atât banca tehnică, precum şi jucătorii au solicitat ofsaid, pentru a nu mai vorbi de puţinii spectatori care au reclamat îndelung această fază dubioasă. Urma un nou şut al gazdelor, în minutul 23, autor Olteanu, de la 22 de metri, puţin peste transversală.

După şase minute, poliştii au avut poate cea mai importantă ocazie a meciului, când mingea centrată de Olteanu a fost respinsă de Ureche, însă, de la nici 6 metri, Calugher a întârziat intervenţia şi mingea a fost respinsă de un fundaş. Până la pauză, oaspeţii au efectuat prima înlocuire, Pîrvulescu cu Nicola, în minutul 35, primul acuzând o accidentare. Și primul ”galben” pentru ACS Poli, văzut de Bilia…

Gazdele au efectuat chiar două schimbări după pauză, când au fost înlocuiţi Buzan şi Calugher, cu Golda şi Chemin, aflat la debut. Iar şutul lui Dumitru de la 14 metri, singur cu portarul dar peste transversală, a prevestit golul doi, în minutul 62, când Buziuc a centrat în faţa porţii, pentru nou intrat Nicola, care a înscris cu o lovitură de cap, plasând balonul din opt metri spre vinclul opus… 0-2.

Alte două cartonașe galbene erau văzute în două minute de Golda şi Munteanu, cu un sfert de oră înainte de finish.

Dumitru a ratat desprinderea, în minutul 78, de această dată cu capul, din apropiere, trimițând mingea pe direcţia lui Moldovan, care a prins balonul.

După alte trei minute, ratarea i-a costat pe vizitatori… Gazdele şi-au reaprins speranţele, centrarea din corner a lui Rogoveanu fiind finalizată de Golda cu capul din careul mic, în stânga portarului. Iar în minutul 85, cartonaş galben şi pentru Mihalcea, pentru lovirea în minge după fluierul arbitrului.

S-au indicat doar trei minute de prelungiri iar tribuna a reacţionat, ”De ce aşa de puţin!?”

Suficient pentru ca oaspeții să marcheze. Pe contraatac, ilfovenii au încercat să profite, iar în cel de-al doilea minut adițional noul intrat Mihalcea a marcat cu un şut pe jos la colţul scurt, în stânga portarului, după o pasă ideală primită de la Șut.

ACS Poli, rămasă cu numai 4 puncte din cele 3 jocuri găzduite în 2019. Și urmează deplasarea pe terenul liderului…

*

ACS Poli: Dinu Moldovan – Dănuţ Bilia, Lorenzo Paramatti (cpt.), Dănuţ Munteanu, Vlad Olteanu – Vadim Calugher (min. 46, Sorel Chemin), Dorin Codrea (min. 72, Cosmin Bîrnoi), Daniel Rogoveanu, Lucian Buzan  (min. 46, Denis Golda) – Alexandru Bădăuţă, Eugeniu Sidorenco.

Antrenor: Valeriu Răchită.

Pe bancă: Mario Contra – Igor Ţîgîrlaş, Alin Ghidurea, Giani Stere.

Academica Clinceni: Gabriel Ureche – Florin Achim, Andrei Răuţă, Răzvan Patriche (cpt.), Mihai Dobrescu – Bogdan Barbu, Adrian Şut – Cristian Dumitru (min. 78, Mihailo Mitrov), Vasile Olariu (min. 70, Vlad Mihalcea), Paul Pîrvulescu (min.35, Alex Nicola) – Alexandru Buziuc.

Antrenor: Ilie Poenaru.

Pe bancă: Octavian Vâlceanu – Cătălin Găină, Salvatore Marrone, Ciprian Gliga.

Au arbitrat: Szabolcs Kovacs (Carei) – Ionuţ Marius Bobe (Videle) şi Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă Marius Omuţ (Satu Mare). Observator de arbitri Zoltan Szekely (Baia Mare), iar delegat de joc Mircea Bucur (Târgu Mureş).

*

La cald…

Valeriu Răchită: ”Suntem nişte neprofesionişti, ce să spun!? În primul rând îmi cer scuze faţă de brandul Poli, faţă de suporteri, faţă de conducere, pentru că avem toate condiţiile pentru a juca fotbal şi din păcate noi ne batem joc de acest sport. Pentru asta trebuie să ne fie ruşine, să lăsăm capul jos şi să nu mai avem nici un fel de pretenţii. Suntem nişte neprofesionişti, să spunem aşa, începând de la mine până la ultimul jucător care a intrat azi în teren. Ne-a dominat o echipă cum este Clinceni, care, orice am spune, nu este un brand în fotbalul românesc, care joacă fotbal, cu jucători cărora le place fotbalul. Noi avem jucători cu pretenţii, sunt primii la cerut, din păcate oferă foarte puţin. Din ce am auzit, se pare că am început de la 0-1 dintr-un gol din ofsaid, numai nouă ni se poate întâmpla… Dar jocul nu scuză o greşeală de arbitraj. Am introdus tot ce am avut din punct de vedere ofensiv pe bancă. Jucătorii care au intrat nu s-au ridicat la nivelul cerinţelor, de fapt nici cei care au fost. Speranţa moare ultima, din nefericire matematica ne contrazice. Dar atâta timp cât mai avem speranţe, încercăm să câştigăm cât mai multe puncte”.

Ilie Poenaru: ”Mă bucur că pot să spun că m-am întors acasă după atâţia ani. Mă bucur că am făcut un joc bun, mult mai bun şi mai consistent faţă de meciul trecut. A contat foarte mult şi victoria şi mă bucur ce am reuşit prin jocul prestat astăzi. Am întâlnit o echipă destul de agresivă, care, din punctul meu de vedere, îşi joacă şansa de la meci la meci, şi şansele scad. Îmi pare rău că s-a ajuns la Poli în situaţia asta, dar asta e viaţa, trebuie să mergem înainte. Eu mă bucur pentru echipa mea! Vreau să-i felicit pe jucători pentru tot ce au făcut astăzi. Am trasat nişte lucruri la pauză şi am văzut ce ne ofereau cei de la Poli. Ei veneau pe un pressing avansat şi se creau spaţii foarte mari între liniile lor şi noi trebuia să valorificăm aceste spaţii. Le-am cerut mijlocaşilor laterali să intre mult mai mult la interior şi să jucăm filtrant între liniile lor şi de acolo să dezvoltăm şi să ducem atacuri rapide, dacă merge. Iar dacă nu, să mutăm jocul în jumătatea lor şi să facem posesia acolo, cu dezvoltare la margine şi să facem schimb de direcţie. Ceea ce s-a şi întâmplat, am venit cu centrări din margine, au venit golurile, pe zonă centrală. Le-am zis să alterneze şi să ţină jocul departe de poartă, pentru că ei vor face o presiune 10-15 minute la începutul părţii a doua, şi noi, prin verticalizare, trebuia să tăiem elanul lor şi să ţinem mingea departe de poartă. Ceea ce am reuşit. Am avut o posesie mult mai bună ca în prima repriză. Am fost dinamici, am fost mobili şi ne-a ieşit până la urmă”.

Întrebat de faptul că este satelit al FCSB iar atunci cum ar promova, Poenaru a semnalat că ”între noi şi FCSB este doar o colaborare, având jucători numai tineri de la FCSB, copii de loturi naţionale şi foarte talentaţi. Dacă rezultatele ne duc într-acolo, atunci vom promova, nu ne vom da la o parte. Dacă nu, nu este nici o problemă. Pe mine mă interesează doar echipa şi rezultatele, nu ştiu ce se va întâmpla în cazul că se va promova. Conducerea ne-a spus că dacă reuşim, atunci ne va susţine în continuare, nu este vorba de bani. Pentru noi nu este nici o presiune dacă nu promovăm, ne vom reorganiza şi la vară om vedea ce vom face”.

Cum vi se pare aspectul că Poli joacă pe Electrica? ”Da, este o echipă cu un nume mare, în primul rând, şi noi am rămas surprinşi de ceea ce se întâmplă la Timişoara. Și noi ne-am fi dorit să jucăm pe Dan Păltinişanu, nu pe Electrica. Avem o echipă bună, avem o posesie mai bună, cu mingea, şi jucătorii şi-ar fi dorit să joace pe un stadion aşa mare. Pentru mine, personal mi se pare ciudat ca Poli să joace pe Electrica… Nu ştiu ce se întâmplă aici dar este păcat, sincer vă spun că îmi pare rău că joacă pe terenul acesta. Acolo, pe Dan Păltinişanu este casa lor”.

Fotografii realizate de Iosif Canea…

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: