Remus Steop, promovat cu Ripensia în Liga 2: ”Jucătorii au dovedit odată cu trecerea timpului că sunt tot mai puternici!”

La capătul unui sezon al Seriei a IV-a în Liga 3 în care ecuația promovării a fost rezolvată abia în runda finală, de către nou-promovata Ripensia, autoare a celei de-a doua elevări consecutive și încă grație celui mai categoric triumf acasă din campania 2016-2017, antrenorul principal Remus Steop s-a referit la rândul său în bucuria generală la forța colectivă a timișorenilor, tot mai puternici și încrezători odată cu scurgerea fericită a etapelor.

Remus Steop: promovat cu Ripensia în Liga 2

 

După triumfuri în ultimele 3 deplasări cu 4-0, 6-0 și 8-4, la Cermei, pe CFR cu CS Nuova Mama Mia și pe ”Calor” cu ACS Poli II, Ripensia a semnat la intrarea în anticamera elitei și cel mai clar succes în Ciarda Roșie din 2016/7, 4-0 (2-0) cu ”satelitul” prim-divizionarei Pandurii, meci pe care Sporttim l-a difuzat în direct în transmisiune LIVE TEXT, galben-roșii alcătuind astfel a treia grupare din județul Timiș care să acceadă din 2012 încoace din Liga 3 în Liga 2 ca învingătoare în seria vestică, după izbânzile finale ale lui ACS Recaș în urmă cu 5 ani respectiv ASU Politehnica în primăvara trecută. Între aceste promovări, mai intrau din această parte de țară în anticamera elitei și Minerul Motru, în 2013, CS FC Caransebeș în 2014 respectiv UTA Bătrâna Doamnă în urmă cu două primăveri.

După reușita victoriei în etapa a 26-a, pecetluind câștigarea Seriei a IV-a și promovarea Ripensiei în Liga 2, Steop a început prin a spune: ”Vreau să-i felicit pe minunații jucători care astăzi au reușit un meci foarte bun, ca pe întreg parcursul spre promovare din Liga 3. Și azi au dovedit că sunt niște tineri de mare caracter, al căror merit pentru această promovare este în proporție foarte, foarte mare, și vreau să-i felicit totodată și pe cei din spatele nostru, susținătorii noștri, care ne-au încurajat pe tot parcursul, să felicit toată conducerea și pe toți cei care ne-au susținut în acest sezon”.

Antrenorul principal a adăugat: ”Băieții și-au dorit dintotdeauna această promovare, de la începutul sezonului, și au devenit odată cu trecerea timpului că sunt tot mai puternici, iar statistica ne îndreptățește să ne considerăm deplin meritat pe locul 1. Am jucat ofensiv și am înscris aproape de fiecare dată, a fost datorită intensității la care am jucat, mulțumită constanței în joc, iar tot ceea ce am făcut ne-a îndreptățit să sperăm legitim la reușita promovării”.

Remus Steop a mai remarcat că ”am trăit multe momente frumoase iar aceasta a fost poate una dintre cele mai grele încercări, dar mă bucur enorm că jucătorii noștri au avut încredere în mine și am reușit să le insuflu înapoi această încredere, multă încredere, pe care n-o aveau, dar au căpătat-o în retur, motiv pentru care le mulțumesc foarte mult!”

Antrenorul Steop a mai răspuns altei întrebări prin a semnala: ”Acesta a fost un campionat cu adevărat foarte disputat, în care oricare din primele 6 clasate ar fi putut promova, dar am făcut-o noi pentru că am etalat probabil cel mai frumos fotbal, ofensiv, am jucat și pentru spectacol, pentru suporterii noștri, am mai avut și anumite emoții, dar una peste alta am izbândit în ceea ce ne-am propus. Mergem acum să sărbătorim în limitele bunului simț, cu multă modestie, în liniște, iar de mâine să ne gândim la ce va fi, pentru că așa este de regulă în viață, momentele frumoase în general trec destul de repede…”

”În fotbalul timișorean ar fi bine pentru noul sezon să fie ca o piramidă, o echipă să rămână în Liga 1, noi să venim din spate și să fim două în Liga 2, plus alte 3-4 în Liga 3. E foarte important pentru noi, în fotbalul din Timișoara, să existe cât mai multe formații competitive, căci fără competiții puternice acești tineri fotbaliști nu vor putea progresa. Cred că fotbalul Timișoarei merită lucrul acesta! Ripensia e un nume mare în fotbalul românesc și m-aș bucura să aibă succes, pentru că iubesc sportul și fotbalul, iar tot ceea ce am făcut, am făcut în interesul sportului. Important e ca jucătorii să creadă și mai mult decât până acum!”

”Mă bucur pentru ea, este o amintire pe care o voi păstra”, s-a mai referit Steop la medalia de campion al Ligii 3, pe care a primit-o în festivitatea de premiere.

”Acum, momentan, să ne bucurăm puțin, căci timpul le va rezolva pe toate, așa cum timpul le-a rezolvat și până acum și ne-a adus bucurii, după situații destul de dificile și în condiții destul de grele, dar multe se datorează președintelui nostru. Am mai trecut prin diferite situații dar sunt încrezător privind spre viitor căci mă consider un antrenor încă foarte tânăr”, a încheiat Remus Steop.

Filmul jocului de la ora 18, alte declarații precum și datele tehnice cu scorurile zilei, marcatorii și ierarhia finală, în consemnări anterioare precum și pe coloana dreaptă. Vom reveni și cu GALERIA FOTO din Ciarda Roșie.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: