Renaște Electrica: 6-2, ”campioni municipali 2018” și promovare în ”Județ”. FOTO: decernare de trofeu

Ieri constatam la Giarmata Vii soarta ingrată a grupării timișorene cu nume sonor CFR, cândva vicecampioană a țării în Divizia A, la ora actuală penultima într-o serie a Campionatului Municipal de la nivelul eșalonului șase, iar astăzi consemnăm în schimb pe de altă parte ascensiunea cu o treaptă, din întrecerea locală în cea a Campionatului Județean Timiș, a unui alt club cu nume de pe malurile Begăi, nu de la ”Gara Mare” ci de la ”Gara Mică”, Electrica apropiindu-se astfel nițel de palierul ligii a treia, pe care a rulat ani buni, asta pentru a nu mai reaminti că pe gazonul ”tramvaiștilor” s-a jucat chiar și un bunicel fotbal de Divizia B până și în 1991, când cu retrogradarea lui ASA Progresul, dintr-o serie vestică a nivelului secund avându-i vicecampioni tocmai pe vișiniii ceferiști.

Campionatul Municipal Timișoara este în săptămâna căderii de cortină peste ediția 2017-2018 iar una dintre laureate, în Seria I, este nimeni alta decât ”Electrica”, formație de la ”Gara Mică” promovată astfel în liga a V-a, de ”Județ”.

Meciul dintre campioana Seriei I în ”Municipalul” local, Electrica, şi concitadinii de la Luceafărul a fost programat cu două ore mai devreme faţă de celelalte întâlniri ale rundei în cadrul ultimei etape a returului, și asta din motive lesne de înțeles, întrucât la finalul întâlnirii s-a efectuat binemeritata premiere a fruntașilor, medaliați de către diriguitorii AJF Timiș, în frunte cu președintele ales în acest an, Romeo Malac, care, acum, că și-a tras principalul scaun din fotbalul județean, ar putea să se îngrijească spre binele său și de protuberanța din zona taliei, inadecvat exemplu în contrast cu necesitățile legate de nivelul de pregătire al protagoniștilor de pe dreptunghiul verde.

Iar de la stomac la bucătar, Cseh Ștefan ieșind după 36 de minute din jocul de la ”Gara Mică” din şopronul bucătăriei în care prepară hrana albastru-albilor campioni şi strigându-le jucătorilor gazdă că dacă nu dau gol, vor mânca numai ardei iute. Iar imediat a venit şi golul, unicul al primei părți, mult mai multe curgând la reluare: ACS Electrica  1929 Timişoara – Luceafărul Timişoara 6-2 (1-0).

În prima repriză, trupa lui Angelo Foale s-a ţinut așadar bine în teren şi abia cu cinci minute înainte de pauză gazdele au deschis scorul prin Răzvan Murariu, cu un şut de la 16 metri.

Abia avea să înceapă însă mitanul secund și Dănilă a și mărit avantajul ”albaștrilor”, în minutul 47, ca apoi, trei minute mai târziu, să semneze ”dubla” pentru echipa sa.

Florin Ilea a marcat pentru 4-0, după acest scor oaspeţii reducând din diferenţă în minutul 64, prin Cristian Mitre, iar în minutul 69 beneficiind și de o lovitură de la 11 metri, transformată de juniorul în vârstă de 15 ani Dragoş Datcu: 4-2.

Însă a ieșit apoi din nou la rampă Marian Dănilă, care a reuşit hattrick-ul în minutul 76, scorul final fiind stabilit de Nicolae Sofran cu 6 minute înainte de final. 6-2, precum în setul tenisului de câmp, că tot a fost legat numele Electricii și de sportul la fileu.

Iar după fluierul final ”junii” lui Remus Steop s-au bucurat enorm de mult pentru victorie dar mai ales pentru promovarea în ”Județ”, savurată într-o împărtășire cu puţinii drukeri prezenți în tribună, salutați ca atare.

S-a efectuat premierea campionilor municipali, de către secretarul general al AJF Timiş, Florian Mierea, care i-a înmânat o diplomă şi o minge căpitanului de echipă Sebastian Sofran, ca apoi Romeo Malac, preşedinte al forului județean, să îi înmâneze trofeul căpitanului de echipă. Cu distincțiile în palmares, a urmat și cheful învingătorilor,  împreună cu conducerea clubului, așa cum era şi normal. Obiectivul era îndeplinit, și anume promovarea în liga a V-a, o altă ascensiune în sezoane consecutive pentru Remus Steop, antrenor care urca anul trecut cu Ripensia în Liga 2, acum cu ”albaștrii” din ”Municipiu”…

*

Electrica: Raul Chevereşan – Răzvan Morariu, Miloliub Cornici, Bogdan Sîrb, Denis Hădărugă (min. 78, Ilie Mohorâta), Nicolae Sofran (min. 85, Florin Braşoveanu), Sebastian Sofran (min. 73, Sergiu Stoica), Florin Ilea, Roberto Bălan, Gabriel Bînzar, Marian Dănilă.

Antrenor Remus Steop.

Pe bancă: Albert Toth, Marian Chira, Fabian Floarea şi Raul Nicoliţă.

Luceafărul: Denis Jurcă – Vlad Cristea, Ionuţ Alexa, Abdul Basim, Răzvan Josea, Mario Mititelu, Abel Nagy, Cristian Oros, Vasile Tiriteu, Cristian Mitre, Dragoş Datcu.

Antrenor Angelo Foale.

Pe bancă: Luca Huţanu, Bogdan Străinescu şi Andrei Dumitrescu.

Au arbitrat: Denis Mihăescu – Cornel Mihai şi Marius Talpoş.

Fotografiile…

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Municipiu și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 3

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: