Retrogradată din Divizia D Timiș, Progresul Gătaia și-a revenit în ”Județ”. ”La 80 de ani am promovat în Liga 3, la 90 dorim să promovăm în liga a IV-a”

Finele unui an zbuciumat, în care a retrogradat din Divizia D Timiș, a regăsit totuși Clubul Sportiv Progresul Gătaia în fotoliul de lider al campioanei de toamnă în Seria a II-a din Campionatul Județean Timiș, așadar în revenire, grupare fruntașă la egalitate de puncte cu Rapid Săcălaz și despărţită la limită la diferența de golaveraj, 57-15 față de 54-13, avansul față de cea de-a treia clasată, din Banloc, fiind în schimb de 6 puncte…

În cel de-al doilea episod al retrospectivei despre liga a cincea județeană din Timiș la finele campaniei de toamnă prin prisma cluburilor sale fruntașe, ne îndreptăm atenția spre retrogradata CS Progresul Gătaia, care s-a reabilitat prin a se amplasa în fruntea ierarhiei seriei cu pierderi din ”Județ”, Seria a II-a, care a pornit la drum tot cu 16 cluburi, dintre care însă două și-au retras echipele pe parcurs, și anume AS Unirea Ghilad şi AFC Ripensia Timișoara II, care au abandonat lupta.

Levente Parvany

 

După retrogradarea din ”D”, în vară, Progresul rămânea numai cu patru jucători, și anume Daniel Crişan, Cristian Pele, Răzvan Istodor şi Cristian Gavrilă, dar și cu antrenorul Manu Roşu, care prelua echipa cu şase etape înainte de sfârşitul campionatului trecut, prea târziu pentru evitarea picajului. Momentul de cumpănă din vară a fost însă bine fructificat iar acum, după 13 meciuri jucate, formația din Gătaia a conturat o linie de clasament dătătoare de speranțe pentru simpatizanții săi… 13 11 1 1 57-15 34 de puncte şi +13 la adevăr.

CS Progresul Gătaia începea turul de campionat al campaniei în Seria a II-a din ”Județ” cu două meciuri în deplasare, ambele câştigate, cu 6-2 la Petroman şi 3-2 la Utvin, și îl continua printr-un triumf categoric la primul joc pe teren propriu, surclasând echipa din Corneşti cu 7 goluri marcate fără replică. A urmat o nouă victorie în deplasare, cu 4-2 la Liebling, iar apoi scorul turului, 10-1 acasă cu ASO Deta II.

Elevii lui Roșu au reuşit mai apoi alte două victorii, cu 1-0 la Cerneteaz şi 6-1 cu ultima clasată, AS Olimpia Răuţi. Prima înfrângere au suferit-o în schimb în etapa a IX-a, în deplasare la Fibiş, 3-1 pentru a opta clasată, AS Camaro. Iar în ultimele cinci etape a mers cot la cot cu ocupanta locului secund, AS Rapid Săcălaz, prin a semna alte patru victorii, 5-0 cu trupa de podium din Banloc, 4-1 la Uivar, tot 4-1 și acasă cu vizitatorii din Jebel şi 5-1 cu CS Millenium Giarmata II.

Remiză la finele turului în duelul primelor două clasate… Rapid Săcălaz – Progresul Gătaia 1-1

 

Ulterior, în ultima etapă a turului, se deplasa la Săcălaz şi încheia la egalitate la unu duelul fruntașelor umăr la umăr. Rezultat prin care Progresul și-a păstrat la limită locul I…

Principalii susţinători ai clubului sunt Primăria şi Consiliul Local al oraşului Gătaia, dar echipa mai are aproape câţiva oameni care o sprijină, și anume Ştefan Mărgan, Helmuth Chiţu şi ”vicele” Raul Crăciun. Iar pe lângă formația de seniori mai sunt şi două grupe de copii şi juniori de care se ocupă fostul antrenor la echipa mare, Cosmin Şusman.

Preşedinte onorific al clubului este Raul Cozarov, preşedinte Mihai Verdeş, director executiv şi totodată antrenor este Manu Roşu iar medicul echipei, Melania Săndulescu.

Lotul de jucători îi reunește pe Marius Sabac, Alexandru Ungureanu, Sorin Pop, Cristian Gavrilă, Dorel Zamfir, Miodrag Ichim, Daniel Pele, Daniel Crişan, Cristian Pele, Andrei Mîţu, Răzvan Istodor, Levente Parvany, Cosmin Epure, Alin Gîrz, Fabian Vona și Cătălin Crişan, cu mențiunea că Leontin Doană a stat numai trei etape şi nu s-a mai prezentat la pregătiri. Iar golgheter al echipei este Alin Gîrz, cu 16 goluri.

Antrenorul principal Manu Roşu a semnalat că ”încă nu suntem promovaţi, mai avem 13 finale de jucat, chit că în această serie numai două echipe luptă pentru supremaţie, la locul unu și promovare. Chiar dacă suntem egali la puncte cu Săcălaz și este greu, sperăm ca noi să fim aceia care vom promova în liga a patra. Din punctul meu de vedere, am pornit perfect, mai puțin sincopa de la Fibiş, unde am pierdut, iar acel meci a fost și cel mai prost făcut de noi. Vă spun cu toată sinceritatea că am beneficiat de arbitraje bune iar pe această cale doresc să mulţumesc Comisiei Judeţene de Arbitri pentru prestaţiile echidistante din turul campionatului şi sper ca şi în retur să avem numai cuvinte de laudă despre arbitri. În urmă cu 10 ani am sărbătorit 80 de ani de existenţă a clubului cu o promovare în liga a III-a, iar anul acesta, când vom împlini 90 de ani de existenţă, ne dorim promovarea în liga a IV-a!”

Clasamentul turului în Seria a II-a din Campionatul Județean Timiș, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + = 10

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: