Returul se apropie

Încet, încet perioada de pregătire și acumulări se apropie de sfârșit. Fiecare echipă, în funcție de posibilitățile financiare actuale, și-a stabilit locul de cantonament, străduindu-se să respecte programul de pregătire. Când apare însă o imixtiune în acest program, se pierde puțin din consistența sa.

Generalul Iordănescu a chemat în Antalya o serie de jucători sub titulatura de selecționată divizionară. S-au disputat trei jocuri amicale cu rezultate cunoscute. Am urmărit partidele, dar nu am înțeles prea mare lucru. De exemplu, nu am înțeles care au fost criteriile de selecție a jucătorilor, deoarece de cel al vârstei nu poate fi vorba. Singura explicație plauzibilă ar fi aceea că a dorit să fie încercați câțiva jucători, dar frica de rezultat l-a făcut pe general să apeleze la numai puțin cinci jucători de la Steaua, a căror valoare este deja binecunoscută.

Interesantă este poziția lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, care îi sare în ajutor lui Iordănescu, încercând să ne inducă utilitatea turneului, mergând până la a afirma că această acțiune este de interes național (sic!).

Cât despre prezența lui Iordănescu la antrenamentele echipei Real Madrid conduse de Carlo Ancelotti, s-a făcut mare vâlvă, dându-se dimensiuni mult prea mari. Ar fi bine să nu uităm că același Ancelotti, când era antrenor la A.C. Milan, mai precis în anul 2001, l-a invitat pentru zece zile la Milanello pe antrenorul Ionuț Popa pentru a participa la toate ședințele de antrenament ale echipei milaneze. Pe vremea aceea la A.C. Milan evolua Cosmin Contra.

Dacă tot suntem la capitolul antrenori, să menționez că aventura lui Laurențiu Reghecampf în Orientul Apropiat s-a încheiat. Arabii investesc mult și nu au răbdare de experimente. Reghecampf va reveni în țară și va aștepta un pas greșit al lui Costel Gâlcă pentru a-i lua locul.

Nici jucătorul Pintilii nu a avut o soartă mai bună, arabii renunțând deocamdată la el. Acum el este așteptat la echipa Pandurii Tg. Jiu. Ar fi al treilea club în același sezon, dar, probabil prezența efemeră la Al-Hilal nu se pune la socoteală.

Echipele din zona noastră își urmează cu docilitate programul de pregătire. ACS Poli a ales Antalya, Metalul Reșița se pregătește pe plan local, în așteptarea finanțatorului. Echipa Șoimii Pâncota se pregătește asiduu pe axa Arad-Pâncota, în funcție de condițiile meteorologice. FC Caransebeș se pregătește în liniște pentru returul de foc, care poate fi de totul sau nimic.

UTA Bătrâna Doamnă, după ce afăcut câteva achiziții notabile (Claudiu Tudor, Silaghi, Piț, Szekely, Blănaru), și-a completat echipa de conducere cu un preparator fizic și cu un psiholog. Dacă rezultatele din retur vor fi direct proporționale cu numărul persoanelor din staff, cu siguranță UTA Bătrâna Doamnă va câștiga detașat campionatul.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + = 11

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: