Reunire! Dan Alexa: ”Ne dorim 4-5 care să fie în primii 11, de valoare certă, și vrem să reziliem la încă 3-4.” Primele nume noi la ACS Poli

Dan Alexa a schițat astăzi la 10,20 primele noutăți, fără a oferi mai deloc nume, la ora reunirii nou-promovatei ACS Poli Timișoara, care efectuează de la 10,30 primul antrenament al perioadei de pregătire, la care s-au aliniat și Artean, Todorov și Răzvan Rus, dar nu și Keita și Rodirlei Duarte, retrași sau cu angajamentul expirat, precum și Pedro Henrique, încă în vacanță în îndepărtata Brazilia.

Nu mai este nici antrenorul de portari Popa, înlocuit de Cornel Cernea, ultima oară la Astra.

Dan Alexa, dintr-un derby bănățean în altul. După 2-1 cu Caransebeșul, ACS Poli joacă la liderul neînvins CS Metalul Reșița

Dan Alexa: start de la 10,30 pregătirilor lui ACS Poli pentru Liga 1

 

Alexa a spus că ”este un nou început, și trebuie să-i fac pe jucători să conștientizeze că ce a fost, a fost, lucru bun făcut, dar intrăm pe un cu totul alt drum, mult mai greu, așa încât trebuie să fie serioși, să conștientizeze că Liga 1 e mult mai puternică, și trebuie să ne pregătim mult mai bine. Avem o șansă de a arăta tuturor ceva, să demonstrăm că suntem o echipă bună, că reprezentăm Timișoara cu bine, să-i facem pe toți să ne respecte. Liga 1 e mai tare, la un alt nivel. Mă interesează foarte mult ca în aceste prime săptămâni de pregătire să punem baza care să ne țină până la finalul turului”.

Revenim în scurt timp și cu câteva amănunte în plus de pe terenul de antrenament, dar iată ce a mai spus antrenorul înaintea primei regrupări a lotului:

”100% nu se știe dar în proporție foarte mare se va pleca pe 19 iunie în Austria și doar data poate diferi cu 1-2 zile mai devreme. Nici n-aș vrea foarte multe meciuri amicale, e o perioadă scurtă, acolo cu 3 cel mult 4 jocuri, și aici până plecăm încă unul. Sigur, când ne vom întoarce, unul-două…”

”Levente Balint a făcut o invitație celor de la Plzen, dar probabil foarte mulți jucători sunt în vacanță sau pleacă în pregătiri, așa că trebuie să găsim o soluție, și știu că ei, la Viktoria, de-abia săptămâna viitoare încep pregătirile, așa că e o variantă în luna iulie. Îmi doresc foarte mult, căci vreau ca Marian Cisovsky să simtă sprijinul nostru!”, s-a referit Alexa la organizarea unui meci pentru fostul jucător al lui FC Timișoara.

”Lista celor la care renunțăm este destul de clară, pe unii căutăm să-i trimitem să joace în Liga 3, chiar Liga 2 dacă se poate, să vedem unde putem să-i dăm. E foarte important și cine va veni, este o listă clară, cu mai mulți jucători, dar este foarte greu să-i aduci în prima săptămână, când încep pregătirile, iar unii vor foarte mult să joace în străinătate ca primă variantă. Acum, în viitorul imediat, e greu de adus aici dar în viitorul apropiat vor apărea și certitudini! Unii mai au contract până pe 30 iunie, când le expiră și trebuie și ei să găseasă soluții”.

”De înțeles nu ne-am înțeles încă 100% cu nici unul, dar da, suntem în discuții foarte avansate, s-a ajuns deja și la sume, și la bonsuuri. Ne-am înțeles cu câțiva importanți dintre ei, și da, e vorba și de unul dintre vicecampioni, de la ASA. Pe Zicu mi l-aș dori foarte mult, a făcut foarte mult aici, a făcut diferența, poate cu un plus pentru Gigel Bucur, dar pe Zicu îl apreciez ca fiind unul din cei mai buni jucători din România dar să vedem ce putem aduce. Mai are contract cu ASA, trebuie să-și rezolve și situația – și repet, nu-i ușor să-i aduci acum, chiar acum. Dar ne dorim 4-5 care să fie în primii 11, de o valoare demonstrată cu certitudine, căci Liga 1 e mult peste Liga 2. Dar la fel de important este nucleul care rămâne, cu jucători care și-au demonstrat valoarea nu doar anul acesta, au făcut ceva pentru club, pentru Timișoara”.

Nu mai continuă așadar la ACS Poli următorii: Rodirlei Duarte, Bălace – retras și Keita dar ”încă n-am reziliat cu câțiva, vrem să reziliem la încă 3-4 jucători. Sigur, este destul de puțin timp dar mai bine să-i aducem pe cei pe care îi vrem mai târziu decât deloc. Nu mi-ar plăcea să nu-i am decât mai apoi dar mai bine atunci decât deloc”.

”Este foarte greu noul sezon, căci sunt doar 14 cluburi, iar toți cei mai buni sportivi de la echipele retrogradate vor rămâne în Liga 1, ceea ce înseamnă că la mai puține echipe și salariile cresc puțin și așadar și valoarea jucătorilor. Campionatul e greu, este foarte importantă perioada asta de acumulări, să o traversăm bine, să transferăm bine și să ne pregătim foarte bine. Pe lista de achiziții se regăsește și un portar!”

”Mi-aș dori în play-off dar trebuie să fim conștienți și e foarte important ce jucători vom aduce. Pe Artean sigur îl aducem, l-am apreciat, a crescut foarte mult, am vrut să-l luăm și în iarnă, dar poate e mai bine că a jucat. Balaure și Todorov au avut evoluții constant bune la Mamma Mia, iar probabil Balaure va urca la Caransebeș, fiind dorit de Artimon,iar cu  Todorov vom vedea, și e foarte important ca meci de meci să joace, și în situația lor sunt și alți jucători tineri, ce au nevoie de meciuri.

Antrenorul de portari achiziționat este Cornel Cernea, ”un profesionist, printre cei mai buni antrenori de portari din România, ultima oară a evoluat la Astra și mă bucur mult că ni s-a alăturat”, după cum a mai punctat Alexa.

DSCF2383

Primul contact cu mingea l-au avut, într-unul dintre grupuri, Nanu, Todorov – revenit de la CS Nuova Mamma Mia și care va fi cel mai probabil redirecționat spre o altă grupare de eșalon inferior, Melinte, Elek, Neagu și Răzvan Rus – aflat la absolvire ca junior 1, pasând în cerc cu secundul Vlaicu, în cel de-al doilea Bocșan, Artean – revenit de la CS FC Caransebeș, Bărbuț, Doman, Petre și Cânu, pasând în cerc cu Alexa, precum și Popovici, Trandu, Poparadu, Scutaru, Belu-Iordache și Boldea, în cerc cu Bălace – retras din activitatea competițională.

O ușoară alergare separată a efectuat în acest răstimp mijlocașul Adrian Poparadu, proaspăt însurat, după ce încheia sezonul cu o ușoară accidentare.

Separat, portarii Smaranda și Haidău, în antrenament cu noul antrenor de portari Cornel Cernea, fost goal-keeper și la Petrolul, Oțelul și Steaua în perioada 2000-2009, acum în vârstă de 39 de ani și sosind de la Astra, unde a ocupat același post în staff-ul tehnic.

Absenți motivat sunt Ovidiu Popescu și portarul Eduard Pap, convocați la lot și aflați cu reprezentativa U21 a României în pregătirea debutului în preliminariile C.E., în vreme ce Lazăr a fost supus unei intervenții chirurgicale.

În acest început de săptămână sunt prevăzute și ultimele discuții de prelungire a înțelegerilor cu Melinte, Scutaru și Boldea dar nu este exclusă deja și o primă sosire, azi-mâine.

ACS Poli va efectua spre mijlocul săptămânii vizita medicală iar la finele decadei a doua a acestei luni va pleca în cantonament în Austria.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + 2 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: