Revanşă pe „Ştiinţa”: Poli – Liberty Oradea 2-0 (0-0)

Torok, în minutul 49, și Cristian Crăciunesc, în minutul 56, au semnat reuşitele unei revanşe poliste în dauna liderului Liberty Oradea, care îşi conservă prima poziţie înaintea ultimelor două runde din play-off doar graţie avantajului în meciurile directe din această primăvară, 3-0 şi 0-2. Dar juniorii B violeţii au arătat pofta de joc care i-a ridicat la cota de 28 de puncte acumulate în 8 runde din 2012, cu golaverajul 23-6…

Dacă nu aș fi urmărit meciul de la Salonta, unde timişorenii plecau steagul cu 3-0 din trei greșeli defensive, joc după care mărturiseam că bihorenii nu sunt cu nimic mai buni decât bănăţenii, puteam fi sceptic în ceea ce privește care echipă este mai bună…De această dată, pe Stadionul ”Știința”, din centrul orașului, trupa lui Cristi Contescu a demonstrat că este net superioară partenerilor de întrecere. Și asta nu oricum, ci într-o manieră mai mult decât elegantă și plină de entuziasm, cu multă dăruire, elan și determinare. Determinare care, iată, creşte de la meci la meci în sânul alb-violeților, nedând nici o speranță vizitatorilor… Care se credeau invincibili.

Timişoara a fost de această dată peste Oradea la toate capitolele. Junii de pe Bega au muncit din greu, au și ratat copilăreşte – că de, încă sunt copii! – dar au și înscris două ”boabe” mai mult decât frumoase, una prin fundașul Torok, aflat la prima reușită de când îmbracă tricoul Politehnicii, care a reluat centrarea lui „Roti” venită din corner, și altul prin Cristian Crăciunesc, din interiorul careului mare, în urma unei ”serve” a aceluiaşi Rotariu, astăzi într-un rol de creator, chiar dacă în minutul 36 a şutat în picioarele portarului orădean de la numai 7 metri.

Vorbind despre prima parte a încleştării, remarcăm cele trei ocazii cât roata carului irosite mai întîi de Stoichescu, care, din 8 metri, a şutat alături o centrare a lui Bărbuţ; Bărbuţ, în minutul 14, după o aşezare cu capul a lui Scheau, din 6 metri, şutînd în portar deşi avea toată poarta goală; şi în fine, Roti, încheind suita ratărilor cu faza descrisă anterior…

Pe lângă aceste finalizări, chiar dacă nu şi-au atins ţinta, vreau să remarc modul în care elevii profesorului Contescu au înţeles că trebuie să abordeze un joc contra unei echipe pretendente la supremaţia seriei. De la portarul Gîrlea – care a dat siguranţă echipei prin intervenţiile sale, şi continuând cu fundaşul Kiss – un adevărat muncitor al defensivei bănăţene, centralii Torok – Stoica, ambii exprimându-se exact, şi Torok, aflat la primul său gol şi ieşind şi mai mult în evidenţă.

Gligorovici, în lateral, a fost de netrecut datorită intervenţiilor sale sigure, dar şi incursiunile realizate au însemnat adevărate pericole pentru defensiva bihoreană. La mijloc, Scheau a „cules” baloanele cu mult succes din inima desfăşurării ostilităţilor şi a servit cu multă eleganţă coechipierii, chiar dacă, pe alocuri, ne-a mai încreţit frunţile cu câte un artificiu în plus. Balaure, care şi-a intrat mai greu în mână, însă până la urmă a demonstrat că este un element util în angrenajul tinerei formaţii. Cristi Crăciunesc a fost acelaşi „piston” care nu se gripează cu una cu două în banda lui, unde mai punem că a fost şi la finalizare şi a stabilit scorul final la o acţiune colectivă. Rotariu a făcut şi faza defensivă, a cărat adversarii în spate şi a fost la originea celor două goluri, pe lângă driblingurile de fineţe care nu au dat nici o şansă adversarilor. „Buldozerul” Stoichescu, chiar dacă nu a marcat, cum a făcut-o în partida cu UTA, a fost mereu în priză şi a stârnit continuu panică în reduta bihoreană, destul de vulnerabilă pe parcursul celor 80 de minute. Bărbuţ, penetrant cum îl cunoaştem în duelul cu juniorii de pe Criş, a hărţuit permanent adversarii, astfel creându-şi şi două oportunităţi de a puncta: păcat de cea din minutul 56, când, din patru metri, a trimis în bară – aflat într-un unghi de unde putea aşeza liniştit la 6 metri pentru Stoichescu sau Rotariu, ambii în poziţii de a mări avantajul…

Nu spunem că a fost egoist, ci îl îndemnăm pe Bărbuţ „să bage la ghiozdan” faptul că astfel de decizii uneori pot influenţa un rezultat final. Cei trei care au intrat pe parcursul întâlnirii, Sturza, Oberşterescu şi Dalea, s-au angrenat imediat în joc şi au contribuit serios la succesul dobândit de „gaşca” lui Cristi Contescu, care, iată, place ochiului în ceea ce priveşte exprimarea în teren, dar şi orientările către pragmatism. Cu acest rezultat Poli este la egalitate de puncte cu Liberty. Felicitări tuturor!

Poli Timişoara: Gîrlea – Kiss, Torok, Stoica, Gligorovici – Cr. Crăciunesc, Scheau, Balaure, Rotariu – Stoichescu, Bărbuţ. Au mai jucat: Sturza, Oberşterescu, Dalea.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Revanşă pe „Ştiinţa”: Poli – Liberty Oradea 2-0 (0-0)

 1. EMILIAN VAIDA spune:

  BRAVO, BRAVO, BRAVO!! COMENTARIILE SUNT DE PRISOS.

 2. drukerul spune:

  Adevarul e, ca pe „Stiinta” atmosfera e cu totul alta! Te simti mai IN ORAS!!!! Mai ACASA! Bravo baieti si sper ca aici vor veni si spectatori mai multi, caci meritati din plin!

 3. un polist adevarat spune:

  Clubul POLI, trebuia sa lase de mult „Coltermul” primariei, ca astia au multa „treaba” acolo!

 4. nae catavencu spune:

  ,,ACESTI JUNIORI MINUNATI…..de care clubul e atat de ,,mandru,, lasandu-i sa isi faca nevoile pe la garduri,fara vestiare,fare recuperare dupa joc,cu doua ,,senvisuri,,drept masa in deplasare,fara bani,dar fara cate?? si mai cate care,joaca bine pe alocuri foarte bine pe ei cine-i ajuta!! sau sant buni doar sa faca reclama pt.un club care nu da doi bani pe ei si performantele lor,dar cu care se lauda toti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: