Revanșă prin KO în minutul 86. Nocturnă și sute de oameni pe ”Hristo Stoichkov” în Cupa României: Pobeda – Unirea 0-1

Majoritatea calificărilor din turul precedent al fazei județene Timiș în noua ediție a Cupei României s-au realizat în deplasare, patru la număr, iar de aceeași manieră a fost inaugurată și faza de la mijlocul acestei săptămâni, cea a sferturilor de finală, oaspeții jocului eliminatoriu derulat aseară în nocturnă revanșându-se atât pentru înfrângerile tur-retur din campionat cu gazdele lor de ieri cât și pentru eșecurile din ultima vreme în Divizia D Timiș.

Ceea ce n-a reușit în liga a patra, și anume să treacă de Pobeda, înclinându-se în tur cu 4-2 la Dudeștii Vechi în cadrul etapei a 7-a iar ceva mai recent și în revanșa pe teren propriu din retur, pe 13 aprilie, în cadrul rundei a 24-a, când a cedat cu 0-1, CS Unirea Sânnicolau Mare a izbutit marți seară în partida inaugurală a turului 4 în faza județeană Timiș a Cupei României 2017-2018, obținând astfel și cea de-a treia calificare consecutivă în condiții de deplasare.

Astfel, la aproape 4 săptămâni de la înfrângerea înregistrată acasă în campionat cu ”bulgarii” în Joia Mare, gruparea de pe Aranca s-a impus pe arena rivalilor din vestul județului, făcând uitat handicapul de locuri și puncte după primele 28 de etape din Divizia D Timiș, 8 poziții respectiv 21 de puncte, și eliminând-o din cursă pe gruparea de podium cu al doilea cel mai mic număr de eșecuri în actuala stagiune a ligii a patra, Pobeda învinsă de numai 5 ori în sezonul de regularitate.

Pobeda Dudeştii Vechi – CS Unirea Sânnicolau Mare s-a încheiat 0-1 (0-0) și oaspeții au intrat în semifinale după ce tot ca vizitatori treceau de turul 2 cu 4-1 de Steaua Roșie, la Variaș, iar de optimi printr-un 2-1 la Jimbolia, cu Unirea. Scalpul smuls însă marți seară la Dudeștii Vechi este ceva mai de preț, Pobeda fiind a treia clasată în ”D Timiș” cu 6 runde înainte de final, așa încât Unirea s-a mai reabilitat după recenta serie cu 5 eșecuri la rând, urmată de o remiză în ultimul weekend, putând aborda ceva mai încrezătoare și deplasarea de sâmbătă seară la Orțișoara, pe când ”bulgarii” vor avea parte în etapa a 29-a de un meci acasă cu cei din Murani, în dimineața aceleiași zile.

Disputat în nocturnă de la ora 20, în faţa a peste 300 de spectatori, primul joc din sferturile timișene ale actualei ediții s-a încheiat așadar cu victoria sportivilor pregătiţi de Nicolae Căprărescu, care s-au calificat în penultima fază județeană a competiţiei, în care s-a calificat deja fără joc ACS Voința Mașloc.

Unicul gol al meciului eliminatoriu a fost marcat cu patru minute înainte de final de Andrei Manoliu cu un şut la colţul lung al porții apărate de Stoianov, la un contraatac pe flancul drept, purtat de Bataneaţ, care a centrat perfect în careu: 0-1. Reprizele de prelungiri, evitate de puțin de ”uniriști”…

Pobeda: Gheorghe Stoianov – Petru Roncov, Marius Matei, Daniel Telecican, Toma Budur, Marius Sîrbu, Eugen Ciocan (min. 54, Daniel Vasilcin), Toni Ciocani (min. 46, Adelin Oboroceanu), Fabian Novac, Ioan Kalapiş.

Antrenor-jucător: Daniel Vasilcin.

Pe bancă: Michi Szofran, Ioan Boboiciov, Dragan Babuşcov şi Gabriel Jucu.

Unirea: Alexandru Timiş – Cătălin Crişan (min. 46, Călin Uzun), Cosmin Boangheş, Valentin Florescu, Raul Csuy, Dragan Bataneaţ, Toma Stoianov (min. 46, Andrei Cărpinişan), Vasile Bizău (min. 75, Bogdan Costea), Andrei Ciobotariu (min. 35, Ovidiu Oancia), Angelo Olteanu, Andrei Manoliu.

Antrenor: Nicolae Căprărescu.

Pe bancă: Marius Sitaru, Tomas Cozma.

Arbitri: George Alexandru Manea – Patricia Samsudean şi Roxana Cişmaş Malac. Observatori: Iulian Spătaru şi Daniel Belu Iovan.

Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: