Reveniri la debutul lui ACS Poli în premieră în play-off dar și măsuri disciplinare pentru Dragomir: ”Se antrenează cu juniorii”. Olimpia, anul trecut în play-out

Dan Alexa a prefațat debutul lui ACS Poli în play-off-ul seriei vestice în Liga a II-a, programat sâmbătă de la ora 11 acasă cu Olimpia Satu Mare, alb-negrii timișoreni urmând așadar să ia… o piatră în gură, dat fiind că în urmă cu două sezoane competiția eșalonului secund n-a inclus și o fază play-off, promovarea fiind adjudecată la finele returului, după 22 de etape, de pe locul secund.

Anul trecut, încheind pe poziția a șaptea după 22 de etape, la finele returului, CS Olimpia n-a participat la play-off ci a continuat în faza play-out a ligii secunde, a locurilor 7-10, în care stătea în prima rundă și dispunea cu 2-1 acsaă de CS Mioveni pe 26 aprilie, ulterior, în prima deplasare, din 3 mai, cedând cu 3-2 la FC Bihor.

Olimpia, după 0-0 cu ACS Poli la Satu Mare, în 18 martie, a pierdut acasă cu FC Olt și cu 1-0 la Tărlungeni, de fiecare dată la limită. Înaintea meciului cu timișorenii mai remiza 2-2 la Râmnicu Vâlcea și 0-0 la Oradea, depășind-o cu 1-0 pe Metalul Reșița.

Ca noutăți față de deplasarea la Slatina, la ACS Poli revin Pedro Henrique, Trandu și Neagu. Dar iată ce a spus astăzi la ora 13 Dan Alexa: ”Sunt 10 meciuri împotriva echipelor bune din seria noastră, și desigur că vor fi partide tari, cu formații cu care am jucat deja de fiecare de două ori și le cunoaștem destul de bine. Olimpia Satu Mare ne-a pus probleme la ea acasă, are jucători care au jucat în Liga 1, jucători cu experiență, dar este foarte important să începem bine, să începem cu 3 puncte, pentru că fiecare victorie are acum o valoare mult mai mare, și este și normal, deoarece ne apropiem de finalul campionatului, pe care îl abordăm cu acest avantaj de 6 puncte. Ne așteaptă meciuri tari, cu certitudine nu vor fi ușoare, și este foarte important un început bun, care să ne confere încredere”.

Nu sunt convocabili și în continuare Popescu, Nikiema și Chipirliu, dar și juniorul B Vlad Dragomir, aflat în așteptarea unei măsuri disciplinare din partea clubului, după ce nu s-a prezentat la autocar pentru deplasarea la Slatina, invocând motive personale: ”Consiliul Director urmează să aibă o întrunire săptămâna viitoare și atunci se va decide situația sa. Momentan, se antrenează cu juniorii, până nu se ia o decizie. Vlad ar fi făcut parte din lot pentru meciul acesta, a fost convocat și pentru jocul la Slatina. Vom vedea în primul rând ce se va decide, care sunt regulamentele. Era în lotul pentru Olt și n-a venit. Cu siguranță, are toate calitățile să ajungă un mare fotbalist, e genul acela de jucător talentat, îți sare în ochi la 15 ani. E iute, le are cam pe toate, recuperează, e un box to box care dacă vii și te uiți la antrenamente nu crezi că e de 15 ani, le are cam pe toate. L-aș fi debutat deja anul trecut, îl aveam pe bancă și vroiam să-i ofer debutul, dar am fost eronat informat despre faptul că la Mediaș ar fi avantaj pentru Mediaș și am decis să păstrez rezultatul, căci altfel l-aș fi debutat atunci”.

Anticipând meciul acasă cu CS Olimpia, Alexa a explicat că ”n-avem ce revanșă să ne luăm, acolo a fost un punct câștigat, doar ne trebuie 3 puncte, să păstrăm distanța aceasta de 6 puncte. Îmi doresc foarte mult să avem arbitraje bune, nu doar la meciul acesta, ci în general, arbitraje corecte, și din păcate nu avem parte de așa ceva. Arbitrii sunt tineri de perspectivă și tot timpul îi înțeleg, lucrurile sunt clare, și nu-mi doresc să fiu ajutat, că să-mi dea ce am. Arbitrii într-adevăr sunt suspendați după meciurile noastre, facem memorii, dar dacă în două meciuri ni se dădea ce aveam, poate că altele erau rezultatele, dar poate că și le retam. Arbitrii aceștia sunt opriți de la delegări, se dovedește că au greșit, dar nu mă încălzește… Reșița a primit penalty-uri în minutul 93 câte n-am primit noi tot campionatul.”

Alexa a inclus mai multe grupări în lupta pentru promovare: ”Reșița, Olt și poate Mioveni. Oltul au avut practic în această a doua parte echipa care a adunat puncte foarte multe, a bătut la Mioveni, iar mie de Reșița chiar îmi place ca echipă, e motivată, care pune presiune pe adversar și și-a obținut multe puncte”.

Cât despre derby-ul de liga a V-a dintre ACS Poli II și Voința Biled, duminică de la ora 11, Alexa a zis: ”E un meci important pentru noi, obiectivul e clar, promovarea, căci e foarte important să avem o echipă într-un eșalon superior. S-a legat parteneriatul cu Mamma Mia dar e important să avem și echipă de liga 4, de liga 3, deoarece sunt sportivi talentați care n-au posibilitatea să joace și Liga 5 nu e un mediu propice să crească. În primul rând vor fi trimiși la echipa a II-a care nu vor face parte din lot și cei care vor fi pe bancă dacă nu evoluează”.

În fine, ”Smaranda poartă o săptămână corsetul la gât și de săptămâna cealaltă va reîncepe…”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: