Reverberații

Tevatura legată de alegerea președintelui FRF a luat sfârșit. Câștig de cauză a avut Răzvan Burleanu, care a rămas pe post încă patru ani. Surprinzătoare a fost însă diferența de voturi dintre Burleanu și Lupescu, mai ales că cel ales a fost atacat în ultima vreme din toate direcțiile de către adversari și ziariști. În momentul anunțării rezultatelor alegerilor Burleanu a avut un moment de defulare, taxat imediat. Ar fi bine ca acesta să regândească structura primei ligi și să facă puțină ordine la Comisia Centrală de Arbitri.

Menționez acest aspect mai ales după ce am văzut ce s-a întâmplat la partida Dinamo – ACS Poli. Cum se poate explica evoluția arbitrului Kovacs, asistat de doi arbitri nesimțiți, care, de fapt, au stabilit rezultatul final? Nu pot pricepe de ce sunt delegați arbitri din același oraș cu una dintre echipe.

Pe lângă aceste lucruri, ACS Poli a evoluat în aceeași manieră, cu un joc previzibil, ușor de contracarat. Se pare că echipa timișoreană nu poate scăpa de sindromul Dinamo. În așteptarea șeicilor arabi, echipa bucureșteană a beneficiat de un gol din ofsaid și a fost iertată de un penalty clar. În asemenea condiții fotbalul românesc nu se poate dezvolta și nu poate scăpa prea curând de a treia urnă valorică.

În competiția play-off, FCSB și CFR Cluj își dispută întâietatea, pe când celelalte patru echipe nu mai contează în lupta pentru titlu.

În liga a doua, Călărașiul și Sibiul și-au respectat blazonul și au învins în deplasare. UTA a reușit o remiză în partida cu Pandurii Târgu Jiu la Motru, în timp ce ASU Politehnica a profitat de etapa liberă și a organizat un meci amical cu echipa Poli AEK de acum 15 ani. Marți, UTA și Poli se vor confrunta într-o partidă de tradiție, indiferent în ce ligă se dispută.

Șirineasa a reușit o victorie la Craiova și își mărește avansul creat în liga a treia. Lipova a câștigat la diferență minimă disputa cu Giarmata și se menține în prima jumătate a clasamentului. Surprinde victoria Centrului Național de Pregătire în fața unei echipe cu jucători experimentați, Gloria Cermei.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci − = 1

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: