Rezerva Dumiter egalează spre final dar Ripensia pierde în prelungiri și la a patra nou-promovată

Doar 3 puncte a adunat Ripensia în acest campionat împotriva celorlalte nou-promovate, printr-un 4-1 în tur în Ciarda Roșie cu Metaloglobus, timișorenii pierzând pe rând pe terenul fiecăreia dintre acestea, astăzi de la ora 11 și la București, unde elevii lui Alin Chița s-au revanșat în cel de-al patrulea minut de prelungiri, după ce erau egalați spre final. Astfel, spre deosebire de debutul primei perioade în care a asigurat interimatul, în toamnă, când prelua cârma printr-un 1-1 acasă cu secund clasata Dunărea Călărași, în urma debarasării bănățenilor de Remus Steop după eșecul de la Afumați, Radu Suciu a revenit cu stângul în același rol, situația ierarhică a fostului lider din primele etape fiind acum ceva mai delicată.

Deși intrată în criză duminică odată cu intempestiva trimitere la plimbare ex-internaționalului Paul Codrea, Ripensiei păreau a-i surâde totuși aștrii prin prisma programului competițional cu două etape din această săptămână, timișorenii câștigând miercuri cel mai ușor cu putință toate punctele puse în joc în ceea ce ar fi trebuit să fie deplasarea la Târgu Mureș, 0-3 la ”masa verde” prin abandonul ardelenilor, pe când adversarii lor de astăzi, bucureștenii de la Metaloglobus, erau spulberați în aceeași zi chiar pe teren propriu de ASU Politehnica, 0-5 în capitală.

Și cu un meci intermediar în plus în program, și învinsă la scor acasă, nou-promovata Metaloglobus părea a fi prinsă pe picior greșit la ora vizitei Ripensiei, însă bucureștenii au înscris prin Valentin Ghenovici atât în primul sfert de oră al jocului din etapa a 27-a cât și în cel de-al patrulea minut de prelungiri, 2-1 (1-0), la puțin timp după ce Andrei Dumiter egala pentru bănățeni, cei din capitală apropiindu-se astfel la numai două puncte de învinșii lor de astăzi.

N-a fost de fapt o rundă favorabilă Ripensiei, din moment ce și CS Balotești a adăugat 3 puncte modestei zestre, pe când alte 3 formații din zona mediană a clasamentului au semnat la rândul lor victorii, așa încât timișorenii dețin 5 puncte avans față de Foresta, fremătând temător pe un loc de retrogradare. Postură din care roșu-albaștrii primesc în Vinerea Mare de la ora 11 vizita Academicii Clinceni, fără ca nici confruntările următoare să fie floare la ureche, la Mioveni, acasă cu sibienii, la Balotești, acasă cu CS Afumați, la Călărași și Șiria, pe teren propriu cu Pandurii, la ASU Politehnica respectiv în Ciarda Roșie cu Știința Miroslava. Așadar încă 4 partide acasă și 5 în deplasare…

Cea de astăzi a adus a șaptea înfrângere pe alte terenuri, dintre care șase peste munți, Ripensia părând a repeta remiza din februarie de la Ștefăneștii de Jos, 1-1 la CS Sportul Snagov, dar sucombând la potou.

La startul celei de-a doua perioade ca interimar, Radu Suciu a efectuat două schimbări în 11-le de start față de eșecul acasă de sâmbăta trecută, 2-3 cu Chindia, Marius Toma fiind titularizat în premieră în 2018, în locul lui Burdeț, preferat până acum de Codrea, iar Tudor revenind după deplasarea în Trivale, în locul lui Mânecan, meci de meci în scurtul mandat al antrenorului demis în weekend-ul trecut.

De partea cealaltă, FC Metaloglobus, care, precum Ripensia, smulgea un 1-1 în deplasările din 2018, la Miroslava, dar și semna un succes cu 2-1 acasă, cu Foresta, a efectuat 4 schimbări în formula de start față de drasticul eșec de miercuri pe teren propriu, Burci preluând mânușile iar Asanache și Mitroi intrând în defensivă, respectiv Răileanu în linia mediană.

În speranța reabilitării, bucureștenii au șarjat în primul sfert de oră prin Valentin Ghenovici, care, la a doua tentativă a deschis scorul, în minutul 14, ochind vinclul după ce inițial pătrundea în careu din stânga și şuta în blocaj, mingea revenindu-i în cale: 1-0.

Timidă în ofensivă în repriza I, Ripensia a început să dea ceva semne de viață după ce același Ghenovici și Voican au căutat fără succes cadrul porții tânărului Contra, Mitroi blocând însă incursiunea lui Mediop din minutul 50, de pe flancul drept. Apăreau și situațiile mai limpezi de poartă, Ungureanu ratând însă preluarea centrării lui Mediop iar Contra respingând șutul lui Nicolae, dar și cartonașele galbene, al doilea în contul senegalezului în minutul 62, după cel de la mijlocul reprizei I. Eliminare…

Pățiți și în alte deplasări în zonă, nou-promovații Ripensiei rămâneau din nou în inferioritate numerică, nefavorabilă în condițiile dezavantajului de pe tabela de marcaj. Și totuși, utilizarea rezervelor și-a spus pe moment cuvântul, Andrei Dumiter înscriind pe final golul egalizator după ce intra ca parte a unei duble schimbări, completate în ultimele minute și de introducerea lui Bobină, cel care la 1-0 solicita fără câștig de cauză o lovitură de la 11 metri, alegându-se în schimb cu o lovitură liberă de la marginea careului.

Dumiter a egalat în minutul 88 printr-un șut surprinzător la colțul lung, din alergare paralel cu linia buturilor, însă bucuria oaspeților a fost de scurtă durată, același Ghenovici având ultimul cuvânt cu o tentativă de la 20 de metri, strecurată în plasă din bară. Îngenuncheați miercuri de timișorenii în ”violet”, bucureștenii s-au reabilitat astăzi în dauna bănățenilor din Ciarda Roșie, în meciul cu o mai mare miză din zona nisipurilor mișcătoare, care pe care. Metaloglobus a intuit exact prioritățile în globul de cristal și a adăugat amarului Ripensiei pe terenurile nou-promovatelor: 2-0 la Sibiu, 3-0 la Miroslava, 2-1 la Pitești, la fel astăzi în capitală…

În toamnă, Suciu a echilibrat corabia nou-promovatei, înregistrând din mers bilanțul 1-5-2, după o serie inițială de 4 remize cu 1-1. În această primăvară, cu nițel mai multă apă la bord și pe ape ceva mai învolburate atât în Ciarda Roșie cât și în subsolurile Ligii 2, parcursul este puțin mai lung și ceva mai anevoios, necesitând implicit mai mult calm și luciditate. Le au oare ripensiștii, începând de la vârf și încheind cu vârfurile?

*

FC Metaloglobus București: Burci – Asanache, Mitroi, Caramalău, Sava – cpt. – Răileanu, Popa, Ghenovici, Roşu – Şt. Niculae (80, Potecea), Voican (80, Vlad).

Antrenor: Alin Chiţa.

Rezerve: Geantă – Săftescu, Coman, Negotei, Stîngă.

Antrenor: Alin Chiţa.

FC Ripensia: Contra – Popa – cpt., Bocşan, M. Toma, Apro, C. Toma – Zurbagiu, Tudor (57, Mânecan), Ungureanu (80, Bobină) – Bădăuţă (57, Dumiter), Mediop. 

Antrenor: Radu Suciu.

Rezerve: Rădulescu – Golda, Burdeţ, Stoi.

Arbitri: Ovidiu Petru Oprea (Ploieşti) – Doru Claudiu Lucaciu şi Petrică Ionuţ Cîmpeanu (ambii din Cluj-Napoca).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ patru = 10

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: