Ripensia, 0-1 cu Metaloglobus. Radu Suciu: ”Trebuie să găsim soluții, să ne revenim din pumni, căci la ora asta suntem groggy, ăsta-i adevărul”

Ripensia a suferit de la ora 11 a treia înfrângere pe stadionul ”Dan Păltinișanu” în noul campionat al Ligii 2, 0-1 (0-0) cu Metaloglobus în urma unei lovituri de la 11 metri dictate după mijlocul reprizei a II-a, bilanțul meciurilor acasă ale galben-roșilor în sezonul 2018-2019 din eșalonul secund devenind 4 1 0 3 4-8 3 puncte. Mai multe puncte așadar din deplasare pentru ripensiști, care abordau partida la egalitate de puncte cu bucureștenii, în jumătatea secundă a ierarhiei. Elevii lui Bogdan Andone au dat însă lovitura în minutul 71 al meciului din etapa a IX-a, unul cu câte o eliminare de fiecare parte, interimarul Radu Suciu admițând la final că bănățenii și-au complicat și mai mult situația…

Metaloglobus, a 16-a la încheierea sezonului trecut, pe primul loc de retrogradare, dar reinstalată în Liga 2 pentru a acoperi golul lăsat de CS Afumați prin retragerea ilfovenilor din competiție înaintea noii campanii, a obținut astăzi a doua victorie consecutivă în deplasare, după ce inițial pierdea pe linie în actuala stagiune, 2-0 la Cluj și Pitești dar și cu 5-0 la Mioveni, respectiv tot cu 2-0 și în Cupa României, la AFC Progresul 1944 Spartac, mai recent revenindu-și printr-un triumfător 1-2 în Dobrogea, pe 15 septembrie, la nou-promovata din Constanța.

Pentru Radu Suciu, interimar al Ripensiei ajuns la bilanțul 4 1 1 2 5-8 4 puncte după preluarea frâielor în urma despărțirii roșu-galbenilor de Ciprian Urican, a fost în schimb întâia înfrângere acasă din noul campionat, una însă greu de digerat: ”N-am fost inspirați, nici eu, nici jucătorii. E o zi grea pentru noi… Am avut o prestație modestă, nu am fost capabili să dăm curaj și încredere jucătorilor, care au evoluat destul de fricos. Am îndrăznit prea puțin, am verticalizat prea puțin, tot din frică, prea des am aruncat afară mingi pe care puteam să le jucăm fie cu portarul, fie să le ținem în teren.”

Despre o lovitură liberă executată de Zaluschi puțin după pauză pe jos în careu dar la care nici un coechipier n-a venit la întâlnire, Suciu a explicat că ”a fost o neînțelegere, o combinație care n-a ieșit, cum n-au ieșit multe lucruri astăzi…” Era în minutul 51, iar zece minute mai târziu Zaluschi era eliminat pentru acumularea a două cartonașe galbene, alte zece minute aducând și lovitura de la 11 metri din care oaspeții își asigurau victoria.

”E o lipsă de încredere, timorare, iar una dintre cauze este dată de situația din clasament, este și programul care urmează, destul de dificil. Această lipsă a rezultatelor, așa cum am vrea noi să fie. Alte cauze!? Nu știu, nu pot să le identific în acest moment”, a răspuns Radu Suciu la următoarea întrebare.

Despre eliminarea lui Zaluschi din minutul 61, la scorul de 0-0, Suciu a spus că ”e o lipsă de concentrare, nu știu cum s-o caracterizez. Știa că nu poate să facă lucrurile astea, dar s-a deconcentrat după faulturile de la începutul meciului, la pauză am vorbit și am crezut că a înțeles, dar a ieșit faza care a ieșit… Trebuie să-și simplifice jocul, din păcate nu a reușit, s-a complicat, trebuia să joace foarte simplu, dar a jucat complicat…”

Suciu a mai remarcat că ”au fost și câteva randamente mult sub normal, iar regula sub 22 de ani ne face probleme, căci nu avem schimbări post pe post, și ajungi să permuți foarte mult în echipă. Ne gândim foarte mult de ieri la toate variantele posibile de la caz la caz, dar nici permutările acestea nu fac bine, însă asta este situația, trebuie să ne raportăm la componența efectivului și regula de vârstă. Vom vedea cum rezolva situația, însă trebuie să găsim soluții, să ne revenim din pumni, căci suntem groggy, ăsta-i adevărul…”

Ripensia urmează a juca la Chindia Târgoviște, apoi acasă cu Energeticianul, la concitadina ASU Politehnica pe mijlocul lunii octombrie și pe teren propriu cu clujenii, Suciu admițând că ”urmează o serie foarte dificilă!” În privința poziției sale, ”după meciul ăsta este foarte posibil, așa-i viața în fotbal. Dacă vine cineva să mă ajute, sau îl ajut eu…”

Revenim cu declarațiile antrenorului Bogdan Andone și cronica jocului, plus fotografii. Rezultatele din prima parte a etapei a IX-a în Liga 2, clasamentul actualizat și programul viitor în rundele a noua și a X-a, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: