Ripensia, 2-0 în primul sfert de oră, 3 succese în 5 amicale în Turcia

Ripensia a încheiat cantonamentul în Antalya prin a se desprinde la 2-0 în primul sfert de oră al meciului jucat astăzi la matineu cu prim-divizionarii sârbi de la Proleter Novi Sad, pe care i-au învins cu 2-1 (2-0), înregistrând astfel a treia victorie în Turcia cu începere de miercurea trecută, succes venit după înfrângerile de sâmbătă și alaltăieri.

Alexandru Pelici a început cel de-al cincilea și ultimul meci de verificare din stagiul de pregătire centralizată și cu 2 componenți care n-au jucat deloc în urmă cu două zile, și anume portarul Păduraru și Mansour Gueye, înlocuit în ultimele 18 minute cu Istrătescu, la rândul său neutilizat marți, când Ripensia pierdea cu 4-1 (3-1) în fața secund-divizionarilor ruși de la Sibir.

De astă dată, precum în partida cu cei din Zenica, reprezentând primul eșalon din Bosnia și Herțegovina, timișorenii au jucat în compania unei formații din Liga 1, cea din Serbia, și s-au impus tot la limită, într-un duel amical între vecini dar purtat în sudul Turciei: Ripensia – Proleter Novi Sad 2-1 (2-0).

Ocazie cu care staff-ul tehnic al roș-galbenilor a efectuat 6 înlocuiri pe parcursul partidei, dintre care prima puțin înaintea pauzei, de nevoie, dat fiind cele două cartonașe galbene acumulate de Stoi, care a fost schimbat cu Burdeț, cel pe care-l substituia la pauza amicalului de marți cu rușii.

Precum Stoi, alți 2 jucători care au intrat alaltăieri pe parcursul părții secunde, și anume Chera, folosit atunci din minutul 56, respectiv Țieranu, din minutul 75, au fost incluși astăzi în 11-le de start.

Iar Vlad Chera chiar a deschis scorul deja în minutul 5, din centrarea lui Călin Toma, căpitan care avea să dubleze avantajul Ripensiei în minutul 13 dintr-o lovitură de la 11 metri obținută de același Chera.

Trăgând din greu într-o dispută fizică cu nou-promovații din țara vecină, Ripensia și-ar fi putut majora avantajul până la pauză prin Adrian Zaluschi, dar în cele din urmă avea să primească un gol pe final de meci, în minutul 82, la capătul unui contraatac: 2-1.

Timișorenii efectuau celelalte înlocuiri în cursul reprizei a II-a, 3 schimbări în minutul 61 și două în minutul 72, încheind partida în superioritate numerică, după eliminările din tabăra sârbilor în minutele 85 și 88, pentru lovire cu pumnul respectiv acumulare de cartonașe galbene, jucători care n-au mai fost schimbați în lipsă de rezerve.

Așadar, a treia victorie în Turcia într-un interval de 8 zile, și tot la limită, după 1-0 cu Daejeon Citizen din liga a II-a sud-coreeană dar și cu Celik Zenica, încadrând înfrângerile de sâmbătă și marți, cu 3-1 cu U Craiova 1948 și 4-1 cu secund-divizionarii ruși. Bilanțul general al golurilor în cantonament, 6-8.

Ripensia a învins astăzi în formula Păduraru – A. Popa, Tînc, Ţieranu (minutul 72, Apro), Străuţ – Stoi (41, Burdeţ), Anghelina – Chera (61, Cluci), Zaluschi (61, Dumiter), C. Toma (61, Bădăuţă) – Mansour (72, Istrătescu).

Mâine este întoarcerea acasă pe calea aerului iar săptămâna viitoare ultimele două jocuri amicale, miercuri de la ora 11 pe Baza II – UPT cu UTA iar sâmbătă 16 februarie la Reșița cu CSM Școlar.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × = 63

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: