Ripensia, 4-0 în prima repriză în general din faze fixe, 0-2 cu altă echipă după pauză

Ripensia Timișoara a disputat astăzi de la ora 12 primul meci de verificare după perioada stadiului de pregătire centralizată, revenind pe căi victorioase în urma precedentelor ultime două apariții fără succes. Sparring-partner i-a fost a cincea formație din Liga 3 întâlnită în această iarnă, CS Hunedoara, câștigând și în fața acesteia.

Sfârșitul săptămânii viitoare aduce reluarea turului în Liga 2, Ripensia fiind programată în deplasare la trupa de podium FC Rapid, însă până atunci roșu-galbenii mai au de jucat în săptămâna în curs câteva partide de pregătire, începând cu cea de astăzi de pe terenul sintetic de la Baza 2 – UPT, unde timișorenii şi-au asigurat victoria încă din primele 45 de minute, după care au aliniat o altă garnitură.

În total, nu mai puțin de opt partide de verificare jucate de bănățeni în 2021, dintre care 6 câștigate însă într-un singur caz fără a primi gol, în ordinea cronologică 5-1 cu Fortuna Becicherecu Mic (Liga 3), 8-1 cu Avântul Periam (L3), 4-3 cu CS Crișul Chișineu Criș (L3), 4-0 cu CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu (Liga 2), 2-1 cu CS Șoimii Lipova (L3), 1-2 cu CSM Reșița (L2), 4-4 într-o nouă întâlnire cu Pandurii (L2) şi 4-2 astăzi cu CS Hunedoara, antepenultima după prima etapă din retur în Seria 9 din Liga 3, cu bilanțul 10 2 4 4 11-13 10 puncte, la 15 puncte în urma liderului CS Unirea Dej, urmat pe podium de CSO Cugir (23p) și CSM Avântul Reghin (19p).

În altă ordine de idei, ieri s-a încheiat perioada de transferări iar Ripensia s-a ales în această iarnă cu atacantul Cristian Pădurariu (23 ani), care va evolua sub formă de împrumut până în vară, sub aceeaşi formă sosind şi portarul Dumbrăviţei, Robert Miklos jr. (21 ani), în timp ce mijlocaşul ofensiv Alexandru Piftor (21 ani) este definitiv jucătorul timișorenilor după despărţirea de SCM Gloria Buzău. Ar mai fi și fundașul Marius Pătru, în vârstă de 25 de ani și lansat de FCSB, care ultima dată a jucat la Dunstable, în Anglia, introdus fiind astăzi în teren cu 12 minute înainte de final în locul lui Valeriu Macriţchii.

În schimb au plecat Haralambie Mociu – la UTA, Alin Burdeţ (ACS Comuna Recea), Adrian Neacşu (CS Hunedoara) şi Cristian Bocșan (ASU Politehnica).

Cât despre jocul în sine, Alexandru Neagu a deschis scorul în minutul 21, în urma unei lovituri libere de la 20 metri, iar după alte şapte minute a executat bine și o lovitură de la colţul terenului, portarul scăpând mingea în propria plasă… 2-0.

Atacurile la poarta oaspeţilor hunedoreni au continuat iar în minutul 34 scorul a luat proporţii prin reuşita aceluiaşi Neagu, pe fază după ce portarul a respins şutul expediat din afara careului de Popovici. Cu trei minute înainte de pauză, din nou Neagu la pupitru, și tot în urma unui corner, portarul prinzând mingea dar și scăpând-o în plasă… 4-0 la pauză.

La reluarea jocului, o nouă echipă introdusă în teren de Ripensia, care nu a mai reuşit să înscrie. În schimb au făcut-o oaspeții care vor reîncepe returul în 13 martie, în deplasare la urmăritoarea CS Ocna Mureș – a noua clasată, hunedorenii punctând de două ori în minutele 55 şi 74 prin Iacob şi Zamfir – intrați pe parcurs, reușite pentru 4-2 între care au și ratat o lovitură de la 11 metri în minutul 61.

Următorul meci amical al Ripensiei, tot la Baza 2 UPT, cu CS Oradea, iar sâmbătă cu CSM Reşiţa pe terenul din localitatea Şag.

*

Ripensia: Dobre – Andrei Macrițchii, Țieranu, Lalić, Fridrich – Valeriu Macrițchii, Călin, Vasluian, Neagu – Piftor, Popovici.

Au mai jucat: Miklos – Marić (min. 78, Sturzu), Bain, V. Macrițchii (min. 78, Pătru), Gladun – Coulibaly, Stoi – Tudorache, Golda, Ene – Soković.

Antrenor principal: Cosmin Petruescu; secund, Iulian Muntean.

CS Hunedoara: Raț -Banac, Radicof, Mardare, Nițuică – Rusu, Marinca, Muscă, Tiric – Buzincu, Avram.

Au mai jucat: Lefter, Kelemen, Kovacs, Trășcan, Iacob, Herci, Paul, Bortaș, Bloj, Zamfir, Vasinc.

Antrenor principal: Raul Spătaru; secund, Daniel Dăscălescu.

Au arbitrat: Denis Mihăescu – Andrei Maier şi Vlad Maier.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = sase

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: