Radu Suciu: ”E extrem de important că am revenit de 3 ori, ceea ce spune multe despre schimbarea stării de spirit” Ripensia, 4-4 (2-2) cu Luceafărul

Ripensia a încheiat astăzi primul sezon de toamnă în Liga 2 printr-o remiză cu multe goluri în Ciarda Roșie, 4-4 (2-2) cu mai slab clasata Luceafărul Oradea, pe care a ținut-o astfel la 4 puncte în urmă în jumătatea secundă a ierarhiei, fiind vorba despre cel de-al treilea rezultat de egalitate pe teren propriu în mandatul interimar al lui Radu Suciu, încheiat cu bilanțul 8 1 5 2 10-14 8 puncte.

Radu Suciu

După două deplasări la rând în nord-estul țării, una pierdută și alta triumfătoare sâmbăta trecută pe zăpadă la Suceava, nou-promovații Ripensiei au egalat astăzi în cel de-al doilea minut de prelungiri prin rezerva Darius Neamțu, abia intrat în minutul 89, timișorenii anihilând astfel și pentru a treia oară tot în nici zece minute avantajul luat de bihoreni: 4-4 (2-2).

La final, în urma celei de-a patra sa apariții acasă în rol interimar pe banca tehnică a promovatei, după 1-1 cu Dunărea Călărași dar și UTA respectiv 0-2 cu ASU Politehnica, antrenorul Radu Suciu a remarcat că ”nu pot să le reproșez absolut nimic, au vrut, au jucat bine, au jucat frumos, au fost și erori dar erorile în joc sunt dintotdeauna, astăzi au fost însă cam multe, dar n-am nimic ce să le reproșez…”

Suciu a răspuns apoi prin a sublinia că ”sunt mulțumit de modul cum a jucat Bobină, exact așa cum i-am cerut”, estimând că ar fi putut eventual forța o mai vremelnică înlocuire, ”poate am greșit și eu azi”.

Radu Suciu a subliniat că ”am reușit de mai multe ori să revenim, ceea ce este extrem de important, este bine că am revenit de trei ori, și spune multe despre schimbarea stării de spirit, în special după victoria de la Suceava!” Mediop a egalat de două ori în repriza I a disputei cu Luceafărul Oradea, care a răsturnat apoi scorul în partea secundă a reprizei a II-a, după ce același senegalez înscria și în primele minute din mitanul al doilea.

Ex-portarul prim-divizionar Radu Suciu a explicat în privința goalkeeper-ului Dalin Munteanu că ”l-am certat pentru că a greșit foarte mult la repuneri, și știe și el asta, dar se grăbește, este foarte precipitat, agitat, iar asta se transmite și echipei, și nu e bine”.

O referire individuală s-a făcut și pe adresa lui Tudor, care ”a rămas prea jos când echipa urca în atac, doar în zona stoperilor, ori el trebuia să fie mai avansat, ca să fie la recuperare, însă se complică prea mult, are tendința de a juca complicat. Dar acum a fost timpul scurt la dispoziție pentru a retușa greșelile, iar acestea se adună, însă în iarnă va fi mai mult timp pentru a repara erorile”.

Legat de alcătuirea componenței echipei, ”au contat mai multe elemente în luarea deciziei în privința 11-lui de start, iar Rădulescu este un jucător important în echipă, însă au fost mai multe aspecte care au concurat la luarea deciziei, nu le pot detalia pe scurt.”

Radu Suciu a mai răspuns prin ”eu mi-am terminat mandatul, clubul merge înainte! Nu știu să spun ce voi face, chiar nu știu ce va fi, discutăm ce hotărâre se ia, însă asta a fost înțelegerea. Chiar nu știu, nu m-am gândit, mie mi-a plăcut și la echipa a doua, și la U19”.

Despre vremurile de altădată, în care și cucerea Cupa României cu alb-violeții, ”fotbalul era mai frumos atunci, mai pe gustul spectatorilor, pe când jocul cu mingi lungi, la bătaie, mi-e unul nu-mi place, și nu cred că acest joc poate aduce lumea la stadion, sau să o readucă, însă, repet, este o părere strict personală, e vorba despre gustul meu”.

Despre Mediop, autor a 3 goluri după ce mai deschidea scorul și în precedentele remize în Timișoara cu Suciu pe bancă, 1-1 cu Dunărea și UTA, antrenorul interimar a semnalat că ”el a avut astăzi o atitudine foarte bună, așa cum a fost uneori foarte bună, iar și la Suceava a fost la fel, ceea ce m-a bucurat foarte tare. Aici este însă mai greu să devii golgheter, căci nu orice minge lungă înseamnă că el și ajunge primul și finalizează. La Liga 2 ai una-două pe meci și trebuie să le concretizezi. În Liga 3 erau 5-6, dar aici sunt jucători mai experimentați, mai bine pregătiți fizic, și e mai greu. Echipa noastră este una cu jucători predispuși la jocul combinativ, tehnic, cu un joc de pase, am încercat să-l aplicăm, dar am apelat și la mingi lungi, și nici nu puteam avea pretenția ca pe acest final, în câteva etape, să schimbăm jocul și să respecte întocmai, însă în mare parte au făcut-o. Să vedem Paul Codrea cu ce idei vine, jucătorii trebuind să se adapteze noilor cerințe, iar aceia sunt jucători buni, care reușesc să facă lucrul acesta”.

Vom reveni cu cronica meciului, fotografii și alte declarații pe marginea căderii de cortină Ripensia – Luceafărul Oradea 4-4 (2-2): Mediop 2, 29, 48, Neamțu 90+2 / Rusu 1, 24, 70 – din lovitură de la 11 metri, Trif 82.

Rezultatele zilei în Liga 2 și clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice. La anul, în jur de 24 februarie, în etapa a XXII-a, la reluarea returului, CS Sportul Snagov SA – Ripensia.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sapte = 15

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: