Ripensia, condusă la scor de o divizionară C în prima oră a întâiului amical jucat în Timișoara

Ripensia Timișoara a călcat strâmb în primul meci de verificare pe care l-a disputat pe malurile canalului Bega în această vară, rămânând la trei goluri handicap în nici o oră de joc în compania unei divizionare C, după ce galben-roșii, în mare pierdere de personal în ultimele luni, au remizat 2-2 în întâia partidă de pregătire estivală, la mijlocul săptămânii, pe teren neutru, în compania nou-promovaților craioveni în Liga 2, noi colegi de eșalon.

Vremuri tulburi, în constrângerile întreținute de niște alarmiști de serviciu implementând inginerii sociale prin strategii fără fundament științific și medical dar cu un semnificativ grad de periculozitate contraindicată bunăstării populației în planul sănătății fizice și psihice, în plan economico-financiar dar și al vieții sociale, ultim capitol în care se regăsește și sportul, grav afectat, consecințele constând printre altele în faptul că divizionarele secunde se pregătesc cum pot dar nu știu exact pentru ce, dat fiind incertitudinea legată de reperele viitorului sezon competițional. Greu sunt așadar de făcut planuri, mari bătăi de cap și pași strict din aproape în aproape, Ripensia intrând săptămâna aceasta în perioada jocurilor amicale, după una de pregătire, net mai dificilă ca niciodată prin prisma circumstanțelor cu totul aparte cu care s-au confruntat cluburile românești după întreruperea de pe o săptămână pe alta a întregului sezon 2019-2020, abia după începerea sezonului de primăvară.

Pauza competițională a fost uriașă după o pauză de iarnă oricum suficient de mare, așa încât tot ceea ce însemna o pojghiță de normalitate a fost complet spulberată, cu efecte în ceea ce privește abordarea pregătirilor pentru noul sezon 2020-2021. În condiții de criză și avarie, a se citi un ritm serios perturbat al vieții sportive firești. Marii perdanți, staff-ul tehnic și jucătorii, și cine le va înapoia oare vreodată lunile răpite din viața sportivă în acest 2020, iar răspunsul este evident, absolut nimeni, că doar nu s-ar apuca alde Rockefeller și toată oculta satanică să aplice tot soiul de gesturi reparatorii pe adresa omenirii băgate în rebus și ținute în șah, de-acum un etern joc de glezne, absolut previzibil de decenii, incredibil pentru cei care vor aștepta în zadar revenirea la ”normalitate”. 

Ripensia în particular a fost printre cele mai lovite secund divizionare de ceea ce este ofensiva îndrăcită a sforarilor împotriva economiilor, în special a sectorului privat autentic, acest plămân viu al societății, atac din arsenalul marxist bolșevicilor atât de amorezați de ideea implementării noii ordini mondiale totalitar ”roșii”, iar efectele s-au văzut, timișorenii suferind printre altele și o hemoragie de personal sportiv, palidă umbră acest lot actual, comparativ cu cel etalat de galben-roșii în ediția precedentă a Ligii 2.

Foștii antrenori au luat calea Reșiței iar puțini dintre foștii titulari au mai rămas în componența efectivului condus acum de Cosmin Petruescu, ajuns, precum Paul Codrea, s-o antreneze și pe Ripensia după ce a îndrumat-o pe ASU Politehnica.

Iar greutățile pregătirilor s-au făcut resimțite și la primul contact pe teren propriu cu sparring-partners de verificare, Ripensia Timişoara – CS Şoimii Lipova 2-3 (0-2).

Fotbal fără spectatori și fără presă astăzi de la ora 11 pe terenul ”Electrica”, unde elevii lui Cosmin Petruescu au întâlnit o echipă arădeană din liga a treia, CS Șoimii Lipova, care a învins la limită după ce cu un sfert de oră înainte de final a condus cu trei goluri, marcate de Rusu (în minutul 36, din lovitură de la 11 metri), Moisă (min. 42) şi Filimon (min. 50).

Pentru gazde au punctat Popovici în minutul 74 şi Sârbu (min. 76), intrați pe parcurs.

Antrenorul Cosmin Petruescu a folosit următorii jucători: Păduraru (min. 46, Mociu) – Andrei Macrițchii, Burdeț, Valerii Macrițchii, Benea – Stoi, Tudor Călin, Neagu – Vasluian, Golda, Tudorache.

Au mai jucat: Tieranu, Popovici, Sîrbu, Urvanţev, Gladun şi Vasilescu.

Denis Golda şi Tudorache marcau pentru timişoreni la mijlocul săptămânii, când Ripensia a jucat cu Universitatea Craiova 1948 la Drobeta Turnu Severin, unde a remizat 2-2, golurile alb-albaștrilor din Bănie fiind înscrise de Răducanu şi Campagna.

Tot astăzi, de la aceeaşi oră, s-a mai jucat un meci amical și la Săcălaz, echipa din localitate, Rapid, depășind ”furnica spornică” a partidelor de verificare – nouă la număr, Voinţa Şandra: Rapid Săcălaz – Voinţa Şandra 2-1 (1-1).

Au marcat Marian Danciu (min. 36, 65), respectiv Răzvan Banu (min. 22). De menţionat că în teren a evoluat Robert Lupu, directorul sportiv al gazdelor, şi a fost de bun augur.

De menţionat și că amicalul ASU Politehnica Timișoara – CSC Dumbrăviţa a fost anulat.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi + = 11

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: