Ripensia, fresh new-look: FOTO. Ienovan: ”Financiar prudenți”. Steop: ”Echipa a crescut natural” Captain Popa: ”Mulțumim fanilor care ne-au susținut în toți acești ani”

Doar cinci veri sunt de când Ripensia s-a relansat în apele învolburate ale fotbalului românesc prin a urca de la baza piramidei, din Campionatul Municipal Timișoara, și iat-o înfățișându-se cu noul echipament și speranțe realimentate înaintea debutului în Liga 2, programat sâmbătă de la ora 11 acasă cu Foresta Suceava, o trupă de a doua jumătate a ierarhiei în sezonul trecut dar și cea mai apăsată de griji în pragul ediției 2017/8, pe care o va aborda în Ciarda Roșie cu o garnitură de juniori.

Mult a trecut parcă deja din 26 mai, când Ripensia își încununa cursa finală pe turnanta Seriei a IV-a prin cea de-a opta victorie consecutivă dintr-o invincibilă serie de 12 apariții în retur, 4-0 acasă cu Pandurii II, echivalând cu cea de-a patra promovare în tot atâția ani calendaristici, și puțin a mai rămas până la primul pas în eșalonul secund, debut înaintea căruia clubul roșu-galben s-a prezentat astăzi într-o conferință de presă găzduită de la ora 13 de Hotel Casa de la Rosa.

Iar protagoniștilor le-a stat bine înfățișând și noi tricouri roșii ale grupării cândva multiplă campioană a țării.

La microfon au fost Radu Ienovan, conducător al clubului din sud-estul Timișoarei, antrenorul principal Remus Steop, aflat deja de un sezon și jumătate la cârma primei garnituri a bănățenilor, căpitanul Adrian Popa şi reprezentantul unei firme colaboratoare cu nou-promovații, Lyoness, în persoana lui Claudio Buda, care a inaugurat șirul explicațiilor prin a creiona parteneriatul cu gruparea FC Ripensia, fiind vorba despre o companie ce oferă reduceri prin intermediul celor peste o mie de comercianţi din respectiva rețea. În acest sens, fanilor Ripensiei le va fi eliberat un card gratuit, ce poate fi utilizat în 47 de ţări. Avantajele suporterilor constau într-un rabat procentual de cinci la sută la fiecare cumpărătură, 1% din suma totală a acestora urmând a se întoarce în bugetul clubului. Iar cum reclama e sufletul comerțului, s-au mai punctat și alte câteva detalii, ca de exemplu că firma mai reprezintă şi alte cluburi la nivel naţional, precum Dinamo şi FC Botoşani, iar de peste hotare Legia Varşovia şi Rapid Viena, sediul avându-l în Austria, la Graz, din 2003, iar cele mai multe carduri în capitala Poloniei, unde este în derulare cea mai intensă colaborare, ”pe care o doresc şi în România”.

Iar tot în zona surselor de venit, explicații și din partea preşedintelui Radu Ienovan, după ce a reamintit despre începuturile din urmă cu 5 ani, mai bine zis un nou început. ”Vorbeam pe-atunci despre ceea ne-a făcut pe noi să începem cu Ripensia, a fost dragostea pentru fotbal, de a readuce un simbol în prim-plan. Mi-am dorit o construcţie pas cu pas dar sănătoasă, iar aici îl avem pe căpitanul de echipă Adrian Popa, care a început din prima etapă în Campionatul Municipal şi a continuat până în prezent, promovând până în liga a doua. Și de ce nu în prima ligă!?”

”Noi nu beneficiem de nici un ban public, deși eram mai mult decât sută la sută la CJT dar răspunsul a fost că nu suntem în liga întâi. Iar de la Consiliul Local nu a venit nici un răspuns…” Conducătorul promovatei a relevat că şi-a luat adio de la asemenea speranţe deșarte, după ce a întocmit și o contestaţie pe adresa CJT: ”Cu siguranţă, pur şi simplu experienţa avută ne determină să nu mai avem nici o speranţă vizavi de vreo contribuţie. Răspunsul din partea lor a fost că nu suntem eligibili. Noi mergem cu resursele pe care le avem, o să fim prudenţi. Din această cauză nu ne-am angajat la promisiuni cu jucători de valoare, ci pentru a se încadra în bugetul clubului, la nivelul salariilor celorlalţi jucători”.

Un sprijin suplimentar ar putea proveni din partea suporterilor, care au posibilitatea de a achiziţiona carduri gold şi silver, cu rol de abonament a căror valoare variază între 500 şi 250 de lei. ”Au fost puse în vânzare de luni şi m-am informat că s-au vândut vreo 30”.

Remus Steop, antrenorul principal, a semnalat că ”ne-am bazat pe lotul cu care am promovat şi suntem pregătiţi să începem campionatul, să debutăm cu un rezultat pozitiv, ceea ce aşteaptă toată lumea. Cu plusuri şi minusuri, am ajuns să începem cu foarte mulţi debutanţi, dar echipa s-a dezvoltat natural şi numai pe teren. Rămâne însă de văzut dacă vom face faţă la acest nivel! Eu am încredere că majoritatea vor reuşi ceea ce îşi doresc şi sunt convins că vor da totul pe teren şi nu ne vom face de râs. În privinţa transferurilor, cel mai reuşit este cel al lui Laurenţiu Tudor, un junior de 19 ani împrumutat de la Metalurgistul Cugir, acesta a jucat un meci în Liga 1, la Pandurii Târgu Jiu”. Au mai sosit Cătălin Horcea, de la CSM Lugoj, și Răzvan Cluci, de la LPS Banatul, care cu certitudine va juca la echipa a doua a clubului.

Au plecat în schimb Briciu, Grunţă şi Ştreangă, cât despre Boboiciov, a avut probleme însă s-a reîntors, Andrei Popescu fiind împrumutat numai până în iarnă la nou-promovata în liga a treia ACS Ghiroda. În privinţa secundului Orlando Trandu, ”are probleme şi sigur mi se va alătura alt secund”.

A vorbit și căpitanul echipei, Adrian Popa, prezentând la rândul său tradiționalul tricou în dungi verticale galben-roșu și semnalând că ”debutăm în liga a doua și am jucat deja cu echipe din acest eşalon, două meciuri amicale cu Hermannstadt, având ocazia să vedem nivelul acestei divizii, și s-a văzut diferenţa de valoare şi viteză. Nu putem spune că suntem sută la sută pregătiţi dar pe de altă parte, privind programul, consider că am avut puţină şanşă la tragerea la sorţi. E un debut mai facil pentru noi dar nu trebuie să ne culcăm pe o ureche, ci trebuie să fim pregătiţi indiferent ce echipă vom avea în faţă. Am încredere în colegii mei şi în staff-ul tehnic!”

Popa a rememorat frumosul urcuș de la nivelul Campionatului Municipal până în seria unică a diviziei secunde, spunând că ”au trecut cinci ani de la primele declaraţii, pe când am început din liga a șasea, şi iată că am ajuns în liga a doua, aproape de prima ligă. Mă bucur că am reuşit acest lucru şi sunt nespus de fericit! Doresc să mulţumesc cu această ocazie tuturor jucătorilor care au trecut pe la echipa noastră şi nu în ultimul rând suporterilor care ne-au încurajat şi susţinut pe tot parcursul acestor ani, căci fără ei nu puteam reuşi această performanţă. Au fost suporteri chiar şi din Austria, de la sute de kilometri, și încă o dată le mulţumim şi ne dorim să avem un parcurs cât se poate de bun…”

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 1

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: