Ripensia găzduieşte următorul şi de fapt ultimul meci acasă din „Judeţ” pe terenul de iarbă din Complexul Dan Păltinişanu

Câştigătoare la pas şi în avans a Seriei 1 în Campionatul Judeţean Timiş, Ripensia Timişoara va încheia parcursul în liga a V-a în ceea ce priveşte jocurile de pe teren propriu altundeva decât pe dreptunghiul verde cu care şi-a obişnuit mai vechii şi noii simpatizanţi, şi anume nu pe arena Electrica ci pe terenul 2, de iarbă, din Complexul „Dan Păltinişanu”.

Ripensia, la primul succes după relansare: 3-1 cu CS Giroc, într-un amical pe Electrica, la final de iulie 2012 (foto: www.ripensiatimisoara.ro)

 

 

Partida cu Glentoran Carani, programată sâmbătă de la ora 11 în antepenultima etapă a sezonului, dar coincizând cu penultimul joc în „Judeţ” al roş-galbenilor aflaţi la cea de-a doua deplasare consecutivă, va avea loc aşadar în umbra marii arene „Dan Păltinişanu” şi departe de „Electrica”, unde „Ripi” şi-a reînodat practic traiectoria în fotbal, pe parcursul a două sezoane, mai întâi în Campionatul Municipal iar apoi în cel Judeţean.

Ripensia a mai evoluat de la relansare în Complexul „Dan Păltinişanu”, cu ocazia unor jocuri de verificare sau din Cupa României programate în special în cursul sezonului rece, dar nu şi în campionat, competiţie de regularitate în care a păşit în Cartierul Fabric, zonă de care clubul multiplu campion al României îşi leagă rădăcinile istorice.

Aşadar o mică-mare schimbare, semnificativă dat fiind despărţirea de Fabric, despărţire care ar putea deveni mai mult decât temporară, ţinând cont şi de planurile clubului pe termen mediu-lung ce vizează repoziţionarea într-o locaţie de sine stătătoare, în sud-estul Timişoarei.

Rămâne de văzut unde va găzdui proaspăta divizionară D viitoarele meciuri de campionat, nefiind exclus ca jocul de Cupa României cu ASU Politehnica Timişoara, pierdut săptămâna trecută la lovituri de departajare, să fi fost şi ultimul disputat de Ripensia pe „Electrica”, dar acest aspect va fi cel mai probabil clarificat după ultimul meci al actualei campanii, de miercuri 18 iunie (ora 18), în deplasare la Grabaţ, cu Unirea, din etapa a 29-a a Seriei 1.

Roş-galbenii au fost în ultimele două sezoane chiriaşi ai Electricii Timişoara, cu care părea a se îngemăna un liant ca între o grupare de seniori şi o alta axată pe creşterea copiilor şi juniorilor, într-o „pepinieră”, însă proprietarii nu s-ar mai fi arătat la ultimele contacte în cadrul acestei colaborări, legate de reînnoirea angajamentului între părţi, la fel de încântate de o continuitate pe aceeaşi linie.

De Electrica îi va lega însă pe ripensişti parte a surprinzătorului traseu la chiar ediţia de redebut în Cupa României, 11-le conturat de Radu Suciu trecându-şi în palmares lângă Gara de Est calificări în dauna unor grupări din eşaloane superioare, ca Millenium Giarmata, Muncitorul Reşiţa şi mai ales UTA. Iar tot în acest sezon doar cei din Comloşu Mare respectiv de la AS Carani au reuşit să-i înscrie golul de onoare Ripensiei pe Electrica, în Seria 1..

Un sfârşit este însă un început pentru un club într-o nouă ascensiune în căutarea gloriei de altădată.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Ripensia găzduieşte următorul şi de fapt ultimul meci acasă din „Judeţ” pe terenul de iarbă din Complexul Dan Păltinişanu

  1. Adrian spune:

    Cine este proprietarul stadionului din Calea Sever Bocu (Lipovei), ieşirea înspre Dumbrăviţa? Acolo tribunele de la şosea sunt de mulţi ani (dinainte de 2012, în orice caz) vopsite în galben-roşu, şi Google Maps are o etichetă pe care scrie „Baza sportivă RIPENSIA”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 9 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: