Ripensia – Giarmata 3-2 (2-0) de la 2-2. Steop: ”Am luat din nou goluri foarte, foarte ușor”. Leucă: ”Păcat, după ce am alergat cu succes după egalare”

Ripensia a fructificat avantajul terenului propriu în primul din cele două meciuri la rând acasă, 3-2 (2-0) cu CS Millenium Giarmata, însă cu destule emoții pe final, când vizitatorii au egalat la doi în minutul 85, timișorenii ripostând însă prompt prin Matiș și obținând a opta victorie în campionat de la promovare respectiv a cincea în Ciarda Roșie.

Ripensia – CS Millenium 3-2 (joc transmis în direct LIVE TEXT de Sporttim) se adaugă rezultatelor CSM Lugoj – CS Millenium 2-0, CS Millenium – Mama Mia 1-1 și CSM Lugoj – Ripensia 0-0 în acolada partidelor directe dintre cluburi timișene în returul actualului sezon, după ce primele 10 rezultate din această categorie, pe parcursul turului, erau după cum urmează: CS Millenium Giarmata – CSM Lugoj 0-2, Ripensia – CSM Lugoj 2-2, CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – Millenium 3-0 pe CFR, Millenium – Ripensia 0-0, Mama Mia – ACS Poli II 2-5 pe CFR, Millenium – ACS Poli 4-4, Mama Mia – CSM Lugoj 1-1 și Ripensia – Mama Mia 3-0 (neprezentare), ACS Poli II – CSM Lugoj 3-2 și Ripensia – ACS Poli II 2-0.

Implicit, clasamentul inter-timișean la zi a devenit: 1. Ripensia 6 3 3 0 10-4 12 puncte, 2. CSM Lugoj 6 2 3 1 9-6 9 p, 3. ACS Poli II 4 2 1 1 12-10 7 p, 4. Mama Mia 5 1 2 2 7-10 5 p, 5. Millenium 7 0 3 4 7-15 3 puncte.

Steop

Steop

Deși a condus la pauză prin ”dubla” lui Dumiter, Ripensia Timișoara și-a periclitat în partea secundă cea de-a patra victorie consecutivă pe teren propriu în Seria a IV-a, scoțând din nou mingea din propria poartă într-un meci acasă, precum în precedenta apariție în C4 în Ciarda Roșie, 2-1 cu Performanța Ighiu. ”La 2-0 cred că conduceam jocul, totul curgea în favoarea noastră, dar din păcate am luat gol pe o eroare individuală, prin care i-am băgat în joc. Am fost apoi și egalați, printr-o altă greșeală, de această dată una colectivă”, a semnalat după fluierul final antrenorul principal al gazdei învingătoare, Remus Steop. Este pentru întâia oară de la primele două jocuri acasă din acest campionat, 0-3 cu Național Sebiș și 2-2 cu CSM Lugoj, ca nou-promovații în galben-roșu să încaseze mai mult decât un gol într-un meci găzduit în Seria a IV-a.

Ripensia s-a redresat însă la timp, apropiindu-se la un punct de fostul lider, CS Național Sebiș. ”Important este însă că suntem o echipă puternică și am jucat până la sfârșit, am înscris din nou. Am marcat goluri frumoase, dar am și luat două, foarte, foarte ușor. Precum cele primite înaintea acestui joc. Dar săptămâna viitoare vom regla și aceste probleme. Echipa se află în grafic. Dar ambele merită apreciate pentru jocul de astăzi!”, a mai spus Steop. Și urmează meciul acasă cu CSM Școlar Reșița, nou lider, la egalitate de puncte cu ACS Industria Galda, fiecare cu câte 32, unul în plus față de Național Sebiș și CNS Cetate Deva respectiv două în fața Ripensiei.

Leucă

Leucă

Pentru CS Millenium a fost vorba în schimb despre primele goluri marcate în deplasare după 3 ieșiri pierdute succesiv la zero. Când a mai înscris de două ori pe alte terenuri, în prima respectiv a patra deplasare din tur, gruparea din Giarmata și obținea puncte, singurele de până acum în fief-ul altor grupări: 2-2 respectiv 2-0. ”O înfrângere tot o înfrângere rămâne, chiar dacă pierzi în ultimele minute. Din păcate ne-au taxat cu acel gol pe final de meci, dintr-o lipsă de reponsabilitate ca marcaj defensiv. Păcat, după ce am alergat după egalare și am și reușit-o. Dar ăsta e fotbalul!”, a spus Răzvan Leucă, antrenor al vizitatorilor, care au rămas după acest al optulea eșec cu 17 puncte, precum Mama Mia, și cu unul mai mult decât codașele UTA BD II și AFC Unirea 1924.

CS Millenium a pierdut astfel a doua deplasare la rând pe terenul unor cluburi din județul Timiș, după un 2-0 pentru CSM la Lugoj. ”Sunt însă foarte mulțumit în ansamblu de formația noastră, este una destul de tânără, care azi s-a exprimat destul de bine. Dar erorile individuale și o lipsă de concentrare în anumite momente ne-au costat. Arbitrajul a fost destul de bun pentru liga a III-a, doar că poate un pic prea ușor s-au acordat faulturile la noi. Fotbalul e totuși un joc bărbătesc și nu au fost faulturi dure, încât să fie atâtea cartonașe galbene, și nici n-a fost un joc de risc, ci unul fără probleme”, a mai semnalat Răzvan Leucă.

Rezultatele etapei și clasamentul la zi, plus programul rundei a 18-a, pe coloana dreaptă. Ieri se mai juca, pe lângă meciurile consemnate de Sporttim, și CNS Cetate Deva – Naţional Sebiş 1-0 (Iulian Tecsi 63 – pen.), iar astăzi: Gloria Lunca Teuz Cermei – Pandurii Târgu Jiu II 2-2 (Alexandru Nistor 41, Daniel Bulza 71 – Marius Cioiu 35, Roberto Dumitru 49), UTA Bătrâna Doamnă II – Performanţa Ighiu 2-2 (Michel Vlad 14, Ghergar 72 – Fetiţa 69 – pen., Potopea 79) și CSM Şcolar Reşiţa – CSM Lugoj 3-0 (Liuba 39 – pen., 45 – pen. – Robert Muselin 77).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: