Ripensia, în fața a 3 jocuri în 6 zile. Primul, tocmai la Constanța: ”Dacă reușim să marcăm tot de două ori, să și venim cu toate punctele”

Ripensia a avut un debut rezonabil de campionat, cu un singur eșec în cele 4 deplasări mai numeroase decât jocurile acasă, dar are în față și încă o încărcată săptămână cu ”intermediară”, deja a treia de acest gen într-o lună, cu 3 apariții în 6 zile pe ruta Constanța – Timișoara, mai întâi luni în cea de-a doua ieșire consecutivă din Liga 2, pe litoral, iar apoi joi și duminică pe Bega, cu prim-divizionara Sepsi în Cupa României și codașa Sportul Snagov în etapa a IX-a din eșalonul secund. Roșu-galbenii speră să vină de hac Farului, lungă călătorie înaintea căreia antrenorul principal Alexandru Pelici a vorbit astăzi de la 10:30 la ”Electrica”.

Bănățenii de pe locul 14 n-au pierdut în ultimele două deplasări în Liga 2, 1-1 la ex-prim-divizionara Dunărea Călărași și 2-2 sâmbăta trecută la nou-promovata AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, după ce o câștigau pe cea din runda inaugurală, cu 1-2 la Pitești. Iar și la Constanța, precum în Trivale, vor fi participanți la partida finală a etapei, a opta. Programată luni de la ora 17, în fief-ul ocupantei locului 11, cu 3 mai sus decât bănățenii grație unui punct în plus, ”marinarii” fiind în schimb tributari la capitolul goluri în întâlnirile în care sunt implicați, golaveraj ”doar” 4-4 în 7 runde.

Ripensia și Farul s-au salvat la braț în campania trecută, la egalitate de puncte la linia de sosire, vecine pe locurile 13-14, iar acum au luat-o de la capăt în ideea de a-și prelungi statutul secund-divizionar, timișorenii având un bilanț la zi similar celui după primele 7 etape din ediția anterioară. Atunci, pe 12, cu linia de clasament 7 2 2 3 10-13 și 8 puncte, iar acum: 7 2 2 3 8-11 și 8 puncte.

Vor fi mai multe după deplasarea în Dobrogea, unde la finele stagiunii anterioare au remizat 1-1? FC Farul Constanța 1920 n-a primit încă gol acasă în noul campionat, 1-0 cu Dunărea Călărași, 0-0 cu Petrolul și 2-0 pe 8 septembrie cu AFK Csikszereda, dar nici nu mai are în calendar vreo altă apariție în Cupa României, fiind deja eliminată la Făurei.

Pelici a reamintit că este vorba despre ”cea de-a doua deplasare consecutivă, iar așa cum am spus și înaintea plecării spre Miercurea Ciuc, sunt foarte importante meciurile cu formațiile aflate în a doua parte a clasamentului, așa încât orice punct contează. Ne dorim să revenim și de la Constanța așa cum am făcut-o de la Miercurea Ciuc, cu punct sau puncte”.

”Ca o radiografie a deplasării, a fost un meci cu de toate, cu diferite stări, trecând de la fericire la supărare și apoi la mulțumirea de a reveni acasă cu un punct, deși înaintea ultimelor minute le aveam pe toate în buzunar. Dar sperăm să nu mai repetăm greșelile de acolo, să rămânem concentrați pe toată durata partidei, iar dacă reușim să marcăm tot de două ori, să și venim cu toate punctele acasă!”

Zaluschi este în continuare indisponibil dar Apro și-a ispășit etapele de suspendare și va fi inclus în lot: ”Sperăm să fim inspirați în alegerea componenței, căci urmează o săptămână grea, cu deplasarea de luni și meciurile din Timișoara de joi, în Cupa României, și duminică în campionat. În Cupa României obiectivul a fost îndeplinit, aducerea unui club de Liga 1 la Timișoara, așadar reușim să jucăm și în fața suporterilor noștri, dar acum să încercăm să și trecem mai departe, dacă tot am ajuns până aici… Și de ce nu, căci jucăm de la egal la egal cu orice adversar!”

În privința succesiunii comprimate în timp a calendarului competițional, luni – joi – duminică, ”nu am fost singurii, și alte echipe sunt astfel programate, și e bine totuși că jucăm duminică cu Snagov, e duminică și nu sâmbătă, așa cum s-a întâmplat…”

Despre Farul, ”cu o privire aruncată și pe golaveraj, au 4-4, pare o echipă echilibrată, cu jucători în componență care au experiență. Lică, fundașul central care a fost la Snagov, apoi Antoche – devenit un om de bază, Carabela… Și au făcut transferuri interesante… Petre poate face oricând diferența, îl au pe Răzvan Greu, mai e și Doumbia de anul trecut, Alex și Ioniță Stoica…  Așadar un meci dificil, interesant, și nu știu starea terenului la Constanța, dar îi poate pune și pe ei în dificultate în momente de posesie”.

Cât despre acel fad 0-0 al dobrogenilor lui Zicu pe ”Știința”, la ASU, ”Farul și-a propus să nu piardă, să ia punct, și am văzut și unele imagini din jocul lor cu Petrolul, în care au avut și șansă cu terenul la ocazia din repriza I la Arnăutu, dar și-au creat și ocazii. Iar și jocul lor cu Csikszereda se putea sfârși în orice fel, fiind vorba și de inspirație la 0-0, cu Muțiu un portar foarte bun. Îmi pare o echipă echilibrată, bine așezată în teren, cu un antrenor tânăr, care vrea să facă performanță și echipa sa să se ridice la același nivel”.

Pelici a confirmat că Gavrilă este legitimat și în programul normal de pregătire, urmând să facă probabil parte din lotul de deplasare la Constanța. Unde Ripensia va călători duminică pe calea aerului până la București, iar apoi cu autocarul spre malul mării, revenirea fiind programată tot pe șosea până la Snagov, unde bănățenii vor înnopta luni spre marți, dimineața prinzând avionul spre casă. Apoi, joi, primirea lui ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe în 16-imile Cupei…

Etapa a VIII-a e inaugurată vineri de la ora 18 de jocul AS FC Universitatea Cluj – Petrolul, ploieștenii aliniindu-se după remiza 1-1 înregistrată luni acasă cu codașa Sportul Snagov. Runda continuă sâmbătă de la ora 11 cu alte 5 partide și se va încheia luni, cu începere de la ora 17: Farul – Ripensia. Programul etapei și clasamentul, pe coloana dreaptă. Iar deplasarea Ripensiei din etapa a X-a va fi la Cluj.

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 12

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: