Ripensia încasează pe finalul reprizelor și nu înscrie în premieră în deplasare: 2-0 pentru nou-promovata din Bacău

Ripensiei i-a fost curmat astăzi cel mai lung șir de rezultate pozitive din acest campionat, primind primul gol puțin înaintea pauzei iar pe cel de-al doilea în ultimul sfert de oră al deplasării la Bacău, din lovitură de la 11 metri, 2-0 (1-0) pentru nou-promovata Aerostar, care s-a apropiat astfel în clasament la un punct de timișoreni, trași la rândul lor pe moment pe un loc de retrogradare.

Bănățenii, cu peste o săptămână la dispoziție înaintea ieșirii pe Bistrița, după seria de 3 apariții fără eșec în 9 zile, toate pe ”Dan Păltinișanu”, 1-1 cu Energeticianul, 1-0 într-un duel considerat în deplasare cu ASU Politehnica, și 1-1 și cu Universitatea Cluj, au sperat să reînvie rezultatele pozitive pe teren advers din primele 6 etape, 2-1 la Brăila, 2-2 la CS Luceafărul și 1-1 la Snagov, însă au încheiat în premieră în actualul campionat fără a înscrie în fief-ul oponentei gazdă.

Care se alinia în această etapă a XIV-a cu un nou antrenor principal la cârmă, Florin Bratu debutând pe banca antepenultimei clasate în Liga 2 după o recentă despărțire cu cântec de prim-divizionara Dinamo, iar noua numire a generat un șoc pozitiv în rândurile promovatei din Liga 3, învingătoare după două apariții acasă fără succes.

Ripensia a abordat deplasarea în Moldova cu două noutăți în 11-le de start față de meciul televizat cu clujenii, Mansour și Țieranu, iar ultimul a semnalat intențiile ofensive ale oaspeților prin a șuta în minutul 15 în transversală, câteva minute mai apoi și Alexandru Popovici având șansa deschiderii scorului, irosită tot din suprafața de pedeapsă a elevilor lui Bratu.

În replică, Hurdubei, activ și incisiv încă din primul sfert de oră pe flancul liniei mediane băcăuane, l-a întins și în minutul 33 pe Păduraru, care a respins balonul în bară, ricoșat spre atacantul Buhăcianu, acesta centrându-i colegului său din avanposturi, Vraciu, ghinionist la rândul său, voleu în bară.

Ripensia, astăzi fără Marius Toma și Cluci în primul 11 față de meciul cu Universitatea Cluj, scăpa cu fața curată, două bare ale gazdelor în aceeași fază, însă era totuși taxată până la pauză, într-un moment ideal pentru Aerostar, în minutul 44, când Buhăcianu era angajat cu un balon de urmărire peste defensiva bănățeană și dribla inclusiv portarul… 1-0.

În deficit, vizitatorii au apelat de la pauză la Zaluschi în locul lui Anghelina, însă și primele minute ale părții secunde l-au avut în prim-plan tot pe marcatorul Buhăcianu, mai întâi față în față doar cu Păduraru, apoi servant pentru căpitanul Vraciu, înlocuit la rândul său puțin mai apoi, cu Sahru.

Și Radu Suciu a căutat să-și împrospăteze forța ofensivă, Ungureanu în locul lui Popovici de la mijlocul părții secunde, zece minute mai apoi Bratu retrăgându-l și pe marcatorul Buhăcianu, dar efect au avut schimbările din tabăra nou-promovatei, Sahru obținând în minutul 78 o lovitură de la 11 metri, faultat de portarul Păduraru, iar Căinari transformând pentru dublarea avantajului: 2-0 pentru Aerostar Bacău.

Iar de pe Bistrița, oponentele de astăzi se vor muta weekend-ul viitor pe… Bega, Ripensia acasă cu FC Argeș iar Aerostar în deplasare la ACS Poli, într-un duel pe poziții de retrogradare.

*

Aerostar: Potcoavă – Bogdan Ardei, Mutu, Ichim, Chirilescu – Căinari (87, Istrate), Adăscăliţei, Chirilă, Hurdubei – Vraciu – cpt. (54, Sahru), Buhăcianu (76, Gavrilă).

Rezerve: Muntean – Mihălăchiaoe, Mihăeş, C. Ardei.

Antrenor: Florin Bratu.

Ripensia: Păduraru – Popa, Ţieranu, Străuţ, C. Toma – cpt., Mansour Gueye, Popovici (66, Ungureanu), Dumiter, Burdeţ (88, Monea), Apro, Anghelina (46, Zaluschi).

Rezerve: Rădulescu – Hecsko, Stoi, Cluci.

Antrenor interimar, Radu Suciu.

Arbitri: Marius Chiţu (Târgovişte) – Gabriel Ion Catană (Târgovişte) şi Răzvan Mihai Dobre (Şotânga – Dâmboviţa).

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: