Ripensia învinge pe terenul nou-promovatei mai slab clasate, prim triumf în 2021 în Liga 2, al treilea în deplasare

Ripensia Timișoara trebuie că regretă încheierea deplasărilor din sezonul regular al Ligii 2, nu de alta dar astăzi la matineu a câștigat-o pe ultima din tur, după ce precedentele două din 2021 le remiza tot în sudul țării, invincibilă pe teren advers în noul an, 5 puncte prin care le-a compensat pe cele 5 cedate pe ”Electrica” în cele două apariții din acest mini-retur. La a cincea încercare de la reluarea campionatului, roșu-galbenii au spart gheața pe malurile Oltului, prim triumf în 2021, lovitura decisivă fiind lăsată pentru prelungiri, după ce bănățenii dominau clar prima repriză, la pauză intrând Mihai Ene, co-autor din fază fixă la egalarea din prelungiri la Buftea cu Rapid, marcator acum tot în prelungiri: 0-1 (0-0) la nou-promovata mai slab clasată CSM Slatina.  

Timișorenii și-au așteptat răbdători rândul, precedentele 4 etape din 2021 fiind dificile prin prisma întâlnirii unor adversari din zona play-off sau din imediata apropiere a locurilor 1-6, aspiranți la intrarea în grupa I valorică, întâlniri pe care nu le-au câștigat, înregistrând în schimb 3 remize, dar iată că atunci când s-a ivit oportunitatea confruntării cu o formație mai slab cotată, n-au pierdut prilejul adjudecării tuturor punctelor.

Implicit, galben-roșii cu mai multe deplasări la activ iar primele cât se poate de nefavorabile, 4-1 pentru craioveni, 5-0 pentru Petrolul, 2-0 pentru concitadina ASU Politehnica pe ”Știința” și tot 2-0 pentru Unirea la Slobozia, au continuat turul cu rezultate favorabile pe teren advers, 2-1 la Târgu Jiu cu Pandurii, 1-0 la Chiajna cu Concordia, mai pierzând și la Cluj și Reșița, cu 1-0 respectiv 2-0, neînvinși afară în 2021, 2-2 la Rapid și la Călărași, 1-0 astăzi la Slatina. Bilanț în deplasări, 11 3 2 6 9-21 11 puncte. Mai mult de jumătate din totalul acumulat, Ripensia dublându-și totodată avansul față de învinșii de pe Olt. 

Timișorenii, de astă dată la start cu Țieranu și nu cu Lalic dar și cu Fridrich în defensivă, respectiv cu Coulibaly și Vasluian în linia mediană, s-ar fi putut desprinde la Slatina încă din prima repriză, însă mai greu cu deschiderea scorului – deloc o specialitate roșu-galbenă în noul an, imprecizia dar și intervențiile portarului Grecu menținând tabela de marcaj nemodificată, în condițiile în care oaspeții au șutat cât de des au prins prilejul.

Gazdele au abordat mai bine repriza secundă și au efectuat și a doua înlocuire puțin după o oră de joc, mai apoi Petruescu apelând pentru ultimele nici 20 de minute și la Tudorache și Gladun, după ce la pauză intra Mihai Ene, iar Ripensia a izbutit din nou să marcheze în ultimele minute, așa cum o făcea și la Buftea și Călărași.

Spre final au mai intrat Popovici și Valerii Macrițchii iar zvârluga Mihai Ene a înscris mai apoi unicul gol al partidei, pentru a treia victorie în deplasare în acest campionat, una dătătoare de speranțe înaintea fazei play-off, de care timișorenii mai sunt despărțiți de meciul acasă cu cei din comuna Recea, învingători astăzi la un scor de… set în tenis împotriva cărășenilor. 

Rezultatele zilei în etapa a XX-a din Liga 2, dominată de oaspeți, precum și programul rundelor 20-21 în eșalonul secund, ultimele din sezonul regular, pe coloana clasamentelor.

*

Cosmin Petruescu, antrenorul principal al timișorenilor, a spus după meci: ”O victorie meritată, o victorie muncită, după o primă repriză în care, fără să fiu acuzat de subiectivism, cred că am controlat-o în totalitate. Și o repriză a doua mult mai echilibrată, probabil și schimbările pe care le-au făcut gazdele au echilibrat partida. Dar în același timp aș vrea să-i felicit și eu pe băieții noștri, atât pe cei care au intrat de la început, cât și pe cei care au făcut-o pe parcursul jocului – am demonstrat că suntem un grup unit, o echipă, și cu toții și-au adus aportul la cele 3 puncte extrem, extrem de importante pentru configurația actuală a clasamentului. Îmi pare rău dacă declarația mea dinaintea meciului a fost interpretată greșit de echipa gazdă privind așa zisele suspiciuni de la meciurile echipei gazdă, am avut parte de un arbitraj impecabil, iar Slatina prin ceea ce are aici din punct de vedere al complexului sportiv, nu neapărat al stadionului, cât mai degrabă al complexului sportiv, e o echipă care cred eu că merită să rămână în liga a II-a. Mă bucur de rezultat, mă bucur de victoria băieților, dar în același timp trebuie să rămânem echilibrați, să conștientizăm că nu am realizat mare lucru, doar 3 puncte, e adevărat, împotriva unei echipe pretendente la evitarea retrogradării.”

*

CSM Slatina: Grecu – Bodri, Cotigă, Manea, Demici, O. Popescu (63, Gheorghe), D. Toma (cpt.), C. Radu (84, Vlada), Deta (37, Rogoveanu), Doman (84, Oprescu), Stoica.

Rezerve: Preduţ – Preda, Pisăru, Ceapă, Enache.

Antrenor secund: Mircea Voicu.

Ripensia Timişoara: Dobre – A. Macrițchii, Țieranu (minutul 72, Gladun), Rogac, Fridrich – Coulibaly, T. Călin – Vasluian (72, Tudorache), A. Neagu – cpt. (46, Ene), Piftor (90+2, V. Macrițchii) – Sokovic (84, A. Popovici).

Rezerve: Miklos – Sturzu, Lalic, Golda.

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Arbitri: Ioniță (Galaţi) – Ionus (Medgidia) și Cantemir (Făgăraş); rezervă: Naidin (Turnu Măgurele); Observatori: Comănescu (Râmnicu Vâlcea) și Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = patruzeci noua

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: