Ripensia, neînvinsă în a treia deplasare la rând în zona capitalei. Popovici revine cu gol

Ripensia Timișoara a extins la trei aparițiile consecutive fără înfrângere, după victorii la Balotești și acasă cu Pandurii Târgu Jiu, remizând la matineul de sâmbătă pe terenul unei grupări invincibile în sezonul de primăvară al Ligii 2, FC Metaloglobus, pe care a ținut-o astfel în urma sa la mijlocul clasamentului, la două puncte. Încă un pas reușit de bănățeni pe drumul ce-i îndepărtează de zona minată a ierarhiei, izbutind totodată să evite un al treilea eșec succesiv în fața formației bucureștene, 1-1 prin care a prelungit seria consecutivă a deplasărilor sub scut în respectiva zonă, 1-1 și la Clinceni respectiv 2-0 acum două săptămâni în Ilfov.

Alexandru Popovici, cel care a fost titularizat în premieră în 2019, ultima oară când a intrat în primul 11 fiind la penultima apariție și acasă din sezonul de toamnă, 2-0 cu Dacia Unirea Brăila, contra căreia înscria în minutele 31 și 54, a înscris golul Ripensiei în minutul 75 al deplasării din etapa a XXVIII-a la FC Metaloglobus, egalând pentru punctul timișorenilor, după ce bucureștenii deschideau scorul cu 5 minute înaintea pauzei.

Alexandru Pelici a efectuat 4 modificări în formula de start a ieșirii în capitală, Tînc și Zaluschi reintrând ca titulari după o etapă pe margine iar Străuț după două, pe când Popovici după opt, cu mențiunea că mai intra în respectiva zonă și la Clinceni, la scorul de 0-0, din minutul 37, în locul lui Călin Toma.

Sâmbătă, dintre foștii titulari, Apro a rămas pe bancă, Stoi a fost indisponibil iar Popa a intrat de la pauză în locul lui Călin Toma și Drăghici în față de la mijlocul reprizei a II-a, în locul lui Zaluschi, puțin mai apoi survenind și golul egalizator, decisiv în economia partidei: 1-1 (1-0). Popovici s-a demarcat pe o minge expediată în spatele defensivei lui Laszlo Balint și l-a învins pe jos din careu pe căpitanul Iacob, al patrulea gol al roșu-galbenilor în deplasările din 2019, din tot atâtea ieșiri. Imediat, vizitatorii au împrospătat și mai mult liniile ofensive, prin introducerea lui Chera, meciul curgând spre una dintre remizele zilei dominate de oaspeți, care n-au pierdut deloc în întâlnirile eșalonului secund.

Un gol meritat de bănățeni prin prisma evoluției de până atunci, după ce se vedeau conduși spre finele primei părți, la capătul unui contraatac finalizat de mijlocașul Potecea cu un șut din careu la colțul lung: 1-0 în minutul 40. Deschidere de scor ce era prefațată de inițiatorul contraatacului bucureștenilor, închizătorul Andrei Ionescu, printr-un șut din afara careului în încheietura barelor, în minutul 38.

Ripensia și-a consolidat astfel poziția la mijlocul clasamentului, poziție de pe care poate primi cu optimism joi de la ora 17:30 aspiranta la promovare Chindia Târgoviște, într-o săptămână pe care timișorenii o vor încheia duminică de la 11 la Petroșani. Rezultatele rundei ce continuă duminică, programul intermediarei și ierarhia la zi, pe coloana datelor tehnice.

*

FC Metaloglobus – Ripensia 1-1 (1-0)

FC Metaloglobus: Iacob – cpt. – Costache, F. Plămadă, Caramalău, Negotei – Lungu, Ionescu – Potecea (78, Vlad), Vîlceanu (87, Ș. Niculae), Ghenovici – Claudiu Herea.

Rezerve: Geantă – Sava, Frîncu, Sota Mino, Riza.

Ripensia: Moldovan – Străuţ, Tînc, Hecsko, C. Toma – cpt. (46, Toma) – Monea (76, Chera), Anghelina, Zaluschi (68, Drăghici) – Dumiter, Stoica, Popovici.

Rezerve: Păduraru – Apro, Mansour, Burdeţ.

Arbitri: Andrei Lucian Ţiţii (Şura Mică – Sibiu) – George Bogdan Duţă (Bacău) şi Cristian Voicu (Focşani).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 1 = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: