Ripensia nu mai revine după ce e condusă: 0-2 (0-1) + FOTO

Fără antrenorul principal pe banca tehnică și fără 4 componenți, vizitatorii mai bine clasați și-au etalat superioritatea valorică și au fructificat-o cu câte o reușită în fiecare repriză, la care roșu-galbenii bănățeni n-au mai avut replică, spre deosebire de deplasările la Buftea și Călărași dar și de precedentul meci pe ”Electrica”, în compania harghitenilor. Prestând cel mai bun joc dintre oaspeții terenului de la Gara Mică, ”albii” din Târgu Jiu n-au dat șanse timișorenilor să mai revină și de data asta, pentru a patra oară în 2021… Ripensia, 0-2 (0-1) acasă cu urmașa lui ACS Șirineasa și ACS Energeticianul, în antepenultima etapă a turului Ligii 2.

Matineu însorit de martie și un frumos program de meci oferit de organizatorii timișoreni la intrarea pe arena ”Electrica”, întocmit cu clasamentul la zi, loturile celor două echipe şi câteva rânduri despre un fost atacant al Ripensiei acum la gorjenii mult mai bine clasați, Alexandru Bădăuţă, cel care juca pe acest gazon în tricoul a trei divizionare secunde timișorene diferite.

Pe teren n-a fost însă ziua Ripensiei, și asta nu pentru că s-a jucat în data de 13, ci pentru că vizitatorii de pe malurile Jiului chiar au fost superiori, în ciuda faptului că s-au aliniat lângă Pădurea Verde fără antrenorul principal Flavius Stoican şi patru jucători, și anume portarul Roberto Bodea, Cristian Oros, Alex Băican și Paul Copaci. Pe când gazdele au avut o singură absenţă, Stephane Coulibaly fiind suspendat, pe de altă parte apărând pe banca tehnică Cristian Nicu Pădurariu. 

Primul cartonaş galben îl vedea Prejmerean în minutul 13, pentru un fault mai tare aproape de centrul terenului. Două minute mai târziu Vlad Tudorache a prins un şut de la 16 metri dar peste transversală, dintr-o poziție bună, perpendicular pe poartă. Prima ocazie a aparţinut Ripensiei, în minutul 22, când Neagu a şutat de la 20 metri iar portarul oltenilor a prins mingea cu dificultate. Iar un minut mai târziu și fundașul Lalic se alegea cu un avertisment pentru fault.

Tot Lalic fiind cel care a faultat în suprafaţa de 16 metri în minutul 29, în lateral dreapta,  pe Paraschiv, fără ca arbitrul să ezite, acordare a loviturii de la 11 metri. Protestele gazdelor erau zadarnice, Alin Țegle şuta pe jos în dreapta lui Dobre, care a ghicit colţul. Ce folos? 0-1.

Minutul 38 a adus o fază încinsă în suprafața de pedeapsă a oaspeților, după ce Piftor a centrat și Sokovic a sărit la cap între doi adversari şi portar, în careul mic, lovindu-l cu cotul în față pe Sin, buză spartă și întins pe jos – vezi foto. Cel vătămat îi arăta arbitrului că sângerează, întrebându-l ”De ce nu-i dai roşu!?” Centralul l-a poftit, ”Stai calm şi vezi-ţi de joc mai departe, că nu ai nimic!” Era scos din teren, i se acordau îngrijiri medicale, apoi reintra în suprafața de joc.

Al doilea şut al gorjenilor pe spaţiul porții, abia în minutul 41, prin Dragu, din marginea careului de 16 metri, balon prins de Dobre. Dar în minutul 44 ar fi putut fi totuși 1-1, centrarea lui Piftor de pe flancul drept fiind reluată cu capul de la 10 metri de Tudor Călin, în braţele portarului.

0-1 la pauză, Petruescu schimba registrul și un component, dar în schimb avea să fie 0-2 în repriza secundă, în minutul 61, când Vlad Prejmerean a driblat nu mai puţin de trei adversari, a intrat în careu şi a şutat de la 14 metri în vinclul porţii apărate de Dobre.

Mai avea oare Ripensia puterea de a reveni, și pe fondul unei alte duble schimbări? După două cornere consecutive executate de Vasluian în minutul 69, Rogac a reluat cu capul de la 12 metri, puţin peste transversală.

În minutul 74, Popovici a scăpat pe contraatac şi a fost blocat de portarul Rus în 6 metri, tamponare fără intenţie, arbitrul acordându-i ”galben” timișoreanului. Ultima ocazie a Ripensiei a fost în minutul 88 prin Piftor, care şutat de la 20 de metri în transversală, dar era totuși mult prea târziu și cam prea puțin în fața unei formații închegate.

Patru minute de prelungiri fără vreun efect pe tabela de marcaj, elevii lui Petruescu simțind și gustul eșecului în 2021, după trei meciuri de egalitate tot în compania unor aspirante la play-off. Oponente una și una pentru timișoreni în 2021, 3 puncte din 12 posibile.

*

Ripensia: Dobre – Andrei Macrițchii, Rogac, Lalic (min. 46, Țieranu), Gladun (min. 68, Fridrich) – Valeriu Macrițchii, Tudor Călin (min. 85, Stoi) – Piftor, Neagu – cpt. (min. 59, Popovici), Tudorache (min. 59, Vasluian) – Sokovic.

Rezerve: Velcea – Pădurariu, Ene, Golda.

Antrenor principal: Cosmin Petruescu; secund, Iulian Muntean. 

Urmașa lui ACS Șirineasa și ACS Energeticianul: Rusu – Misarăș, Buleică, Lixandru, Sin – Prejmerean – cpt., Țegle (min. 70, Chiorean) – Dragu (min. 62, Mitrică), Cioiu (min. 90, Buia), Vulpe (min. 90, Şerbănescu) – D. Paraschiv.

Antrenor secund: Cosmin Frimu.

Rezerve: Moga – Ciul, Bădăuță, Ludușan, Gîrbiță.

Fotografii realizate de Iosif Canea

Au arbitrat: Baciu (Botoşani) – Duță și Antal (ambii din Bacău), arbitru de rezervă Boldea (Ciuguzel / Alba). Observator de arbitri: Duma (Sibiu); delegat de joc, Petropulos (Alba Iulia).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − noua =

 


Alte articole legate de acest subiect: