Ripensia pierde a treia oară în Ilfov și e întrecută în clasament: 3-1 CS Balotești. A doua oară maximum de goluri primite afară

Fără câțiva titulari în duelul pierdut vineri acasă cu AFC Hermannstadt, printre care și căpitanul Adrian Popa, nou-promovata Ripensia a încasat în prima oră a matineului de astăzi din Ilfov cel mai mare număr de goluri într-un joc în deplasare după mai bine de 5 luni, legând astfel pentru a patra oară în acest campionat minim două înfrângeri și fiind totodată depășită în ierarhie de învingătoarea sa, CS Balotești: 3-1 (2-0).

De la o oră de start improprie pentru un meci dintr-o rundă intermediară, 11 într-o zi de miercuri, CS Balotești și Ripensia Timișoara s-au înfruntat în etapa a 31-a cu gândul la înlăturarea în cât mai mare măsură a grijilor legate de evitarea retrogradării, ilfovenii având câștig de cauză după ce s-au desprins la 3-0 până în minutul 61, inclusiv în urma a două lovituri de colț, mai întâi și mai înainte deschizând relativ rapid scorul, deja în minutul 11.

Cu mult mai mari temeri după sezonul de toamnă, dat fiind hibernarea pe un loc de retrogradare, dar și după primele câteva runde din 2018, trei dintre acestea încheindu-le pe penultima poziție dintre formațiile rămase în cursă, CS Balotești a izbutit în schimb din 31 martie, odată cu depășirea acasă a celor de la ASU Politehnica, o serie de 3 succese și o remiză, propulsând-o spre mijlocul ierarhiei, unde astăzi a mai făcut un pas în față, trecând cu un punct în clasament de învinsa sa de pe malurile Begăi.

Cedând sâmbătă la scor la Sânmartin și parcă sacrificând înadins deplasarea în Bihor, cu prioritate partidei de astăzi de pe teren propriu, gruparea antrenată de Augustin Călin a semnat a treia victorie consecutivă acasă, pricinuindu-le timișorenilor al treilea eșec în Regat în 2018, după cele cu 2-1 la nou-promovatele din Trivale și București, dar și tot cel de-al treilea în Ilfov, unde se mai înclinau în tur cu 2-1 la Clinceni și 2-0 la Afumați.

Obligați să efectueze câteva schimbări în prima garnitură dat fiind suspendările căpitanului Popa și a lui Mânecan respectiv accidentarea lui Bădăuță, Ciprian Urican și Radu Suciu l-au retitularizat pe Ungureanu după doar o absență iar pe Burdeț după patru, Stoi intrând în primii 11 în premieră în noul an.

Însă Ripensia n-a avut un debut fericit de meci și, în ciuda unei ușoare dominări inițiale, s-a văzut condusă deja din minutul 11, când Ovidiu Herea a fructificat cu capul voleul lui Neagu, prim pas cu stângul al timișorenilor pe drumul spre cea mai mare înfrângere în deplasare din 2018, egalând ca număr de goluri primite eșecul cu 3-0 de la Miroslava din urmă cu peste 5 luni, pe 24 noiembrie, acum 12 etape, în runda finală a turului. Este de fapt doar pentru a doua oară în acest campionat ca galben-roșii să primească maximul de 3 goluri pe terenuri adverse.

În aceste condiții, alunecând în clasament și fiind cu ochii pe rezultatele celorlalte 4 jocuri ale intermediarei în curs, programate de la ora 17, Ripensia este în fața unui important meci pe teren propriu, sâmbătă la ora 11, cu CS Afumați, ocupanta locului 5 câștigând astăzi tot de la 11 cu bihorenii, 2-1 (0-0) prin desprinderea reușită de căpitanul Patriche și Zaharia în minutele 49 și 76. Întâlnirea cu ilfovenii va fi urmată de două dificile deplasări la Călărași și Șiria, intercalând un triumf fără joc, la ”masa verde”, în baza excluderii Olimpiei. Momentan însă, doar cinci formații le urmează în clasament timișorenilor din Ciarda Roșie, pe 3 dintre aceste poziții cu destinația Liga 3, și anume Metaloglobus, Dacia Unirea Brăila, Știința Miroslava, Pandurii și Foresta Suceava.

Tot cu capul și tot în stânga lui Rădulescu a dublat astăzi avantajul celor din Balotești și Eugen Nica, 2-0 în minutul 32, în urma unui corner executat de Ovidiu Herea de pe stânga, bănățenii văzându-se astfel conduși după 45 de minute cu același 2-0 cu care erau înfrunte la pauza precedentei ieșiri, în Argeș, la debutul lui Ciprian Urican pe banca tehnică.

Vizitatorii au schimbat la pauză, Țugui preluând locul lui Bobină, după care în tabăra ilfovenilor Novac a preluat ștafeta de la co-autorul deschiderii scorului, Neagu, iar tot gazdele au fost mai aproape de gol, tot printr-un cap al aceluiași Nica, la care Rădulescu a fost la post, fără a mai avea ce face două minute mai apoi, deși CS Balotești doar a trasat la indigo execuția golului secund: corner Ovidiu Herea de pe stânga, cap Nica în stânga lui Rădulescu. 3-0 în minutul 61…

Amfitrionii s-ar fi putut detașa cu atât mai mult dar o combinație a fundașilor dintr-o fază fixă a păstrat respectabile proporțiile scorului, căpitanul Călin Toma executând în minutul 75 o lovitură liberă de pe dreapta, de la distanță, iar Claudiu Apro a devenit al 15-lea marcator al timișorenilor în Liga 2 prin a relua de la bara a doua: 3-1.

Prea puțin și prea târziu, Ripensia rămânând oarecum îngrijorată după acest al doilea eșec la rând în câteva zile și cu numai 4 puncte în cont din ultimele 21 posibile…

*

CS Baloteşti: Eşanu – Dedu, Bolozan (84, Marciuc), Flămânzeanu, Filip – Andrei, Claudiu Herea – cpt., Ovidiu Herea, Paraschiv (67, Pătraşcu) – Neagu (56, Novac), Nica.

Rezerve: Fulga – Mirescu, Gheorghe, Ioniţă.

Ripensia: Rădulescu – Burdeţ (90, Golda), Bocşan, Apro, C. Toma – cpt. – Stoi, Tudor – Mediop, Ungureanu, Bobină (46, Ţugui) – Dumiter.

Rezerve: M. Contra – Cluci, Hecsko, M. Toma, Zurbagiu.

Arbitru: Andrei Lucian Ţiţii (Şura Mică); asistenţi: Iulian Cătălin Brînză şi Ciprian Iovu (ambii din Botoşani).

Rezultatele parțiale ale etapei 31, programul rundei și al celei viitoare și clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 3 = douazeci unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: